Archief

 

Drive voor onwisbare SD kaarten
 

40Ah high power LiPo cellenUSB Drive Plus W van Altec is een SD flash card drive geschikt voor het beschrijven van WORM kaarten. WORM is een nieuwe innovatieve fraudebestendige wijze van dataopslag en staat voor Write Once Read Many. Deze SD cards kunnen enkel beschreven worden waarna de data onmogelijk nog gemanipuleerd kan worden zonder de flashcard fysiek te vernielen. Daarbij garandeert Sandisk een dataretentie van 100 jaar. Als de card eenmaal beschreven is blijft de data 100 jaar leesbaar op de card. Data kan wel toegevoegd worden aan de SD card. Voor het beschrijven van WORM SD kaarten is een specifieke drive nodig welke Altec als een van de weinige aanbied.

Altec heeft daarvoor een development kit beschikbaar bestaande uit een externe USB drive, 5 stuks Sandisk 1GB WORM SD cards en software in de vorm van voorbeeldprogramma’s en source code. Daarbij biedt Altec zonodig telefonische en mailsupport om de applicatie te ontwikkelen.

De USB Drive Plus W drive is uitermate geschikt om WORM kaarten te beschrijven voor bijvoorbeeld gemeentearchieven of branches waar een gegarandeerde datazekerheid is vereist zoals bij bancaire, medische, notariële, fiscale of justitiële stukken.

Informatie: ALT99

Meer informatie aanvragen

Medische scheidingstransformatoren voor veiligheid
 

Scherp geprijsde printtransformatorenDe nieuwe medische scheidingstransformatoren van Block voldoen aan de IEC1558-2-15 en zijn daarmee geschikt om toe te passen in energievoorziening van medische ruimtes en als scheidingstransformator voor een medisch apparaat. De serie is standaard verkrijgbaar van 1350VA tot 8000VA. Primair 230V en secundair is zowel 115 als 230V beschikbaar.

Specificaties:
• Vermogen: 1350VA tot 8000VA
• Ingangsspanning: 230V
• Uitgangsspanning 115/230V
• Inschakelstroom <12x Inom
• Kortsluitspanning ≤3%
• Nullastspanning ≤3%
• Staande (TTMS) en liggende bouwvorm (TTML)

Block kan op aanvraag ook klantspecifieke uitvoeringen ontwikkelen en produceren, om zo altijd een passende oplossing te bieden, ook niet-medische applicaties.

Informatie BLO18

Meer informatie aanvragen

Analoog solid state relais zonder EMC vervuiling
 

Robuuste tafel –en wandbehuizingenCelduc solid state relais heeft een uniek analoog lineair solid state relais ontwikkeld met het full wave principe. Dat betekend dat het relais meer of minder volledige sinussen door kan laten per tijdseenheid. Met een analoog ingangssignaal van 0-10V wordt de uitgang 0-100% uitgestuurd.

Door deze wijze van schakelen in de sinus van de belastingzijde, ontstaat er veel minder EMC vervuiling als bij het gangbare principe van fase-aansnijding.
Het robuuste relais heeft een I²T waarde van 4513 A²s, de afzekering kan dus met een normale installatieautomaat gebeuren.

Overige kenmerken:

 • Ingang 0-10V
 • Uitgang 160-450Vac, 40-70Hz met 1200V piek
 • 75A thyristor
 • On state dynamische weerstand 4,8mΩ
 • Off state lekstroom 2mA
 • Status led voor de input
 • Werktemperatuur -40 ~ +90ºC
 • Gestandaardiseerde hockeypuck behuizing
 • IP20 afscherming

Een typische toepassing van het SO3 relais van Celduc is het aansturen van 18kW 400Vac weerstandsbelastingen zoals bijvoorbeeld infrarood lampen.

Informatie: CEL99

Meer informatie aanvragen

High Wattage leds, ver voorbij Power leds
 

Slanke leddrivers economisch en efficiëntNormaliter worden 3 Watt leds al High Power leds genoemd. Citizen komt binnenkort met een 26W en een 42W led met resp. 2900lm en 4500lm bij 5000K. De combinatie van zoveel vermogen en een uiterst hoge efficiency van ~110 lm/W is uniek voor het huidige led aanbod.


