Energie

Peak shaving bij netcongestie

Netcongestie kan een oorzaak zijn dat er niet altijd grotere vermogens beschikbaar zijn. Dat geldt bijvoorbeeld bij aansluitingen op bouwplaatsen. Omdat van veel machines en installaties daardoor het maximale piekvermogen wordt beperkt, kan een tijdelijke ondersteuning al uitkomst bieden.

Epic Power heeft met de ESC serie bi-directionele DC/DC convertors de mogelijkheid om de geïntegreerde supercaps vooraf op te laden en als het maximale vermogen gewenst is, weer te ontladen op de DC bus van een frequentieregelaar. Daarmee wordt voorkomen dat het net overvraagt wordt of dat de machine zijn maximale capaciteit niet kan benutten.

Afhankelijk van de hoeveelheid benodigde capaciteit, dus vermogen maal tijd, kunnen er meerdere units parallel geschakeld worden. De besturing is eenvoudig. Met digitale I/O kan aangeven worden wanneer er geladen of ontladen mag worden. 

Dit kan van toepassing zijn voor onder meer elektrische bouwkranen, cementmengers, maar ook andere bouwtechnische installaties of apparatuur.

Extra informatie

Interesse of meer informatie?

Heeft u vragen of interesse in dit product? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen over onze producten of zoekt u een specifiek product?

Neem gerust contact op onze medewerkers staan voor u klaar.