Energie

120W Lithium-Ion lader

De Mascot 4040 LI is een microcontroller gestuurde lader van maximaal 120W lader bedoeld Li-Ion accu’s. Deze desktop lader heeft een 3-stappen laadprofiel om zo de prestaties van de batterij te maximaliseren. De nieuwe lader is ook in staat om diepontladen accu’s wakker te maken en soft-start te laden met lage stroom totdat de spanning is genormaliseerd. 

De nieuwe lader is medisch gecertificeerd volgens EN 60601-1 ed. 3.2 en voor thuiszorg EN 60601-1-11. Om wereldwijd te kunnen worden ingezet is deze ook UL-goedgekeurd.


Er zijn aanvankelijk 12 standaardversies beschikbaar voor het opladen van batterijen van 3 cellen in serie (9,0A/12,6V) tot 14 cellen (2,0A/58,8V). Aangepaste uitvoeringen zijn op aanvraag beschikbaar.

De 4040LI is zeer geschikt voor een groot aantal toepassingen. Gebruikers kunnen profiteren van een geoptimaliseerde uptime voor batterij gevoede apparaten zoals medische apparatuur, telecomapparatuur, IOT loggers, handheld muzieksystemen, draagbare verlichting, etc.

Extra informatie

Interesse of meer informatie?

Heeft u vragen of interesse in dit product? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u vragen over onze producten of zoekt u een specifiek product?

Neem gerust contact op onze medewerkers staan voor u klaar.