Thermisch management LED

Thermal interface materiaal

Om COB leds optimaal te laten presteren, is het belangrijk de ontstane warmte zo snel en zo goed mogelijk af te voeren. Voor een optimale warmteafgifte van COB’s of SMD led modules zijn er verschillende soorten thermische pasta’s en foliën van Parker Chomerics.
De beste warmtegeleiding bieden pasta’s, maar deze hebben als nadeel dat het consistent verwerken ervan niet eenvoudig is. Een goed alternatief kunnen pads zijn, welke op klantenwens op maat gestanst kunnen worden in huis, zodat ze direct passen onder een COB led. Deze kunnen voorzien zijn van een één- of tweezijdige lijmlaag.
Voor extreem goede warmtegeleiding kunnen grafiet pads worden ingezet, ze zijn bovendien relatief goedkoop. Maar grafiet is elektrisch geleidend en het materiaal is hard, daarom kan het niet als een gap filler gebruikt worden.

Chomerics heeft diverse thermische interface materialen en samenstellingen beschikbaar in verschillende diktes, gradaties thermische geleiding en elektrische isolatiewaardes.

Extra informatie

Interesse of meer informatie?

Heeft u vragen of interesse in dit product? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen over onze producten of zoekt u een specifiek product?

Neem gerust contact op onze medewerkers staan voor u klaar.