image

Inschakelstroombegrenzer

Een inschakelstroombegrenzer wordt gebruikt om belastingen eenvoudig te kunnen inschakelen, zonder hoge stroompieken en zonder kostbare softstarters.

De inschakelstroombegrenzer ES wordt in serie geschakeld met één of meerdere verbruikers en zorgt er voor dat de inschakel- of aanloopstroom beperkt wordt.

De maximale stroom is 16A en is intern beveiligd met een thermische zekering. De inschakelstroombegrenzer serie ES is geschikt voor 220-400V en kan voor 1 of 2 fasen gebruikt worden. Door drie begrenzers parallel te plaatsen kan ook een 3 fasen circuit begrensd worden. Na het opstarten wordt een inwendige weerstand van 3,75 Ohm automatisch overbrugd zodat er een normale situatie ontstaat.

De inschakelstroombegrenzer is verkrijgbaar in 3 verschillende uitvoeringen. Er is een schroefmontage uitvoering en DIN Rail uitvoering en een versie om direct in een wandcontactdoos te steken.

Deze laatste kan gebruikt worden in combinatie met zwaardere apparatuur die voorzien zijn van een euro stekker. Hierbij kan gedacht worden aan boormachine, wasmachine, en kleine industriële machines.

Zie ook onze productenpagina: power voor aanvullende informatie. Of neem contact op met een van onze productmanagers 010-264 02 70 ofinfo@elincom.nl.

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl