image

Fiber Optic

Pofnetz  ontwikkelt en produceert componenten en assemblies op het gebied van fiber optic. Dit houdt in kabels op rol, kabels geassembleerd op lengte met connectoren eraan geconfectioneerd, connectoren voor aan kabel of op een print, omzetters van glas naar koper en de benodigde gereedschappen en meetinstrumenten.

Fiber optic kabel kan worden geclassificeerd in twee categorieën: singlemode fibers (SMF) en multimode fibers (MMF). Meestal heeft singlemode kabel een dunne kern en multimode kabel een dikkere kern. De relatief dikke kern van multimode kabel maakt het mogelijk om goedkope nauwkeurige fiber optic connectors te gebruiken. Dit komt doordat bij een grote kerndiameter, een niet goed uitgelijnde connectoren toch voldoende licht ontvangt en prima zal functioneren.

Traditioneel bij fiber optic is dat de multimode kabel gemaakt is van glas. Het grootste nadeel van glas is dat de kern bij rekken en buigen gemakkelijk breekt, zeker bij dikkere diameters.

Daarbij zijn er speciale tools nodig zijn om de kabel aan de fiber optic connectoren te bevestigen. Mede daarom is er een alternatief ontstaan voor de glasvezelkabels, tegenwoordig wordt er polymeer gebruikt in plaats van glas. Deze POF kabel is beschikbaar in verschillende kern diameters. POF is erg flexibel en buigzaam. Ook is er geen speciaal gereedschap nodig om POF kabel te monteren.

 

Elincom kan u zowel de POF als de glasvezel componenten bieden. Elincom richt zich daarbij op de industriële markt voor fiber optic.

 

Bekijk het aanbod online op onze productenpagina Interconnect of maak het u makkelijk en laat het uitzoeken door een van onze productspecialisten.

Bel 010-2640270 of email info@elincom.nl. We helpen u graag verder!

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl