PCB componenten

Retrofit filter op bestaande connectoren

De Amorton familie van Panasonic heeft een speciaal programma voor indoor gebruik. Deze amorfe silicium (a-Si) thinfilm technologie zonnecellen zijn gevoelig voor hoofdzakelijk zichtbaar licht. Dit loopt ongeveer gelijk aan

de gevoeligheidscurve van het menselijk oog. Binnenverlichting zoals led, fluorescentie lampen bevinden zich ook in dat gebied, terwijl binnenvallend (gefilterd) daglicht zich ook voor een groot deel daar bevind.

Ongefilterd zonlicht in de openlucht, heeft in het hoger spectrum nog veel energie, wat passend is voor de gevoeligheidscurve van kristallijne panelen (c-Si).

De Amroton a-Si cellen bieden 0,63V per cel met maximaal 17,0 μA/cm2 wat overeenkomt met 7,3 μW/cm2. Het standaard programma bestaat uit a-Si cellen opgedampt op een glassubstraat. Er zijn 19 uitvoeringen in 5 spanningsvarianten van 1,9-5,0Voc, met vermogens van 8,8μWp

tot 0,28mWp. De afmetingen variëren van 15x15x0,7mm tot 97x57x1.1mm.
Op klantspecificatie kan in plaats van het gangbare glassubstraat ook een flexibele kunststof als basis dienen om zo een buigbaar geheel te hebben en zelfs roestvaststaal wat onbreekbaar is.

Het toepassing:

  • stand-alone voeding (komma weg)
  • als ondersteuning, in combinatie met primaire batterijen
  • om een batterij op te laden

Typische toepassingsgebieden zijn indoor IOT sensoren, voeden van handheld elektronica. De a-Si modules kunnen ook als lichtdetector worden ingezet omdat de gevoeligheid overeenkomt met het menselijk oog.

INFORMATIE PAN9

Extra informatie

Interesse of meer informatie?

Heeft u vragen of interesse in dit product? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen over onze producten of zoekt u een specifiek product?

Neem gerust contact op onze medewerkers staan voor u klaar.