Power Energie

Power stack met extreem lage DC link inductie

FTcap ontwikkelt een 3-fase power stack in samenwerking met Danfoss Silicon Power. De Stack heeft een extreem lage inductie in de DC link. Mogelijke toepassingen zijn solar-omvormers, windturbines en inductieve warmtebronnen. 

De 3-fasen, 2-level half-bridge power stack heeft een ingangsspanning van 400-575Vac en kan zowel in back-to-back applicaties (AC/AC) met 200A/300A maar ook in parallelle con guratie (DC/AC) met 400A/600A gebruikt worden. De unit is geschikt voor een schakelfrequentie van 2-12kHz en een DC link capaciteit van 4000μF. De extreem lage inductie verhoogt de efficiëntie en de maximaal toelaatbare switchmode spanning. 

Bij het gepatenteerde FischerLink concept worden de condensatoren direct aan een koperen rail gelast. Dit ruimtebesparende concept elimineert de extra ruimte voor de aansluitingen van de condensatoren verhoogt daarmee de volumecapaciteit met 10%, terwijl door de lagere inductie ook de levensduur verbeterd. De FischerLink kan tot 4000μF en tot 900Vdc gebouwd worden. INFORMATIE FTC71

Extra informatie

Interesse of meer informatie?

Heeft u vragen of interesse in dit product? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen over onze producten of zoekt u een specifiek product?

Neem gerust contact op onze medewerkers staan voor u klaar.