Schakelen & sturen

Solid state relais voor het inschakelen van transformatoren

Celduc heeft een nieuw ontwikkeld solid state relais, die de hoge inschakelpieken bij het primair schakelen van transformatoren reduceert en deze daarmee duurzaam kan aansturen. Het inschakelen van een verzadigbare inductieve belasting genereert vaak hoge stroompieken. Deze verouderen de halfgeleiders die worden gebruikt in SSR’s en doen de eventueel toegepaste zekering doorslaan. Bij het inschakelen van transformatoren lopen stroom en spanning uit fase; op het hoogste punt van de sinus is de stroom bijna nul. Dit piekstartrelais schakelt dan juist in, zorgt ervoor dat de inschakelstroom van de transformator zeer beperkt is en neemt ook de problemen weg die met inschakelstroompieken samenhangen. De nieuwe SOP-relais zijn speciaal ontworpen voor het opstarten van primaire circuits van transformatoren en voorkomen magnetisering in verzadigde spoelwindingen.Kenmerken:

  • een fase schakelspanning 100-480Vac
  • stroom 9A SOP65070 / 32A SOP69070
  • stuurspanning 5,5-32Vdc 
  • conform IEC / EN60947-4-3 

 Celduc heeft naast deze top-schakelende solid state relais ook zero-cross en direct inschakelende relais voor AC belastingen en het grootste aanbod in DC solid state relais.

Extra informatie

Interesse of meer informatie?

Heeft u vragen of interesse in dit product? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen over onze producten of zoekt u een specifiek product?

Neem gerust contact op onze medewerkers staan voor u klaar.