image

Stroombegrenzer

 

Een elektrische installatie kan beschermd worden tegen te grote stroompieken door een stroombegrenzer in serie met de veroorzaker te zetten. De stroombegrenzer schakelt een kleine weerstand in serie met de verbruiker en overbrugt deze wanneer de inschakelstroom is afgenomen. Een stroombegrenzer is een economisch sterke tegenhanger van bijvoorbeeld een kostbare softstarter.

Block levert hiervoor pasklare eenvoudige oplossingen, zowel voor schroefmontage, voor DIN rail industrieel als een versie die een wandcontactdoos geplaatst kan worden.

De maximale stroom is 16A en is intern beveiligd met een thermische zekering of een glaszekering.

De stroombegrenzer voor DIN rail en schroefmontage kunnen ook voor 1 of 2 fasen gebruikt worden in het spanningsbereik 220-400V. Voor 3 fasen kan opgelost worden door drie begrenzers parallel te plaatsen.

De steker uitvoering is uitstekend inzetbaar om op eenvoudige wijze een boormachine, wasmachine of kleine industriële machines aan te sluiten. Deze stroombegrenzer kan eenvoudig tussen de wandcontactdoos en het bewuste apparaat geplaatst worden.

Zie ook onze productenpagina: power voor aanvullende informatie. Of neem contact op met een van onze productmanagers 010-264 02 70 ofinfo@elincom.nl.

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl