image

Remweerstanden

De Duitse fabrikant Michael Koch GmbH is producent van remweerstanden opgebouwd met weerstandsdraad, PTC elementen en een module om remenergie terug te leveren.

Kernwoorden voor Koch remweerstanden zijn compact, bijzonder piekongevoelig, beperkte inductiviteit en tot IP65 beschermingklasse. Het belangrijkste is wel de intrinsieke veiligheid bij langdurende overbelasting.

PTC Elementen
Voor kleinere frequentie- en servoregelaars, worden PTC elementen als basis genomen in 35, 70, 105 en 140W continuevermogen en 20kW piekvermogen bij 600Vac / 850Vdc.

Weerstandsdraad
De met weerstanddraad opgebouwde uitvoeringen zijn verkrijgbaar vanaf 120W 700Vac / 1000Vdc IP54 tot 400W (1000W duty cycle 35%).
Voor hogere vermogens zijn er samenstellingen tot 12kW.

Remenergie terugwin module of Dynamisch Energie Systeem

Koch heeft met een dynamisch remenergieopslag module die deze energie weer beschikbaar maakt voor gebruik voor de regelaar.
De DES 2.0 is een intelligente module die zonder verdere configuratie ingezet kan worden in de applicatie. Indien er meer remenergie opgeslagen moet worden kan met een uitbreidingsmodule de capaciteit vergoot worden.

De DES2.0 wordt aangesloten aan de DC bus (tussenkring) en de remchopper. Hieraan wordt herkent wanneer er geremd wordt. De remenergie wordt opgeslagen via een DC-DC convertor in elektrolytische condensatoren. Na het remmen zakt de spanning in de tussenkring en de DES levert de energie weer terug. Omdat de tussenkring dan weer een voldoende spanningsniveau heeft, wordt het voedingsnet niet aangesproken.

De DES kan in alle applicaties ingezet worden waar frequentieregelaars met remweerstanden gekoppeld zijn zoals liften, loopkatten, robotsystemen etc.
De terugverdientijd is onder andere afhankelijk van de remcyclus van de applicatie, de totale werktijd, de energieprijs; dat kan al binnen een jaar zijn.

Koch heeft korte levertijden, veel voorraad en kan snel op klantspecificatie ook modules samenstellen.

Elincom is de Nederlandse distributeur voor producten van Michael Koch GmbH.

Kijk ook op onze website bij producten onder Printrelais, solid state relais, motor control voor meer informatie. Neem gerust contact met ons op +31 (0)10-264 02 70 of info@elincom.nl


 

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl