EMC, RFI Thermal management

EMI afsluiten met veercontacten

De beryllium-koper (BeCu) en roestvrijstalen EMI-contactvingers van Chomerics combineren een hoog niveau van EMI afscherming met een zeer flexibel materiaal, waardoor slechts een lage aandrukkracht nodig is.

De uitstekende prestaties van beryllium-koper, zoals: hoge treksterkte, een zeer goede elektrische geleidbaarheid, maken het een ideaal materiaal voor EMI-afscherming over een breed frequentiebereik.

De toepassing is om deuren en deksels van afgeschermde ruimtes bijzonder goed elektrisch contact te laten maken met het frame. Ook bij veelvuldig openen en sluiten. Tevens kan, afhankelijk van het ontwerp, een veegbeweging helpen om eventuele oxideopbouw te verminderen. Een alternatieve toepassing is dat er eenvoudig stroom voerende contacten of eindstopschakelaars mee gemaakt worden.

Een manier om oxidatie te voorkomen, is er voor te zorgen dat de metalen galvanisch compatible zijn. Om dat te bewerkstelligen, worden de profielen geplatteerd geleverd zonder dat dit ten koste gaat van de buigzaamheid.

Voor toepassingen die mechanisch minder veeleisend zijn, zijn er RVS veercontacten. Deze zijn iets stugger maar bieden een goede treksterkte, extreem bedrijfstemperatuurbereik en goede elektrische geleiding.

INFORMATIE CHO092

Extra informatie

Interesse of meer informatie?

Heeft u vragen of interesse in dit product? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen over onze producten of zoekt u een specifiek product?

Neem gerust contact op onze medewerkers staan voor u klaar.