image

frequentie omvormers

 

NFO drives heeft frequentie omvormers die zonder enige EMC storing een zuiver sinussignaal naar de motor stuurt.

NFO biedt 3 fase sinus frequentie omvormers van 0,37KW tot 15KW in IP54 behuizing.

  • geen afgeschermde kabel nodig
  • geen EMC filters, sinus filters, onderbouwfilters
  • onbeperkte motorkabellengte
  • geen piepend motorgeluid
  • 100% koppel bij alle toerentallen
  • geen elektrische slip

Nu is het mogelijk, een zeer grote afstand te hebben tussen de frequentie omvormer en de motor, zonder afgeschermde kabel en zonder EMC problematiek.

Er zijn geen interne of externe EMC filters nodig, omdat deze sinus frequentie omvormers geen PWM (Pulse Width Modulation) signaal voortbrengen. Daarbij kan in vochtige omgeving eenvoudigweg met een standaard aardlekschakelaar gewerkt worden.

Buiten de kostenbesparing op kabel en installatie is er ook op termijn besparing mogelijk op onderhoud. Omdat er geen bearing current optreedt, geeft NFO 5 jaar garantie op kogellagers van nieuwe motoren die op NFO frequentie omvormers aangesloten zijn.

Bearing current ontstaat door aardlekstromen die zich in lagers manifesteert als het overslaan van vonkjes tussen de schalen en kogels. Hierdoor ontstaan laspitjes en wordt het lagervet verbrand.

Elincom electronics is voor Nederland het aanspreekpunt voor NFO frequentie omvormers. Onze productmanagers helpen u graag verder.

 

Op onze productenpagina Printrelais, solid state relais, motor control is meer informatie te vinden, maar neem gerust contact met ons op via 010-264 0270 of info@elincom.nl

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl