LED verlichting

COB leds met kleine LES diameter

Voor de groeiende vraag naar compacte led spots met een kleine openingshoek heeft Citizen een aantal nieuwe leds uitgebracht. Deze maken deel uit van een nieuwe generatie high intensity leds met een kleine Light Emitting Surface (LES) diameter. In de nieuwe serie heeft Citizen de kleinste diameter van ø4,2mm gereduceerd naar ø2,4mm.

Voor veel toepassingen geldt nu dat in plaats van een power SMD nu beter een COB gebruikt kan worden. Bij power SMD-leds worden vaak 1 of 4 grotere dies gebruikt, die vervolgens te zien zijn in het lichtbeeld, terwijl Citizen meerdere kleinere dies heeft, waardoor er bij een kleine openingshoek een veel mooier egaal lichtbeeld ontstaat.

De COB’s met ø3,5mm (CLU7S3) en ø2,4mm (CLU7L3) kleine LES diameters, kennen een afmetingen van 9,5×9,5mm en hebben resp. 590lm (6,4W) en 210lm (2,2W) bij 3000K Ra90.
De standaard serie heeft 3 Standard Deviation Colour Matching (SDCM) en binnenkort is, tegen een meerprijs, 2 SDCM mogelijk. 

Extra informatie

Interesse of meer informatie?

Heeft u vragen of interesse in dit product? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen over onze producten of zoekt u een specifiek product?

Neem gerust contact op onze medewerkers staan voor u klaar.