Energie

Aan/uit motorsturing

Een motor in- of uitschakelen is enigszins lastig. Een motor vertoont eerst inductief gedrag welke gepaard gaat met hoge startstromen. Dat heeft een nadelige invloed op beveiligingscomponenten, zoals zekeringen. Terwijl juist bij het uitschakelen er overspanningen gegenereerd worden.

De nadelige effecten zoals, spanningsdippen, hoge transiënten en overspanningen kunnen door het toepassen van een solid state relais aanzienlijk verminderd worden.

Celduc’s SGT en SMT relais hebben een ingebouwde microcontroller en voorgeprogrammeerde schakelmodi om 3 fasen AC elektromotoren efficiënt aan- en uit te zetten, waarbij de nadelige effecten tot een minimum gereduceerd worden.
De SGT en SMT zijn uitgerust met bijzonder snelle schakelcycli om dit mogelijk te maken.

Kenmerken

  • Stroom SMT 3x 5A,  SGT 3x 12A
  • Spanning SMT 520V, SGT 640Vac
  • Controle spanning 90-280Vac/dc 
  • 0-doorgang schakelend
  • Lange levensduur

Celduc is marktleider in solid state relais voor generieke industriële toepassingen, zoals het inschakelen van verwarmingselementen, maar heeft daarnaast ook het grootste aanbod in DC solid state relais en high voltage relais.

Extra informatie

Interesse of meer informatie?

Heeft u vragen of interesse in dit product? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen over onze producten of zoekt u een specifiek product?

Neem gerust contact op onze medewerkers staan voor u klaar.