Over Elincom

Over Elincom

Wij geloven dat technische ontwerpen altijd beter kunnen

Elk design is een compromis: er is altijd een afweging tussen kwaliteit en kosten, afmetingen en functionaliteit, gewicht en capaciteit of noem maar op. Elincom helpt u de juiste keuze te maken: die support verkort uw time to market en verkleint uw risico’s.

Welkom bij Elincom electronics

Elincom is een gespecialiseerde distributeur van internationale topmerken gericht op de Benelux markt. Ons pakket bestaat uit componenten voor elektronica-productie en voor industriële automatisering.

We verzorgen al meer dan 45 jaar succesvolle standaard en maatwerk oplossingen, door het volledige traject support te bieden. Vanaf het initiële design, naar prototyping tot aan leveringen voor serieproductie.

Toegevoegde waarde

Onze fabrikanten ontwikkelen en produceren high-end componenten en systemen. De kennis en ervaring van deze fabrikanten vormt een groot deel van onze meerwaarde.  Hiermee heeft u toegang tot de eigenlijke ontwikkelaars van de componenten. 

Elincom biedt u support op het hoogste niveau met:

  • design-in op applicatieniveau
  • technische support op systeem-, circuit- en componentenniveau
  • componenten direct betrokken bij de bron
  • gewenste invulling voor logistieke afhandeling: JIT, Kanban, EDI, etc.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Onze normen en waarden binnen de eigen organisatie staan beschreven in onze compliance-regels, waarin we streven een veilige, eerlijke en betrouwbare werkgever te zijn.  Daarbij moeten ook onze leveranciers voldoen aan onze normen, waarbij aspecten als kinderarbeid, eerlijke betaling, veiligheid en vervuiling aan bod komen.

ISO 9000:2015
Binnen Elincom en haar zusterbedrijven wordt een kwaliteitsmanagementsysteem gehanteerd wat volgens ISO 9001: 2015 is gecertificeerd.

ISO2022

Zusterbedrijven

Elincom electronics heeft twee zusterbedrijven die complementair zijn en dezelfde markten bedienen.

EEMC

EEMC is een gespecialiseerde distributeur en kennishuis voor:

  • EMC afschermingsmaterialen en compounds
  • Thermische interface materialen
  • EMC meetapparatuur
  • Test- en meetapparatuur
  • Elektromechanische componenten voor lucht- en ruimtevaart

Metric IMS

Metric IMS (Injection Moulding Solutions) is een ontwikkelaar en producent van kunststof elektronicabehuizingen en andere kunststof producten in kleinere series.
Metric kan het hele ontwikkel- en productietraject oppakken: van idee, naar ontwerp, 3D geprinte samples, het ontwerpen/produceren van de spuitgietmal en de serieproductie met de eigen spuitgietmachines of eventueel met internationale partners.

Heeft u vragen over onze producten of zoekt u een specifiek product?

Neem gerust contact op onze medewerkers staan voor u klaar.