image

PTC Elementen

DBK heeft een breed scala aan PTC verwarmingselementen. De ideale basis voor kastverwarmingen, luchtverwarming, warmhoudplaten, doorstroomboilers etc.

Het voordeel van PTC is dat er het zelfregelend is: bij nadering van de eindtemperatuur zal er minder energie opgenomen worden en stabiliseert warmteontwikkeling.

De productgroepen:

  • Contactelementen: voor het lokaal verwarmen doormiddel van contactoverdracht, zoals voor warmhoudplaatjes van koffiemachines of het verdampen van condenswater
  • Convectie elementen: dit is een contactelement op/in een koelprofiel geplaatst waarbij door een natuurlijke convectie de warmte wordt overgedragen; zoals bij kastverwarmingen
  • Fan heaters: een PTC element in een unit met een ventilator; hierdoor kan een gerichte stroom warme lucht geplaatst worden of als kastverwarming.
  • Doorstoomboilers: dit is PTC verwarmingsunit met een vloeistofkanaal voor het verwarmen van water voor koffiemachines of andere vloeistoffen voor laboratorium apparatuur, vorstbeveiliging etc.
  • Verwarmingsradiatoren; voor relatief hoge vermogens voor het verwarmen van lucht voor comfortverwarming of luchttoevoer van frisse voorverwarmde lucht.

DBK is leverancier van PTC elementen en verwarmingen aan de bekende merken koffieapparaten, aan fabrikanten van schakelkasten, luchtverwarmingen en automotive voorverwarmen van turbocompressoren en voor standverwarming.

Applicaties kunnen klantspecifiek ingevuld worden met in veel uitvoeringen en een breed temperatuurbereik.

DBK’s PTC elementen zijn UL gecertificeerd, dit is een garandeert een veilig gebruik voor verwarming of opwarming.

Kijk op onze productenpagina koelen,verwarmen. Neem gerust contact met ons op voor advies: 010-264 0270 of info@elincom.nl.

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl