image

LED Analyzer

 

De led analyzer van GPS is een test instrument dat zowel de kleur als de intensiteit van LED's kan meten tijdens een functionele of in-circuit test.

De led analyzer heeft afhankelijk van het type 5, 10 of 20 flexibele optische kabels (0,5mm POF) die individueel op een afstand van 1mm tot 3mm van de LED's worden geplaatst.

Het licht van de LED's wordt via de flexibele optische kabels naar de LED analyzer gevoerd, waar zowel de kleur als de intensiteit van de individuele LED's worden gemeten.

De meetwaarden kunnen uitgelezen worden via een aanwezige seriële of parallelle interface.

De seriële interface is een standaard RS-232C interface die eenvoudig op de seriële poort van een PC aangesloten kan worden.

De parallelle interface is ontworpen om compatible te kunnen zijn met elke in-circuit Test systeem zoals de Agilent 3070, Teradyne/Genrad 228x, etc.

De kleuren en intensiteit waarden worden als een ASCII string aan de beide interfaces aangeboden.

Alle kleuren zijn afgeleid van de drie primaire kleuren Rood, Groen en Blauw (RGB).

De primaire kleuren zijn gelijkmatig verdeeld in een 360 graden cirkel, waarbij Rood = 0º,

Groen = 120º en Blauw = 240º. Deze RGB waarden worden ook gebruikt om de verschillende andere kleuren te kunnen bepalen.

Tevens kan de kleur bepaald worden d.m.v. een z.g. Hue waarde. De Hue waarde is een gemeten locatie op een kleurencirkel, en wordt uitgedrukt in graden. De intensiteit is de gemeten waarde van de hoeveelheid licht die door de LED wordt uitgestraald. De led analyzer meet de intensiteit van iedere LED en geeft de waarde tussen 0 en 65535 door aan het testsysteem. De LED tester is gekalibreerd volgens de vaste geldende standaards.

Elincom electronics is de distributeur van Feasa led testers

Kijk op testequipment voor aanvullende informatie. Of neem contact op 010-2640270 of info@elincom.nl. We helpen u graag verder!

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl