Hybride Supercap, het beste van twee werelden!

VinaTech heeft de 250F 3,8V hybride supercap uitgebracht. Deze energieopslag-component combineert een supercap met een Lithium Ion oplaadbare batterij, maar in een enkele behuizing. Een hybride supercap of Lithium Ion Capacitor (LIC), maakt gebruik van zowel elektrostatische opslag van lading, zoals in supercaps en daarnaast wordt een elektrochemische reacties geactiveerd zoals in batterijen.

Supercondensatoren hebben het voordeel dat ze snel kunnen worden opgeladen en ontladen, maar ze hebben een lagere energiedichtheid dan batterijen. Aan de andere kant hebben batterijen een hogere energiedichtheid, maar ze hebben vaak een lagere laad- en ontlaadsnelheid. Een hybride supercap combineert het beste van beide werelden door een hoge energiedichtheid te bieden en tegelijkertijd snelle laad- en ontlaadprestaties te behouden.

De VEL13353R8257G meet ∅12,5x35mm. De werkspanning van 3,8V is overeenkomstig met Li-Ion batterijen. De capaciteit bedraagt 250F. In vergelijking met supercaps heeft de VEL een gunstige ESR van slechts 50mΩ, dankzij de gunstige eigenschappen van het batterijdeel. Er kan een constante stroom van 0,75A worden afgegeven met een piekstroom van 5A gedurende 1 seconde.Hybride supercaps hebben geen additionele certificering of transportadministratie nodig. Het gewichts-aandeel Lithium is daarvoor te beperkt.

Deze hybride opslagtechnologie is ontwikkeld om toepassingen mogelijk te maken waarbij zowel hoge vermogensdichtheid als hoge energiedichtheid vereist zijn, zoals in draagbare elektronica.

Extra informatie

Interesse of meer informatie?

Heeft u vragen of interesse in dit product? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen over onze producten of zoekt u een specifiek product?

Neem gerust contact op onze medewerkers staan voor u klaar.