Interconnect

PCB-multiconnector in behuizingen

Met de AK136-serie biedt PTR Hartmann een PCB-multiconnector waarbij het PCB deel van bovenaf aangesloten wordt, daarmee is deze bijzonder geschikt voor inbouw in elektronica behuizingen. 

Met de vergrendelingslippen aan de onderzijde kan de AK136 in een behuizingsbodem worden bevestigd waarna de bedrading wordt aangesloten. De bijpassende STL136 pinstrip wordt op de printplaat gemonteerd, de connectie wordt vervolgens gemaakt als de PCB op de connectoren wordt gestoken. Dat heeft ook als voordeel dat bij veiligheidstoepassingen de voeding van het apparaat wordt onderbroken wanneer het deksel wordt geopend. Andere typische toepassing zijn intercom- of thermostaatsystemen waarbij, vlak voor de oplevering van een pand, de apparatuur op de muurplaat wordt geklikt om beschadiging tijdens afbouw te voorkomen. 

De AK136 is verkrijgbaar in 2 tot 12 polen met een steek van 5mm. Met zijn draadbeschermingssysteem klemt de AK136 massieve aders tot 2,5 mm² en soepele aders tot 1,5 mm². De stiftstrip STL136 is in standaardversie geschikt voor hoge temperaturen voor wave solderingen. Er zijn THR en SMD-varianten, Tape-on-Reel, verkrijgbaar in verschillende pinlengtes. STEP files zijn beschikbaar.

Extra informatie

Interesse of meer informatie?

Heeft u vragen of interesse in dit product? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen over onze producten of zoekt u een specifiek product?

Neem gerust contact op onze medewerkers staan voor u klaar.