Energie

Energieopslag grote vermogens

De energieopslagmodules Pxt-FX van Koch zijn in principe bedoeld voor het opslaan en terugleveren van DC-link remenergie bij kort-cyclische bewegingen met herhalingscycli van milliseconden tot een paar seconden. En moet in staat om dit meer dan 100 miljoen keer te doen gedurende zijn levensduur.

De grotere broer Pxt-RX is voorbestemd voor toepassingen met een opslagmedium met veel grotere energiedichtheid, zoals supercaps of zelfs batterijen. 

De Pxt-RX is ontworpen voor bruikbare belastingscapaciteit van 30A / 60A piek, gedurende 45 seconden.  In combinatie met een hoge opslagspanning tot 800Vdc resulteert dit in een vermogen van bijna 50kW.
Afhankelijk van de toepassing, kunnen zo actieve energiemanagementsystemen worden gecreëerd die grote schakelkasten vullen.  Deze systemen werken probleemloos met kabels naar de DC-Link van wel 20m.

Omdat de Pxt-RX systemen afgepast zijn op de toepassing, zijn deze systemen nagenoeg altijd klantspecifiek. Deze schakelkasten bestaan uit één of meerdere Pxt-RX systemen, het opslagmedium, bijvoorbeeld supercaps, gekoppeld met de juiste zekeringen en bekabeling.

Extra informatie

Interesse of meer informatie?

Heeft u vragen of interesse in dit product? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen over onze producten of zoekt u een specifiek product?

Neem gerust contact op onze medewerkers staan voor u klaar.