Archief

- Apacer flashgeheugen

De uiterst robuuste en betrouwbare flashgeheugen producten van deze Taiwanese marktleider zijn per direct door Elincom leverbaar met uiterst korte levertijden en scherpe prijzen. Het uitgebreide pakket omvat zowel industrial grade producten in SLC als in MLC NAND flash in de volgende vormfactoren:
 
• Geheugenkaarten CF, SD, mSD en CFast
• Solid state disks in ATA / IDE, SATA, mSATA en USB
• Disk on modules / modules on chip in ATA, SATA, mSATA en USB
• Industriële USB sticks
 
Voor complexe applicaties heeft Apacer technische support lokaal beschikbaar.
Naast industriële producten biedt Apacer ook consumer grade flash in MLC / TLC en DRAM .
 
Informatie: APA01


Meer informatie aanvragen

- Kristallen en oscillatoren: snel, goed en gunstig

HM International, een toonaangevende Belgische fabrikant van kristallen en oscillatoren, heeft Elincom aangewezen als distributeur. Met HM International kan Elincom snel voorzien in prijsopgaven, samples en van informatie.
 
HM International is voorraadhoudend voor de meeste items.
 
HM International is een toonaangevende Belgische fabrikant van kristallen en oscillatoren. Kwaliteit, technische expertise en snelle verkrijgbaarheid zijn de speerpunten.
 
Naast het leveren van de serie componenten biedt HMI ook:
 
• Prototype service, binnen enkele dagen zijn de gewenste kristallen/oscillatoren beschikbaar
• Klantspecifieke aanpassingen en specials
• Expresse leveringen indien nodig, standaardlevertijd is 5 - 6 weken
• Test faciliteit in huis
 
HMI beschikt over een laboratorium waarin obsolete, onbekende of speciale kristallen/oscillatoren kunnen worden geanalyseerd waarna binnen enkele dagen een testrapport beschikbaar is.
 
Naast de reguliere en standaard uitvoeringen kan HMI obsolete uitvoeringen van andere fabrikanten produceren zoals de X75, X63, X632, X532, X42, DLC , DLHC en SP1C.
 
Voor snel prototypen kan HMI in één dag programmeerbare oscillatoren leveren in de SX7, SX5, SX3 en SX2 serie. Deze series zijn ook leverbaar in Low EMI uitvoeringen.
 
Informatie: HMI01


Meer informatie aanvragen

- Zonnepanelen in alle uitvoeringen

Elincom is de officiële Benelux distributeur van Shenzen Solar Parts, een fabrikant van kleinere zonnepanelen, voor off-grid applicaties van 0,13W tot ~100W. Er zijn verschillende technologieën voor indoor en outdoor toepassingen in kristallijne en amorfsilicium (thin film) uitvoeringen, zowel flexibel als starre modules, op glas, kunststof of metaal. Solar Parts heeft een uitgebreid standaard pakket maar ook klantspecifieke oplossingen kunnen al bij geringe aantallen geproduceerd worden. Typische toepassingen zijn bijvoorbeeld accu/batterij gevoede autarkische sensorsystemen, track & trace, sensor nodes en led verlichtingsystemen.
 
De kristallijne oplossingen worden opgebouwd met ondermeer hoog rendement Sunpower back-contact cellen voor de hoogste efficiëncy maar ook een esthetisch resultaat.
 
Het leveringsprogramma van Solar Parts omvat het volgende:
• Epoxy solar modules met epoxy hars ingekapselde kristallijne cellen op 1,6mm printplaat
• PET solar modules PET gelamineerde kristallijne cellen op 1,6mm printplaat
• Semi flexibele PE T solar modules PET gelamineerde kristallijne cellen in transparante flexibele drager
• Semi flexibele polymeer panelen mono kristallijne cellen op een flexibele polymeer drager
• Glas panelen mono- of polykristallijne cellen met of zonder frame en dunne film / amorfe cellen met en zonder frame
• Metalen panelen mono- of polykristallijne cellen op aluminium of RVS plaat gelamineerd
 
Shenzen Solar Parts heeft het ISO 9001 kwaliteitssysteem en maakt Elincom’s portfolio zonnepanelen en modules compleet, nagenoeg alle productvragen zijn in te vullen.
 
Informatie: SSP01


Meer informatie aanvragen

- Medische open frame voeding

Cosel heeft een nieuwe serie medische voedingen gelanceerd. De LMA serie verkrijgbaar in 100, 150 en 240W, voldoet aan de nieuwste medische veiligheidsstandaard: EN 60601-1 3e editie. Deze kan als standaard voeding gebruikt worden, maar kan ook als batterijlader dienen. De uitgang is instelbaar tussen 19,2 en 27,5V en heeft het OCP (maximum current Limiting) principe.
 
Met de optie H kan de LMA een stroompiek leveren van tweemaal de nominale stroom voor 10 seconden. Verder zijn er opties voor behuizing, lakbescherming en lage lekstroom.
 
Kenmerken:
• Voldoet aan ANSI /AAMI ES 60601-1 en EN60601-1 3e editie
• Input 85V – 264Vac / Output 19,2V - 27,5Vdc
• Smalle en compacte PCB constructie
• Inschakelstroom begrenzing
• Bescherming tegen overstroom en -spanning
• Produceert zeer weinig harmonischen (conform IEC 610000-3-2 class A)
• Power factor Correction
• Laag stand-by verbruik
 
De kwaliteit van Cosel wordt geborgd met vijf jaar garantie.
 
Informatie: COS52


Meer informatie aanvragen

- Transformatoren op maat: compact, efficiënt, gunstig

De eisen aan transformatoren veranderen. Met de EU agenda 2020 voor duurzame energie, worden er nieuwe eisen aan de industrie opgelegd en dat vraagt nieuwe oplossingen. Alternatieve materialen kunnen tot gewichtsvermindering leiden; koelsystemen kunnen zorgen voor kleiner volume. Daarvoor heeft Block een aantal basis technologieën ontwikkeld.
 
Vloeistofkoeling - Compact
Tot 50% kleiner bouwen door geïntegreerde koeling. Met een geïntegreerd vloeistofkoelsysteem wordt het volume van een transformator drastisch verkleind. Aansluiten aan bestaande koelsystemen met verschillende koelmiddelen is probleemloos mogelijk.
 
Kern technologie - Efficiënt
Tot 50% minder verliezen door optimaal gebruik van materiaal en vorm. Verbeterd kernmateriaal, een intelligent ontwerp van de kern en optimaal wikkelen. Block combineert materiaal en technologie om een transformator met een zo hoog mogelijk rendement te ontwikkelen.
 
Aluminium opbouw – Gunstig geprijsd
Tot 25% goedkoper door een hoogwaardige aluminium wikkeling. Met deze aanpak zijn de kosten en het gewicht sterk te verlagen.
 
De verschillende technologieën hebben hun specifieke voordelen. Block biedt de technologie die het beste bij de applicatie past van kleine tot grote vermogens.
 
Informatie: BLO17


Meer informatie aanvragen

- Hall effect stroomsensoren

Electrohm heeft twee nieuwe Hall effect stroommeet sensoren op de markt gebracht met het closed-loop principe. De montage is eenvoudig door de flens.
 
HE2K0T01-CB 10: spoorwegapplicaties;
• tot 2000A AC en DC
• conversie ratio van 5000:1
• uitgang 15V of 24V 1-200mA
• nauwkeurigheid 0,4%
 
HE1K0T01: voor de aandrijftechniek
• tot 1000A AC en DC
• conversie ratio van 5000:1
• uitgang 15V of 24V -320 tot +320mA
• nauwkeurigheid 0,3%
 
Electrohms is een wereldwijde OEM fabrikant en kan snel, volgens internationale normen als CSA, UL en CE, zowel standaard als klantspecifieke producten leveren.
 
Informatie: ELO90


Meer informatie aanvragen

- Zeer compacte doorvoercondensatoren

EMI Solutions lanceert een nieuwe serie zeer compacte, loodvrije doorvoercondensatoren die een uitstekende demping bieden en daarbij erg eenvoudig te installeren zijn. De doorvoercondensatoren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren die overeenstemmen met de fasen: rood, geel, blauw en zwart.
 
Deze nieuwe reeks is verkrijgbaar tot 100A met een condensatorbereik tot maximaal 5μF en is in overeenstemming met CAN / CSA??-E60384-14: 09. Klantspecifieke uitvoeringen met aanpassingen aan de spanning, stroom en capaciteit zijn mogelijk.
 
EMI Solutions heeft een breed spectrum aan doorvoercondensatoren en doorvoerfilters. De filters bieden een hoge demping (Insertion Loss) in een breed frequentiegebied tot 1GHz. De filters zijn in verschillende configuratie, montage en connecties leverbaar tot 600A in AC en DC.
 
Informatie: EMI01


Meer informatie aanvragen

- Remenergiemodulen in plaats van remweerstanden

Wanneer normaliter een remweerstand wordt aangesproken, wordt er energie in de DES module opgeslagen. Als de tussenkring van de regelaar weer energie vraagt, dus de regelaar weer gaat draaien, wordt de voeding van de regelaar gestart. Maar nu levert de DES dan de benodigde energie en bespaart daarmee op energiekosten. Dat gebeurt automatisch, zonder externe besturing. In principe kan elke frequentieregelaar met een aansluitspanning van 400-460Vac op de DES van Koch aangesloten worden als deze ook een directe tussenkringaansluiting heeft (DC-link).
 
Als de schakelkast in een geconditioneerde omgeving staat bespaart de DES zelfs dubbel. Dan hoeft de warmteafgifte van de remweerstand niet ook nog eens gecompenseerd te worden. Verder wordt het dynamische gedrag van regelaars beter omdat er minder piekbelastingen zijn. Er zijn zelfs robots die niet zonder een DES kunnen draaien op volle snelheid.
Het is zeker een toegevoegde waarde naar de eindgebruikers toe.
De DES module is uitbreidbaar met EM modules om een grotere capaciteit te halen.
 
Bij praktijktesten met een vulmachine met een 2kW motor die elke seconde remt en 24/7 draait bleek de besparing 21% en dat betekent een terugverdientijd van ~ 1,5 tot 2 jaar.
 
Informatie: KOC01


Meer informatie aanvragen

- All-round outdoor airco’s

Het klimaat kan meedogenloos zijn voor apparatuur in buitenkasten. Daarom zijn de OC outdoor koelaggregaten van Seifert Systems volledig getest op het binnendringen van vocht en stof die gevoelige apparatuur vroeger of later zouden kunnen beschadigen. De beschermingsgraad loopt op tot IP64 / NEMA 3R & NEMA 4X en ATE X explosieveilig zone 22 categorie 3D.
Deze kenmerken maken de Seifert OC koelers ideaal voor installatie in buitenkasten en verzekeren de beste werking van gevoelige apparatuur, met minimaal onderhoud.
 
Zowel interne als extern gemonteerde uitvoeringen zijn beschikbaar, elk met eigen gescheiden circuits voor koellucht in de kast en voor omgevingslucht. De koelfunctie wordt gestuurd door een sensor die constant de interne kasttemperatuur bekijkt en afhankelijk van de warmtebelasting, de compressor en de externe ventilator inschakelt. Dit verlengt de levensduur en minimaliseert het energieverbruik.
De interne ventilator loopt continu, om zo de luchtcirculatie en een gelijke warmteverdeling in de behuizing te behouden.
 
De OC serie is verkrijgbaar in een complete range tot 4kW koelvermogen en is opgebouwd uit gepoedercoat plaatstaal met aluminium delen, maar is ook in roestvast staal verkrijgbaar. Seifert biedt met de OC de economische all-round oplossing voor bijna alle buitenopstellingen.
 
Informatie: SEI40


Meer informatie aanvragen

- Vermogens condensatoren ook enkelstuks

De Duitse fabrikant Fischer & Tausche Capacitors (FTcap) is zeer flexibel met het bouwen en leveren van condensatoren. Hierdoor kan ook op de behoefte aan reservedelen ingespeeld worden. Waar bij andere fabrikanten vaak een beroep gedaan moet worden op grotere aantallen of veel hogere stuksprijzen door internetdistributeurs, biedt FTcap met Elincom een aantrekkelijk alternatief.
 
FTcap biedt het volgende programma:
• elektrolytische condensator, aluminium elco’s vanaf >100V tot 500V
• elektrostatische condensator, film caps met als dielectricum PP en dit voor een spanningsbereik van 100V tot enkele kV's
 
Naast een uitgebreid standaard programma heeft FTcap ook zeer veel klantspecifieke oplossingen, met afwijkende capaciteiten of bouwvormen, voor speciale toepassingen en rauwe omgevingscondities of condensatorbanken.
 
Informatie: FTC01


Meer informatie aanvragen

- IPx7 micro USB

Amphenol-LT W heeft de USB serie uitgebreid met een watervaste micro-USB. Na een design te hebben gedaan bij een toonaangevende smartphone fabrikant, is deze bekende standaard nu beschikbaar voor de industriële markt.
 
De doelmarkt is fabrikanten van slimme sport- en beschermende kleding, helmen, polsbandapplicaties, professionele, medische- en industriële tablets en de overige markten waar elektrisch laden en/of een dataverbinding gewenst is.
 
Eigenschappen
• IP67 watervast, in verbonden en open verbinding
• Temperatuurbereik: -35~+85°C
• A- en B type chassisdelen beschikbaar
• SM D reflow soldeerbaar
• 5 PIN , 1A resp. 1,8A
• 10.000 verbindingscycli
 
De micro USB is op een reel beschikbaar.
 
Informatie: LTW98


Meer informatie aanvragen

- IGBT 50A / 750Vdc

De Celduc SDI0501700 is een nieuw solid state relais, gebaseerd op IGBT techniek, met nominale waardes van 750Vdc en 50A schakelvermogen.
 
Een DC relais vergt een iets hoger veiligheidsniveau daarom zijn de volgende standaard voorzieningen geïntegreerd:
 
• Overspanningsbeveiliging: voor inductieve DC spanningslijnen
• Kortsluitbeveiliging: door detectie van IGBT verzadiging, zal kortsluiting van de belasting het apparaat blokkeren, waardoor het uitschakelt
• Temperatuurlastbeveiliging: wanneer oververhitting optreedt, wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld
 
De groeiende markt van elektrische voer-en vaartuigen maar ook de solar-technologie vraagt om betrouwbare en veilige producten om redelijke vermogens bij hogere DC spanning te kunnen schakelen. Celduc biedt hiervoor industriële oplossingen.
 
Informatie: CEL98


Meer informatie aanvragen

- Snelle en eenvoudige 20A verbinding

De meeste watervaste- en/of robuuste verbindingen vergen een zogenaamd dubbel vergrendelingmechanisme voor zowel de pinnen als de connector behuizing. Met de nieuw ontwikkelde X-Lok is dit een simpele push/pull verbinding.
 
Eigenschappen:
• Jumper voor B2B verbinding
• Push / Pull type
• Kabeldelen, overmold technologie met kabel
• Drie verschillende mechanische formaten
• 2 tot 18 pinnen
• Stroom van 5 tot 20A (dc)
• UV bestendig
• IP67 watervast, in verbonden en open verbinding
• Temperatuurbereik: -40~+105°C
 
De X-Lok in drie groottes beschikbaar: B, C en D.
 
Met de X-Lok series biedt LT W een uitstekende oplossing voor outdoor applicaties zoals ledverlichting en theater- en festivalapparatuur, communicatiemiddelen maar ook richting industriële oplossingen voor het loskoppelen van gevoelige apparatuur.
 
Informatie: LTW99


Meer informatie aanvragen

- Printklemmen voor reflow

PTR heeft de 950 Serie uitgebreid met 12 uitvoeringen geschikt voor reflow. De “HT” versie is speciaal ontworpen om gebruikt te worden in geautomatiseerde PCB produktiestraten. Een kortere soldeerpin van 2,6mm geeft een optimaal soldeerresultaat. De onderzijde van de behuizing heeft een verhoging waardoor de warmte optimaal bij de soldeerpinnen kan komen. De connectoren zijn leverbaar in raster 5.0 en 5.08mm en in een horizontale -en verticale uitvoering en met vele accessoires. De codeerster is ook reflow-compatible. De codering kan achteraf gedaan worden of affabriek door PTR worden aangeleverd.
 
De connectoren worden geleverd in Tape-on-Reel , de breedte van de tape is afhankelijk van het pooltal van de connectoren en varieert tussen de 32mm en 88mm. De verticale connectoren worden geleverd inclusief Pick and Place pad, de horizontale connectoren kunnen direct uit de tape genomen worden.
 
Informatie: PTR53


Meer informatie aanvragen

- Universele ethernet combo: Gigabit, PoE, single port ethernet

De ethernet combo, een RJ45 met een geïntegreerd filter afgestemd op de meeste ethernet controllers.
 
XFMRS heeft met de komst van de XFGIG 8POLA -CT xu1-4L één unieke universele combo waarin alle wensen zijn verwerkt:
• De RJ45 connector
• Gigabit topologie (IPv6)
• PoE (power over ethernet)
• Twee verschillende kleuren led’s naar keuze
 
Het geheel wordt geassembleerd in een afgeschermde behuizing. Klantspecifieke aanpassingen zijn mogelijk, zoals de keuze van de RJ45 vergrendeling onder of boven en eventuele spinning tab’s die een verende verbinding kunnen verzorgen.
 
Omdat XFRMS zelf ontwikkelt en fabriceert, zijn de producten kwalitatief hoogwaardig en commercieel interessant, vooral ook omdat er in de applicatie slechts één component geplaatst hoeft te worden.
 
Informatie: XF99


Meer informatie aanvragen

- Nieuwe COB leds: efficiency verhoogd

Citizen heeft een nieuwe generatie witte powerleds aangekondigd waarbij de efficiency met bijna 15% is verhoogd van 127lm/W naar 145lm/W voor 5000K Ra80. Daarnaast is ook de color rendering verbeterd; de 5000K uitvoeringen gaan van Ra65 naar minimaal Ra70 en deze Ra waarde is nu ook beschikbaar in de kleuren 3000K en 4000K, geschikt voor bijvoorbeeld buitenverlichting. Tevens is de nieuwe generatie voorzien van een UL approval.
Een calculatietool is beschikbaar om eenvoudig de juiste led te selecteren.
 
Citizen bouwt haar positie als marktleider in witte COB powerleds steeds verder uit met efficiëntere uitvoeringen, hogere licht kwaliteit en een breder programma.
 
Informatie: CIT50


Meer informatie aanvragen

- Miniatuur fotocel met grootse functionaliteit

MD Microdetectors heeft de serie QM miniatuur IP67 fotocellen uitgebreid met een groot aantal nieuwe types. Met afmetingen van maar 32x13x21mm zijn deze eenvoudig te integreren in machines en apparaten.
Er zijn retro reflectie types tot 7m, zender-ontvanger types tot wel 30m en speciale uitvoeringen voor het detecteren van transparante objecten tot 600mm.
 
Omdat de sensoren gevuld zijn met hars is de robuustheid en resistentie tegen vuil en vocht ongekend.
MD Microdetectors is marktleider in Italië en heeft zich bewezen in kwaliteit en scherpe prijs.
 
Informatie: MD40


Meer informatie aanvragen

- Intelligente lichtsturing

Vossloh heeft een module die het mogelijk maakt om verlichting aan te sturen met 1-10V of DALI.
 
Deze compacte module is eenvoudig en vrij te programmeren. Daarmee is het mogelijk om cyclisch / tijdsgebonden een andere lichtintensiteit te krijgen. Op deze wijze kan het lichtverloop van een dag gesimuleerd worden. Een andere toepassing kan zijn om op basis van de verwachte levensduur van de lichtbron, deze qua stroom te compenseren zodat er altijd een constante luxwaarde uit het armatuur komt.
 
Deze module kan ingezet worden voor zowel straatverlichting als voor domotica. Een sprekend voorbeeld is daglichtsimulatie voor dierenverblijven of aquaria.
 
Informatie: VSO50


Meer informatie aanvragen

- Kleinste M5 naderingschakelaars

Een sensor ter grootte van een M5 schroef. MD Microdetectors heeft twee nieuwe miniatuur inductieve naderingschakelaars uitgebracht. Deze IP67 RVS sensoren zijn verkrijgbaar met een 2 meter lange kabel of met een M8 connector en kunnen metaal detecteren op 0,8 en 1,5mm. Ze zijn voorzien van een 360° zichtbare statusled en ze zijn beschermd tegen kortsluiting en overspanning.
 
Deze sensoren zijn uitermate geschikt om geïntegreerd te worden in de fijnere machinebouw zoals post sorteermachines, robotsystemen en elektronica productie.
 
Informatie: MD41


Meer informatie aanvragen

- Nieuwe compacte 30 Watt driver

Lumotech heeft een nieuwe, instelbare en dimbare leddriver van 30W ontwikkeld. De grote uitdaging was om deze in de standaard 20W behuizing te krijgen; dit is gelukt door tijdens het ontwerp gebruik te maken van de meest efficiënte componenten en schakelingen.
De driver is instelbaar in stappen van 20mA en heeft een bereik van 100 tot 1400mA. De uitgangsspanning loopt van 6 tot 42V, waarmee de meeste CO B leds aangestuurd kunnen worden.
De L05031 is dimbaar met een 1-10V signaal of met een pulsschakelaar.
 
Omdat de dimstand in kleine stappen instelbaar is biedt dit het voordeel dat bij nieuwe generaties CO B leds met een hogere lichtopbrengst deze eenvoudig teruggeschroefd kunnen worden om een eenheid met vorige generaties te vormen.
Andere kwaliteitsaspecten zoals lage inschakelstroom, hoge power factor, hoge efficiency en lage rimpel stroom zijn standaard bij deze “made in Europe” drivers van Lumotech. Dat wordt onderstreept met 5 jaar garantie.
 
Informatie: LUM45


Meer informatie aanvragen

- Low cost, 33 Watt leddriver

Lumotech geeft met de L05033 antwoord op de marktvraag naar eenvoudig en gunstige leddrivers. De behuizing is dezelfde als de standaard 20W behuizing.
 
De elektrische specificaties zijn: 33W/700mA, een spanningsbereik van 30-48V en niet dimbaar. Overigens is geen afbreuk gedaan aan de kwaliteit, de inschakelstroom is nog steeds heel goed met een maximum 1,25A terwijl de efficiëntie en de power factor vergelijkbaar zijn met de andere Lumotech drivers. De driver zal bij overbelasting dimmen en niet uitschakelen zoals bij veel andere drivers het geval is. Ook deze drivers heeft 5 jaar garantie.
 
Informatie: LUM46


Meer informatie aanvragen

- Batterijen met de meeste energie

De Lithium Thionyl Chloride primaire batterijen bezitten de meeste energie per volume. Door de lage zelfontlading van < 1% per jaar zijn deze uitstekend toe te passen voor meerjarig gebruik in meet- en sensorsystemen of als backup batterij. Deze 3,6V batterijen zijn er in de bekende 1/2 AA tot DD uitvoering maar ook in printuitvoering in tabletvorm of als prismatische cellen.
 
Er zijn meerdere uitvoeringen waaronder specifieke energie cellen met de hoogste capaciteit en uitvoeringen met hogere pulscapaciteit om bijvoorbeeld communicatie modules of solenoids te sturen.
De normale werktemperatuur is van -60 tot +85ºC? en er zijn speciale versie tot zelfs +150ºC.
 
EVE is de grootste fabrikant van LiSOC l?batterijen ter wereld wat een indicatie is van de kwaliteit.
 
Informatie: EVE01


Meer informatie aanvragen

- Netwerkisolator voor medische toepassingen

De netwerkisolator NL -70E zorgt ervoor dat de LAN verbinding tussen het medische apparaat en overige systemen, galvanisch gescheiden wordt conform the norm IEC 60601-1 3e editie. Ook worden potentiaal vereffeningstromen voorkomen. De gebruiker en de patiënt zijn op deze manier beveiligd tegen transiënte spanningen die rechtstreeks of inductief gekoppeld zijn met de netwerkkabel.
 
De EN 70E heeft uitstekende transmissie eigenschappen en omdat het een passief component is, zijn er geen installatievereisten.
 
Kenmerken:
• Ultra compact
• Gigabit Ethernet
• 4kV AC doorslagspanning
• IEC 60601-1 3e editie
• Geschikt voor apparaten met een netspanning tot 250Vac
• CE, UL, RoHS, Reach
 
Een netwerkisolator wordt vaak gecombineerd met een PolyMIT medische scheidingstransformator. Deze beveiligt het voedingscircuit van 350VA tot 1700VA en is voorzien van een inschakelstroombegrenzer en fase-uitvalherkenning.
 
Informatie: SED10


Meer informatie aanvragen

- CFast 2: verdubbeling van de snelheid

Na de eerste CFast 2.0 geheugenkaarten met SATA 3.0 high-speed interface, brengt Apacer nu de CFast 2 uit. Deze is uitgerust met Toggle DDR 2.0 NAND Flash. De sequentiële lees-/schrijfsnelheid gaat naar 310/240 MB/s en de CFast 2 verdubbelt daarmee de snelheid van zijn voorganger.
Om zowel de behoefte aan betrouwbare industriële als kostenefficiënte oplossingen af te dekken biedt Apacer zowel de SLC 4-32GB als MLC 16-32GB uitvoeringen.
 
Met functionaliteit aan boord als 40-bit ECC , Wear Leveling en SMART waarmee de gesteldheid van het geheugen bewaakt kan worden, maakt de CFast een duidelijk sprong voorwaarts in betrouwbaarheid. In DEVSL P (Device Sleep) mode wordt een lager verbruik gerealiseerd voor energiebesparing.
 
Informatie: APA40


Meer informatie aanvragen

- Ultra dunne solid state modules

Ingegeven door de trend in hand-held terminals moet ook de ingebouwde dataopslag compacter, zuiniger en robuuster zijn.
Apacer heeft hiervoor het juiste antwoord, gericht op industriële applicaties met twee ultra dunne solid state disks: de JEDEC MO -297-compliant SFD 18S6 en de MO -300-compliant mSATA A1.
 
Deze met SATA 3.0 high-speed interface uitgeruste SS D’s zijn verkrijgbaar tot 256GB, in MLC en SLC , toepasbaar van -40 tot +85°C, hebben een grote schokbestendigheid en uitstekende functionele specificaties. Daarmee zijn ze het ideale opslagmedium voor medische tablet PC’s, systemen aan het bed, mobiele systemen in voertuigen en datacommunicatie apparatuur.
 
In idle mode is het energieverbruik met 50% gereduceerd ten opzichte van de vorige uitvoeringen en ook het DEVSL P (Device Sleep) protocol brengt hier winst voor de batterij. Het is mogelijk deze modules te voorzien van een conformal coating zodat IP57 stof- en waterproof bereikt wordt.
 
Informatie: APA41


Meer informatie aanvragen

- Uitbreiding cPCI serial backplanes

Naast de drie, vijf en negen slots cPCI serial backplanes met het systeemslot links, heeft Elma nu ook een vijf slots uitvoering met het systeem slot rechts. Dit heeft als voordeel dat bij een CPU bord met dubbele breedte, het eerste slot niet geblokkeerd word.
Gelijktijdig wordt er een nieuw voedingsbord voor steekbare voedingen geintroduceerd waarmee het product pallet cPCI serial compleet is.
 
De cPCI serial connectoren kunnen transfer rates van 12Gb/s aan en bieden een zeer snel en krachtig alternatief op het vertrouwde cPCI systeem platform.
 
Informatie: ELM40


Meer informatie aanvragen

- Robuuste VPX data opslagmodule

Met de 5335/6 introduceert Elma een ultra snelle controller en geheugenmodule, ontwikkeld voor in VPX toepassingen. Hiermee worden acht SATA III poorten ondersteund en is er meer dan 2TB aan geheugencapaciteit in maar een enkel 3U VPX slot ondergebracht.
 
De unit wordt via de PCI e Gen2x8-interface aan een host gekoppeld en kan zo een array aansturen waarbij 8TB over vier slots verdeeld is met een bandbreedte van 1GB/s.
 
Met RAI D 0/1/5/10 support kan het array ingesteld worden op maximale bandbreedte of voorzien in data redundantie voor kritische applicaties. Er zijn verschillende uitvoeringen bedoeld met verschillende capaciteiten voor convectiekoeling of met een gedwongen luchtstroom, uitgevoerd met solid state disks geschikt van -45 tot +85ºC. Deze units zijn bedoeld voor zowel industriële als militaire systemen.
 
Informatie: ELM41


Meer informatie aanvragen

- Meest flexibele en veilige USBdrive

Altec introduceert de Flashdrive plus technologie in de Full Metal Stick. Deze mechanisch bijna onverwoestbare US B stick heeft een geïntegreerde controller, die door Altec zelf ontwikkelt en geprogrammeerd is. Hiermee kunnen zeer flexibele en klantspecifieke oplossingen geboden worden.
 
De mogelijkheden zijn onbeperkt, bijvoorbeeld:
 
• Een schrijfbeveiligde CD-rom partitie
• Logical Unit Number of LUN ’s kunnen individueel met een schrijfbeveiliging of wachtwoord uitgevoerd worden
• AES 256 encryptie
• Combinaties met WLAN , RFID, NFC, Bluetooth, etc.
• Temperatuurlogger met de geïntegreerde temperatuursensor
• Opdeling in SLC en MLC flash
• Real time clock, 10 bits AD convertor en PWM zijn geïntegreerd
 
De firmware kan volledig vergrendeld worden. Met de Flashdrive Plus technologie biedt Altec de mogelijkheid om een extra hoge veiligheidsgraad te bieden terwijl toch standaard PC’s of PC boards ingezet worden.
 
Informatie: ALT40


Meer informatie aanvragen

- PTC folie: verwarmen waar het nodig is

PTC flex is een nieuwe flexibele technologie met PTC karakteristieken.
Deze dunne PET /PE folie van maar 0,35mm dik, gedraagt zich als een PTC element: afhankelijk van de temperatuurvraag wordt er meer of minder vermogen geleverd zonder extern regelsysteem, zonder oververhittinggevaar en zonder inschakelstroompieken.
 
DBK heeft een standaardprogramma van 8 modules van 35x70mm tot 70x140mm in 12 en 48V van 0,1 tot 260W met een maximale grenstemperatuur van 70°C.
 
Klantspecifieke oplossingen kunnen gemaakt worden met de volgende kenmerken:
• Grenswaarde 20-90°C
• Vermogensvarianten 0,01-50 W/cm²
• Spanning 3-400Vac of dc
• Vermogensverdeling aan het oppervlak
• Vorm en afmetingen vrij
 
Naast deze flexibele oplossingen biedt DBK ook PTC elementen als warmhoudplaten en andere verwarmingsoplossingen.
 
Informatie: DBK40


Meer informatie aanvragen

- SMD miniatuur microfoons

De miniatuur microfoons van Ekulit EMY-4011G-SM D en de EMY-6018R/BC-SMD zijn door hun compacte bouw uitermate geschikt voor inbouw in handheld devices.
 
EM Y-4011G-SMD: 4,6x4,6x2,5mm; gevoeligheid -42dB(+/-4dB);
werkspanning 1,5-10V
EMY-6018R/BS-SMD: ø6x1,9mm gevoeligheid -44dB(+/-4dB):
werkspanning 1-2V,
 
De werktemperatuur is van -10-+45°C. Naast uitstekende specificaties zijn deze onmindirectionele microfoons SMD plaatsbaar en geschikt voor reflow solderen.
 
Informatie: EKU53


Meer informatie aanvragen

- Veelzijdige SMD mini-luidspreker

De LS F-20SM D van Ekulit is een kleine 20x20x4,7mm luidspreker voor een frequentiebereik van ~20.000 Hz. De luidspreker heeft een maximum power van 0,5W bij 93dB+/-3dB en kan gebruikt worden bij een temperatuur van -30 ~ +80°C. De standaard impedantie is 8 ohm, op verzoek zijn er ook andere waardes mogelijk.
 
Informatie: EKU52


Meer informatie aanvragen

- Low-cost PCB tester

Bij de ontwikkeling van de WA-M-1200 serie van GPS lag er een sterke focus op de kostprijs en dat is zichtbaar in de doordachte eenvoud van deze testadapter. De knowhow zit in een mechaniek dat er voor zorgt dat in het laatste deel van de beweging, de testpennen loodrecht de testprint benaderen. Dat mechaniek wordt meestal op een plaat of behuizing geplaatst.
 
Het mechaniek, de WA-M-1200-500 is nu ook als los deel verkrijgbaar, waardoor de gebruiker deze kan inzetten voor een eigen toepassing. Bijvoorbeeld het functioneel testen van een chip, waarbij de vele interconnectionpins eenvoudig met één beweging gecontacteerd kunnen worden.
 
Tot de mogelijkheden behoren:
• Het losse mechaniek
• Eén mechaniek met plaat
• Eén mechaniek op een behuizing met daarnaast een extra plaats voor een display / werkruimte
• Twee gedeelde mechanieken op één behuizing als tandem adapter
• Eén grote brede mechaniek op een behuizing
 
GPS biedt voor de meeste printplaat testvraagstukken oplossingen met standaard en klantspecifieke oplossingen.
 
Informatie: GPS50


Meer informatie aanvragen

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl