Behuizingstechniek

Spuitgietbehuizingen in kleine aantallen

Naast standaard behuizingen kan Elincom, via ons zusterbedrijf Metric IMS, klantspecifieke behuizingen aanbieden. Door de behuizing slim te ontwerpen, blijven de kosten van de spuitgietmal laag. Hierdoor loont het al om voor kleine aantallen, soms al enkele honderden stuks, een behuizing te laten maken die helemaal naar wens is.
Het voordeel van een klantspecifieke spuitgietbehuizing is dat er daarmee een uniek product ontstaat, wat qua uitstraling aansluit op de toepassing en/of het bedrijf. En wat natuurlijk ook functioneel optimaal is aangepast, denk daarbij aan afdichting, vorm, robuustheid, kleur, etc.

Met inzetstukken in de mal kunnen optioneel display-openingen of connector-openingen toegevoegd of weggelaten worden. En dat geldt ook voor het weergeven van verschillende logo’s of hulpteksten per productieserie. Schroef-inserts kunnen ook in het spuitgietproces worden meegenomen waardoor een goede afsluiting van de behuizing gewaarborgd blijft, ook als deze meerdere keren opengeschroefd wordt.

Metric IMS kan het volledige traject uit handen nemen: designen van idee naar concept, via engineering naar prototyping met bijvoorbeeld 3D printing. Vervolgens de mal ontwikkelen en laten maken, waarna de serieproductie volgt, al dan niet in huis, eventueel met verpakken en transporteren.
Waar voorheen grotere aantallen behuizingen geproduceerd moesten worden om een rendabel te zijn, kan Metric dit al bij kleine aantallen.

Extra informatie

Interesse of meer informatie?

Heeft u vragen of interesse in dit product? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen over onze producten of zoekt u een specifiek product?

Neem gerust contact op onze medewerkers staan voor u klaar.