Power

Slimmere DC UPS-systemen

Met Industry 4.0 als uitgangspunt zijn productieprocessen zijn toenemend afhankelijk van gelijksspanning 12V, 24V en 48V. Dit onderbelichte aspect vraagt om nieuwe oplossing om het systeem te beschermen tegen ongewenste spanningsvariaties of spanningsdippen.

Aan de DC-UPS systemen worden hoge eisen gesteld, ze moet beschikken over een hele reeks aan bewakings-, laad- en detectiesystemen om optimaal op elke situatie te kunnen reageren.
Maar ook seriële communicatie naar boven- en onderliggende systemen moet aanwezig zijn. Toch mag de integratie in een besturingssysteem niet complex zijn.

De DC UPS systemen van Block werken naadloos met eigen DC voedingen maar ook met die van andere aanbieders. Ze zijn daarom uitgerust met een communicatie-interface, vrij programmeerbare potentiaalvrije signaalcontacten en signaal-leds.
Door de koppeling naar een PLC of IPC kunnen, met de juiste software en de bijbehorende visualisatie, alle spanningen en stromen realtime worden bewaakt.

Om de correcte voeding van een industrie-PC te garanderen, moet een gecontroleerde uitschakeling mogelijk zijn, evenals een betrouwbare herstart. Hiervoor is het noodzakelijk dat de uitgangsspanning van de UPS-module gericht wordt onderbroken om de IPC na de uitschakeling de noodzakelijke herstartimpuls te geven, ook als de netspanning weer beschikbaar is.

Afhankelijk de belasting, de overbruggingstijd, de staat van het net maar ook omgevingsvariabelen als temperatuur, kan Block verschillende energieopslag media gebruiken, zoals lood-gelaccu’s, lithium batterijen en supercaps.

Een uitgebreid artikel met uitleg over de verschillende mogelijke energieopslagmedia is hier te vinden.

Extra informatie

Interesse of meer informatie?

Heeft u vragen of interesse in dit product? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen over onze producten of zoekt u een specifiek product?

Neem gerust contact op onze medewerkers staan voor u klaar.