Deze high Wattage leds worden niet geproduceerd als een single die of single chip oplossing, maar als een multi chip led array in een individuele behuizing. Deze behuizing is aangepast om het gedissipeerde vermogen optimaal af te voeren naar het eenvoudig te monteren koellichaam.

Leds in straatverlichting, die wèl voldoende licht op de weg brengen is hiermee eindelijk maakbaar. Overige toepassingen kunnen zijn bakenverlichting, verlichting van gebouwen of sportvelden etc.

Informatie: CIT81

Meer informatie aanvragen

DC/DC converters voor hybride en elektrische voertuigen
 

Witte powerleds zonder kleurverschilDeutronic heeft met de DVCH serie DC/DC converters ontwikkeld afgestemd op hybride en elektrische voertuigen. Deze zet de hoge DC accuspanning van soms wel 570Vdc om naar gangbare niveaus van 12 of 24Vdc. Door zijn robuuste opbouw en ingegoten constructie is deze uitermate geschikt voor voortuigen.

 

 • Uitvoeringen in verschillende vermogens en DC inputs (130 ~ 780Vdc)
 • Geen inschakelstroom, actieve controle
 • Isolatiespanning van 1,5 kV
 • Compliant met EN60950, EN50155, EN1175, ISO20898, EN60204
 • Geregelde uitgang, een hoog rendement
 • Beveiliging tegen kortsluiting, no load en oververhitting
 • Zowel parallel als in serie schakelbaar en als redundant systeem
 • Beschermklasse IP67; ingegoten constructie
 • Werktemperatuur -40 ~ +75°C
 • Optioneel: remfunctie, op klantspecificaties kabel / connector

Naast tractietoepassingen kan de DVCH ook ingezet worden, kunnen natuurlijk ook andere systemen waar een hoge DC spanning omgezet moet worden naar een gangbare spanning. Zonnepanelen zijn hiervan een mooi voorbeeld.

Informatie: DEU14

Meer informatie aanvragen

Signaalrelais voor hoge inschakelstromen
 

MicroTCA 2U systeemplatformDe ontwikkeling van elektronische componenten staat onder grote druk om kosten te besparen en om steeds kleinere componenten te ontwikkelen voor een breder toepassingsgebied. Met de nieuwe TX –TH relais serie heeft Panasonic het assortiment uitgebreid met uitvoering die speciaal geschikt is voor inschakelstromen tot 7.5A (250ms) en een continue stroom tot 1.5A (cos φ 0,4). Onder deze condities hebben deze relais een levensduur van 200.000 schakelingen.

Panasonic relais lopen altijd voorop wanneer het aankomt op de miniaturisering met behoud van de hoogste kwaliteit. De focus bij ontwikkeling van nieuwe relais ligt op het vermogen om inductieve of capacitieve belastingen te schakelen. Typische toepassingen kunnen zijn in luchtbehandelingsystemen of de aansturing van motoren en robots.

Informatie: PAN56

Meer informatie aanvragen

Connector met uitvalbeveiliging
 

Metalen watervaste connectorenKabelconnectoren die op printheaders passen zijn in de regel eenvoudig los te maken en kunnen lostrillen. Voor situaties waar dit vermeden moet worden heeft PTR een nieuwe kabelconnector ontwikkeld de AK133. Deze is voorzien van een borging inde vorm van een V-vormige rand aan de zijkanten van de connector. Na montage van de draden kan de connector op de pinheader geplaatst worden waarbij de V-vormige rand onder de deksel van de behuizing valt en de connector fixeert. De connector kan hierdoor wel in de behuizing aangesloten worden maar niet meer eenvoudig los komen of los trillen. Het kabeldeel is verkrijgbaar van 2 tot 12 polen, is geschikt tot 250V/8A (VDE) en 300V/8A (UL) en heeft een rastermaat van 5 mm. Het printdeel is de gangbare AK130 serie.

Informatie: PTR09

Meer informatie aanvragen

xTCA: mTCA speciaal voor research
 

Mosfet relais met laagste contactweerstand

Op verzoek van diverse research organisaties heeft Elma-Trenew een MicroTCA testsysteem ontwikkeld welke voldoet aan de xTCA for Physics and MicroTCA.1 specificaties. Dit nieuw ontwikkelde platform kan gezien worden als een mTCA systeem met rear I/O voorzieningen.


Het ruimte besparende 42HP half brede 19” systeem heeft naar keuze, de capaciteit voor:

 • 12 double width mid-size AMC’s (6 in de voorzijde en 6 in de achterzijde) 
  of
 • één double-width, full-size AMC, voor bijvoorbeeld de CPU en 10 double-width, mid-size AMC’s.

Dit systeem kan modulair gekoppeld worden aan een identiek systeem zodat in één 19” rack 2 systeemplatforms geplaatst kunnen worden. Dat kan dienen voor redundantie of voor uitbreiding van de capaciteit.

Sinds 2009 werkt onder auspiciën van het PICMG consortium een expert-team de -xTCA Workgroup for Physics- aan gerichte oplossingen voor AdvancedTCA en MicroTCA standaarden welke zijn geoptimaliseerd voor toepassingen in fysisch onderzoek. Deze wetenschappelijke markt heeft behoefte aan speciale functionaliteit welke niet gedefinieerd zijn voor ATCA en mTCA.
Met dit nieuwe system heeft Elma een voortrekkersrol in “xTCA for Physics” bewezen.

Informatie: ELM99

Meer informatie aanvragen

FiveLED Modules - veel licht vanuit een compacte print
 

Connector die gezien mag worden

De nieuwe FiveLED modules van Vossloh-Schwabe zijn verkrijgbaar met een lichtopbrengst van 1250 lm vanuit een printplaat met een diameter van maar 76mm. Op deze modules zijn 5 stuks Cree XR-E LED’s geplaatst in wit of warm wit. De modules moeten worden aangesloten op een stroombron, terwijl meerdere modules eenvoudig gekoppeld kunnen worden met een plug-in contact. De individuele leds kunnen uitgerust worden met lenzen.
Door de compacte bouw past de FiveLED module in veel applicaties zoals geïntegreerd in armaturen, bouwkundige verlichting of voor up-lights. 

Informatie: VSO99

Meer informatie aanvragen

LED D(r)iver waterdicht
 

Low cost industriële voedingXP power brengt met de LDA reeks een LED drivers op de markt geschikt voor toepassingen met extreem zware omgevingsinvloeden. De LDA is een IP67 genormeerde led driver verkrijgbaar van 50 tot 120 Watt, vrijelijk te kiezen als spanning- of stroombron met, afhankelijke van het type, een uitstekende efficiëntie tot 94% en een power factor correctie tot 0,99.

 

Overige kenmerken:

 • Breed ingangsbereik 90-305Vac
 • Output spanning: 12, 18, 24, 36, 42, 48, 54 of 105Vdc
 • Output stroom: 350 tot 5950 mA
 • Werktemperatuur: -35 ~ +70ºC
 • Watervast, IP67
 • EMC EN61347, UL8759, class B

De IP graad, maakt dat alle drivers tot 1 meter waterkolom waterdicht zijn en uitstekend geschikt zijn voor outdoor toepassingen met behoefte aan grotere vermogens zoals straatverlichting, verlichting in tunnels, verlichte wegbewijzering, lichtbakens, het uitlichten van gebouwen etc.

Informatie: XP98

Meer informatie aanvragen

Schott Solar in Putzbrunn gaat sluiten

 

Schott Solar sluit de vestiging in Putzbrunn Duitsland medio september 2010. Hiermee komt een einde aan de relatief kleinschalige productie van thin film zonnepanelen. Dat betekend dat Schott geen OEM panels en geen kleinere panels in frame in thin film (amorfe silicium) meer produceert.

 

Solar

Inmiddels heeft Elincom een overeenkomst met Solar Cells Ltd. in Split Kroatie. Deze fabrikant ontwikkeld en produceerd sinds 1987 OEM panels en panelen in kunststof en aluminium frames in amorfe silicium technologie. Solar Cells investeert juist in nieuwe apparatuur en binnen enkele maanden wordt ook een plant voor kristallijne panelen in gebruik genomen.  
Hierdoor verwachten we de Nederlandse OEM-ers en ontwikkelaars nog beter te kunnen bedienen.

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl