Energie

Supercap geschikt voor hoge temperatuur

Met de NEO VET heeft Vinatech een serie 2,7V supercaps ontwikkeld die toegepast kunnen worden in situaties met een hoge omgevingstemperatuur tot +85°C en hoge relatieve luchtvochtigheid van wel 85%.

Bij hoge temperaturen moet er rekening gehouden worden met derating.  In combinatie met hoge vochtigheidsgraad kan er zelfs wetting optreden, waarbij een supercap gaat lekken. Ontwikkelaars moeten hiermee rekening houden in hun design, door bijvoorbeeld een extra super cap te plaatsen waardoor de werkspanning daalt. Extra componenten betekent extra kosten en een complexere schakeling, dat is te vermijden met de NEO VET.

Kenmerken NEO VET serie:

  • Capaciteit: vanaf 3,3F tot 15F
  • Werkspanning: 2,7V
  • Werktemperatuur: -40 +85°C
  • Anti-wetting elektrolyt
  • Serie packs mogelijk

Supercaps worden vaak toepast als UPS om bij uitschakelen van de voeding nog een laatste actie te kunnen afhandelen. Met deze specificaties kunnen supercaps zonder veel voorzorgsmaatregelen toegepast worden in outdoor toepassingen als in de automotive en railtransport,  in besturingsproducten voor industriële processen, etc.

Extra informatie

Interesse of meer informatie?

Heeft u vragen of interesse in dit product? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen over onze producten of zoekt u een specifiek product?

Neem gerust contact op onze medewerkers staan voor u klaar.