image

Flexibele Zonnepanelen

De integratie van zonnepanelen in een nieuwe of bestaande applicatie gaat het eenvoudigst met flexibele zonnepanelen.
De thin film flexibele zonnepanelen hebben een gelijkmatige lichtopbrengst en zijn minder gevoelig voor schaduw of gedeeltelijke lichtinval op het paneel. De piekopbrengst, met volle zon-inval, is wel de helft lager dan starre kristallijne panelen.

 

Over het jaar gezien is de opbrengst lager dan kristallijne panelen of thin film glaspanelen. Maar in bijvoorbeeld de wintermaanden is de opbrengst, vaak hoger.

 

Applicaties met gecurvde of cilindrische vormen zijn door de gelijkmatige opbrengst uiterst efficiënt en effectief uit te voeren met flexibele zonnepanelen. Door de robuuste uitvoering is verwerking in textiel zelfs mogelijk.

 

Flexibele zonnepanelen zijn verkrijgbaar in afmetingen van enkele vierkante centimeters tot stroken van ca.1,8 bij 2,5 meter. De opbouw van de cellen is afgestemd op batterijspanningen en biedt een optimale laadspanning voor NiMH en Lithium batterijen maar met 15,4V ook voor loodaccu’s.

 

Er zijn ook individuele lichtcellen die nog in een applicatie ondergebracht moeten worden. Deze zijn onbeschermd te krijgen of met een waterdichte seal of met waterdichte en UV gestabiliseerde seal. Hierdoor is er een passende oplossing voor vele toepassingen.

 

Applicaties kunnen zijn: verwerking in palen, op daken van (vracht-)auto’s, in informatieborden, tentzeilen etc.

 

Kijk op onze website onder Energie of neem contact op met een van onze specialisten via 010-264 02 70 of mail naar info@elincom.nl.

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl