PCB componenten

Test probe voor excellent faston contact

Faston connectoren zijn veel gebruikt in de elektronica, maar vanaf nu kunnen ze ook goed, snel en veilig getest worden, tevens bij hoge stromen tot wel 50A. De nieuwe high-current testprobe 1075/GV is door de unieke grijpende UX tipvorm ideaal om faston’s te contacten zonder grote krachten daarop los te laten.

Deze vlakke connectoren worden steeds vaker gebruikt in van eMobility devices en bijvoorbeeld bij infotainment in auto’s.
Bij end-of-line, burn-in en run-in testen moeten de individuele contacten van deze apparaten gecontacteerd worden.
De contactoppervlakken aan de kopse-kant zijn meestal te klein om hoge stromen betrouwbaar door te geven. Tegelijkertijd mag de test geen sporen achterlaten op de contactvlakken.

Het vaste deel van de contactpen maakt een ideale en permanent veilige uitlijning met de te testen faston. Wanneer de contactkop over de vlakke lip wordt geleid, klemt het beweegbare deel van de kop de vlakke pen tegen het vaste deel. Op deze manier wordt een groot contactoppervlak gegarandeerd zonder de contactoppervlakken van de DUT aan te tasten.

Extra informatie

Interesse of meer informatie?

Heeft u vragen of interesse in dit product? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen over onze producten of zoekt u een specifiek product?

Neem gerust contact op onze medewerkers staan voor u klaar.