Energie

Kleine amorfe silicium zonnepanelen

Panasonic introduceert de Amorton, een integreerbare zonnecel op basis van amorf silicium. Hiermee zijn PV-toepassingen op maat mogelijk: de zonnecellen zijn zonder problemen in elke gewenste vorm te produceren. De amorfe silicium cellen kunnen aangebracht worden op verschillende ondergronden. Er zijn substraten van glas, kunststof film en roestvaststaal. De Amorton familie is verkrijgbaar als indoor module, die geoptimaliseerd is om bij lage lichtintensiteit al energie te genereren en als outdoor module die juist gericht is op hogere lichtintensiteit. Van beide uitvoeringen zijn er verschillende afmetingen. 

  • indoor glassubstraat 0,7 en 1,1mm dik en 0,63V per cel
  • outdoor glassubstraat 1,1 en 1,8mm dik en 0,89V per cel
  • outdoor filmsubstraat 0,3mm en 0,82V per cel 

 Amorf silicium cellen worden al tijdens het productie proces in serie gezet waardoor er verschillende spanningen kunnen worden gevormd, een meervoud van de celspanning. Net zo als bij de meeste zonnecellen zal een afdekking van een deel van één cel, dezelfde uitwerking hebben op het volledige paneel. Dus als één cel 10% is afgedekt zal de gegenereerde stroom in het totale paneel 10% verminderen, ongeacht het aantal in serie geschakelde cellen van waaruit het paneel bestaat. Het menselijk oog ziet licht met een golflengte van circa 400700nm, de amorfe silicium cellen hebben ongeveer dezelfde gevoeligheid. Dat betekent dat deze techniek ook geschikt is al lichtsensor in applicaties. De Panasonic Amorton zonnecellen zijn uitstekend geschikt voor de energievoorziening van draagbare elektronica, draadloze sensoren, IOT devices of als levensduur verlenger voor batterij gevoede apparatuur. 

Extra informatie

Interesse of meer informatie?

Heeft u vragen of interesse in dit product? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen over onze producten of zoekt u een specifiek product?

Neem gerust contact op onze medewerkers staan voor u klaar.