image

Testpen

PTR is een producent van o.a. testpennen. Juist vanwege het brede spectrum aan verschillende testpennen in combinatie met een goede prijs / kwaliteit verhouding is PTR marktleider. Deze worden gebruikt in diverse toepassingen waarbij een verend elektrisch contact nodig is zoals bij een testadapter waarop een print getest moeten worden.

PTR heeft een aantal groepen:

  1. Een normale testpen: dit zijn verende pennen die afhankelijk van het type een minimale raster hebben van 30mil (0,76mm) of groter. Deze pennen worden zowel bij een functionele test gebruikt als bij een in-circuit test. Ook heeft PTR testpennen voor de Scorpion flying probe.
  2. Schakelstiften: deze testpen maakt of verbreekt het contact zodra hij ingedrukt wordt.
  3. Pneumatische testpennen: hierbij maakt de kop van de testpen contact met de printplaat, zodra er een druk van 6 bar op gezet wordt.
  4. Batterij laad contacten: dit zijn verende contacten met meestal een ronde kop die in diverse applicaties gebruikt wordt om batterijen te laden.
  5. Coaxiaal stiften: dit zijn testpennen waaraan een coaxkabel zit, dit wordt gebruikt of HF signalen te testen.
  6. Hoge stroom testpennen: dit is een speciale testpen die een stroom kan voeren tot 50A! Wilt u afwijkende maten en vormen, dan is PTR ook een partner voor u. Het is mogelijk om klantspecifieke oplossingen te maken.

Kijk op testequipment voor aanvullende informatie. Of neem contact op 010-2640270 of info@elincom.nl. We helpen u graag verder!

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl