Archief

- Tremba solenoids bij Elincom

Elincom vertegenwoordigt het Duitse Tremba voor de Benelux markt, met een breed programma aan solenoids en elektrische hefmagneten. De focus en technische kennis van Tremba passen uitstekend bij Elincom en maken het mogelijk om snel en voor nagenoeg alle toepassingen oplossingen te bieden in standaard, aangepaste standaard en volledig klantspecifiek uitvoeringen van solenoids en hefmagneten. Het pakket omvat een breed programma solenoids van 2 tot 200Vdc en 230vac, met een slag van enkele mm’s in ½ cm³ behuizing tot solenoids met een slag van 40mm. Samples om te testen zijn snel en vaak uit voorraad leverbaar.
 
Informatie: TRE01


Meer informatie aanvragen

- Gunstig geprijsde ledkoellichamen

Elincom breidt haar programma koellichamen voor leds uit met Mechatronix. In de afgelopen jaren hebben zij zich bewezen door de juiste koellichamen te leveren voor een scherpe prijs. Door een slimme ontwikkeling is de bouwvorm zeer compact. Naast de standaard koellichamen zijn er ook klantspecifieke oplossingen of bewerkte uitvoeringen mogelijk.
 
Informatie: MEC01


Meer informatie aanvragen

- Vandal-proof en waterdichte drukschakelaars

Greatecs heeft waterdichte -en vandaalbestendige drukschakelaars in vele vormen en maten. Er zijn uitvoeringen in 16, 19, 22 en 25mm. De schakelaars hebben IK09 (19mm type) en IK08 (16mm type) normering en IP65 rating. IK09 en IK08 standaarden houden in dat de schakelaars bestand zijn tegen een impact van 10 Joule (IK09) of 5 Joule (IK08). De drukschakelaars kunnen naar wens uitgevoerd worden met een lichtgevende (LED) ring of indicatie punt in de kleuren rood, groen, geel, oranje, blauw en wit. In enkele uitvoeringen kunnen ook meerkleuren LED’s geplaatst worden. De schakelaars zijn verkrijgbaar als momentary of latching en met verschillende aansluitmogelijkheden zoals schroef, soldeer of fast-on. De mechanische levensduur is minimaal 1000000 schakelmomenten.
 
Informatie: GRE50


Meer informatie aanvragen

- Lithium Batterijen in Condensatorvorm

BE-Power heeft een nieuwe serie through hole lithium batterijen. De behuizing is uniek qua bouwvorm. Deze is als een condensatorbehuizing uitgevoerd en daarom ideaal om op een printplaat te bevestigen. De cellen zijn leverbaar met verschillende diameter en lengtes.

 

Nominale spanning

Maximale ontlaadstroom

Levensduur @ 0,5C / 1C

Op- en ontlaad temperatuurbereik

Kenmerk

Lithium Ion Kobalt

3,7V

5-15C

800 / 500

0 +45 / -30 +75°C

Capaciteit

Lithium Ion Mangaan

3,7V

10-15C

500 / 300

0 +45 / -30 +60°C

Stroom

Lithium Ion NMC

3,7V

3C-5C

800 / 500

0 +45 / -20 +75°C

Capaciteit & stroom

Lithium IJzer Fosfaat

3,2V

10C

2000 / 1200

0 +45 / -30 +75°C

Levensduur & veilig

Lithium Titanaat

2,4V

10C-30C

5000 / 3000

0 +55 / -35 +75°C

Levensduur & veilig

 
De batterij technologieën hebben naast verschillende technische eigenschappen natuurlijk ook verschil in energie per volume en er zijn prijsverschillen die de keuze van de batterij bepalen. Met deze THD batterijen zal de opbouw van battery packs binnen de elektronicasystemen drastisch verandert kunnen worden.
 
Informatie: BE60


Meer informatie aanvragen

- Super snelle controller met 4x USB3.0

De Altec B40AL100 multi port USB3.0 interface is uitgerust met vier separate USB3.0 controllers op één PCIe x4 bord. Gangbare multi port USB3.0 borden hebben vaak één host controller chip en verdelen de maximale data rate over de verschillende USB poorten. Altec heeft dat apart opgebouwd zodat de maximale snelheid 5GBit/s bij elke individuele poort ter beschikking staat. Hierdoor kunnen high performance toepassingen zich met een veelvoud versnellen. In het bijzonder Altec CopyStations profiteren van deze vermogens boost. Maar ook andere applicaties die continu en gelijktijdig via USB3.0 zeer hoge data stromen nodig hebben, zoals snelle beeldverwerking, medische- en militaire apparaten.
 
Informatie: ALT60


Meer informatie aanvragen

- Rfid lezersvoor voertuigidentificatie

Met de nieuwe lezers/schrijvers CX-AVI en CX-AVI LR biedt Idtronic twee compacte en robuuste UHF readers, geschikt voor onopvallende montage op bewegende objecten, zoals vorkheftrucks of voertuigen. Uitgevoerd met een ingebouwde circulair gepolariseerde antennemodule van de nieuwste generatie met auto-tuning, is lezen tot wel 10 meter mogelijk. Beide RFID-lezers zijn IP65 en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Dankzij de seriële aansluitingen en ethernet interface zijn de UHF-lezers compatibel met de bestaande systemen en maken de lezers ook uitermate geschikt voor commerciële toepassingen zoals de identificatie van voertuigen, toegangscontrole in bijvoorbeeld parkeergarages, personenidentificatie en asset tracking. Voor de ontwikkeling van applicatie software is een development kit voor Windows besturingssystemen inbegrepen. De lezers ondersteunen ETSI (865-868 MHz), FCC (902-928 MHz) UHF, de ISO 18000-6C en EPC Class 1 gen. 2 normen.
 
Informatie: IDT57


Meer informatie aanvragen

- Sneller en meer capaciteit: CF6

De industriële CF6 compact flash kaarten van Apacer zijn erg populair voor embedded systemen voor medische-, militaire-, gaming- en POS toepassingen omdat ze een scherpe prijs hebben en betrouwbaar en stabiel zijn. De SLC uitvoeringen zijn nu verkrijgbaar tot zelfs 64GB en de transfersenlheid is omhoog gegaan naar 150/80 MB/s.
Overige kenmerken:
Capaciteit van 512MB tot 64GB (SLC)
Compliant met CFA 6.0 specificaties
Advanced wear-leveling en block management
Geïntegreerde BCH ECC in staat om 72 bits in 1KB data te corrigeren
Ondersteunt S.M.A.R.T commando’s
Intelligent herstel na voeding uitval
Optioneel met brede werktemperatuur
Op dit moment zijn er alleen SLC uitvoeringen, de geüpgrade MLC uitvoeringen volgen later.
 
Informatie: APA60


Meer informatie aanvragen

- Nieuwe serie mobiele routers

De Elma NetSys modules zijn robuuste, compacte en krachtige embedded routers en switches met Cisco technologie voor gebruik in barre omstandigheden en voor ruw gebruik. Door de integratie van Cisco‘s 5915 embedded router en 2020 switch voor mobiele applicaties in Elma’s conductiegekoelde platformbehuizing, ontstaat er een uiterst betrouwbaar systeem met ongeëvenaarde prestaties voor beveiligde data-, spraaken videocommunicatie naar stationaire en mobiele netwerknodes, via bedrade en wireless communicatie. De COM-Express gebaseerde systemen zijn uitgerust met Cisco’s beproefde IOS Software. Elma biedt deze mobiele routers in verschillende gradaties, van licht industrieel tot uiterst militair.
 
Informatie: ELM61


Meer informatie aanvragen

- Wedgelocks robuuste kaarthouders voor ruw gebruik

De Elma SureLock fixeert insteekkaarten van embedded systemen die gebruikt worden in ruw gebruik zoals mobiele-, militaire-, ruimte- en luchtvaart toepassingen. Deze speciale, lichte aluminium bevestigingselementen worden gemonteerd aan insteekkaarten of insteekcassettes. Met een enkele schroef borgt de Surelock de kaart in de behuizing tegen de buitenwand of de cold plate. Door de gelijkmatige aandrukkracht over de volledige lengte van de Surelock, zal de conductie warmteoverdracht optimaal zijn en is tevens de montage van de kaart of cassette gewaarborgd zelfs bij de meest extreme schok- en vibratiebelastingen.

De Surelock is verkrijgbaar in lengtes tussen 2,15” (54,6mm) tot 12,99”(330,0mm) en op klantspecificatie met verschillende opties in afwerking, schroefgaten etc.
Er zijn drie standaard uitvoeringen:
5,7x5,7mm nominale doorsnede, expansie tot minimaal 7,4mm
6,4x6,6mm respectievelijk 8,3mm
9,3x9,5mm respectievelijk 12,2mm

Alle Elma SureLocks zijn volgens DLA-standaard DSCC-DWG-89024 geconstrueerd en zijn in de oorspronkelijke toestand DFARS conform.
 
Informatie: ELM60


Meer informatie aanvragen

- Economisch cPCI serial systeembehuizing

Een eenvoudige en robuuste CompactPCI serial systeemoplossing voor industriele automatisering biedt Elma met de 051-747. Dit gunstig geprijsde platform is 4U hoog en biedt ruimte aan 5 stuks 3U cPCI serial borden. De compacte opbouw is bijzonder geschikt voor toepassing in het bereik van processautomatisering, waar rekenkracht vereist is. Rekenkracht vertaalt zich vaak in grote warmteontwikkeling en daarom is een krachtige ventilator midden onder de kaarten geplaatst. Het systemslot is voorzien van een single star topology voor PCI Express, SATA, USB2 en USB3. De highspeed connectoren ondersteunen tot 12Gb/s aan datatransfer op alle vijf slots. De voeding is standaard 230Vac maar op verzoek kan dat ook 24Vdc zijn. Naar wens, kan een compleet met kaarten uitgerust en getest systeem geleverd worden met voorgeïnstalleerde drivers en software.
 
Informatie: ELM62


Meer informatie aanvragen

- Remenergiemodulen uitgebreid

De Koch DES2.0 remenergie teruglevermodules zijn uitgebreid met een uitvoering met actief koelmanagement. De DES3.0 en DES4.0 maken het mogelijk om in de helft van de tijd, dezelfde energie op te nemen en af te staan. In praktijk betekent dit 1600 Joule in 1 seconde, in plaats van 2 seconden. Als er een grotere hoeveelheid energie opgeslagen moet worden zijn er uitbreidingsmodules EM beschikbaar. Met de DES modules accelereren elektromotoren met de remenergie van de vorige beweging. De met maar drie aders aan te sluiten en zelflerende DES modulen van Koch bieden een aantoonbare energiebesparing, maar vergroten ook het dynamisch gedrag van servo- en frequentieregelaars. Dus snellere bewegingen en kortere cyclustijden zijn mogelijk. Door het opvangen van de heftige spanningspieken in de tussenkring van de regelaar wordt de levensduur van de regelaar verlengd en daarmee de betrouwbaarheid van het hele systeem vergroot. De carbon footprint van industriële bedrijven wordt met de DES modules van Koch duidelijk verkleind.
 
Informatie: KOC60


Meer informatie aanvragen

- Veilige galvanische scheiding

De nieuwe één fase transformator TT1 van Block zorgt voor een veilige galvanische scheiding bij een zeer hoog rendement van 98%. De nieuwe serie laat zich kenmerken door een zeer compacte, slanke en staande bouwvorm. De TT1 is verkrijgbaar als stuur-/ veiligheidstransformator of als stuur-/scheidingstransformator van 1 tot 25kVA. Om wereldwijd de transformator te kunnen toepassen is deze serie voorzien van UL. De gepatenteerde bevestiging met kraanogen en de voet met sleufgaten zorgen ervoor dat de transformator eenvoudig in de schakelkast geplaatst kan worden. Ook kan de TT1 met een behuizing geleverd worden waardoor beschermingsklasse IP23 of IP54 wordt bereikt.
 
Informatie: BLO08


Meer informatie aanvragen

- Elektronische zekeringmodulen in EPLAN

Om de elektronische zekeringmodulen van Block snel te integreren in schema's, zijn er voor alle zekeringmodulen datasets in EPLAN Electric P8 beschikbaar. Via de productpagina’s kunnen gebruikers de vooraf gemaakte macro’s gratis downloaden. Deze bevatten de aansluitingen, een 2D beeld en alle relevante productgegevens. De macro’s zijn uiteraard volledig compatibel met EPLAN Electric P8.
 
Informatie: BLO22


Meer informatie aanvragen

- Gunstig geprijsde compacte harmonische filters

De stijgende belasting door harmonische stromen en de hieruit ontstane afwijkende spanningsvormen is een groot probleem voor de huidige netstructuur. Het aantal apparaten wat harmonischen veroorzaakt neemt sterk toe. Harmonischen ontstaan door niet-lineaire stroomopname. Deze stromen resulteren in hogere verliezen en dus hogere kosten. Om verstoringen op het net te kunnen reduceren heeft Block de HF1K ontwikkeld. Met deze serie kan de Total Harmonic Distortion (THDi ) gereduceerd worden tot onder de 8%. De serie is verkrijgbaar van 7 tot 100kVA.
 
Informatie: BLO60


Meer informatie aanvragen

- Inschakelstroombegrenzer voor ringkerntransformatoren

Sedlbauer heeft een inschakelstroombegrenzer voor zijn ringkerntransformatoren uitgebracht. De piekstroom die ontstaat bij het inschakelen van de transformator kan soms problemen opleveren. Er dient in ieder geval rekening gehouden te worden met de keuze van de afzekering. Door een inschakelstroombegrenzer in serie met de transformator te plaatsen wordt de piekstroom beperkt. De unit is gemaakt voor een nominale stroom van 16A, een maximaal vermogen van 3500W en voorzien van een temperatuurzekering als extra veiligheid.
 
Informatie: SED60


Meer informatie aanvragen

- 225W in 2x4 inch behuizing

XP power heeft onlangs de nieuwe EPL225 serie geïntroduceerd. Deze zeer efficiënte open frame AC-DC voedingen zijn goedgekeurd voor de industrie, IT en binnenkort ook voor medische toepassingen. De serie bestaat uit 7 typen en heeft een enkele uitgangsspanning in het bereik van 12 tot 48 Vdc. Een secundaire 12 Vdc ventilatorvoeding is aanwezig De voeding heeft een zeer compacte behuizing van 2 x 4 inch (50,8 x 101,6 x 32,3 mm) en kan tot een vermogen van 150W zonder ventilator gebruikt worden. Daarmee wordt deze serie verondersteld “beste in de industrie” te zijn. Bij slechts 10CFM luchtstroom is de maximale 225W reeds beschikbaar. De EPL225 serie biedt een minimaal rendement van 93% en een maximaal rendement van 95%. Dit resulteert in minder warmteontwikkeling en een langere levensduur. De EPL225 heeft slechts 0,5W No-load stroomverbruik en voldoet daarmee aan de nieuwste milieudoelstellingen en -wetgeving.
 
Informatie: XPP60


Meer informatie aanvragen

- Compacte 6W DC-DC converter

XP Power heeft een nieuwe serie DC-DC converters geïntroduceerd. De ITQ serie kenmerkt zich door een compacte 8 pins SIP behuizing van 21,9 x 11,1 x 9,2mm en een efficiëntie van 87%. Er is geen geforceerde luchtstroom of een koellichaam nodig. De werktemperatuur bij volle belasting is -40 tot +70°C. Het ingangsbereik loopt van 9-36Vdc of van 18-75Vdc en is in een enkele of dubbele uitgangspanning verkrijgbaar. De standaard isolatie tussen ingang en uitgang is 1,5kVdc en er is een optie voor 3kVdc. Alle modellen hebben een remote on/off ingang waarmee het mogelijk is de converter uit te schakelen.
 
Informatie: XPP61


Meer informatie aanvragen

- Analoog lineair solid state relais

Celduc heeft een uniek analoog lineair solid state relais ontwikkeld met het full wave principe: het relais stuurt afhankelijk van het analoge ingangsignaal, meer of minder volledige sinussen uit per tijdseenheid. Met een analoog ingangssignaal van 0-10V wordt de uitgang 0-100% uitgestuurd. Door deze wijze van schakelen ontstaat er geen EMC vervuiling zoals bij fase-aan/af-snijding. Het robuuste relais heeft een I²T waarde van 4513 A²s, de zekering kan dus een normale installatieautomaat zijn.
Overige kenmerken:
Ingang 0-10V
Uitgang 160-450Vac, 40-70Hz met 1200V piek
75A thyristor
Off state lekstroom 2mA
Werktemperatuur -40 ~ +90ºC

Een typische toepassing van het SO3 relais is het aansturen van 18kW 400Vac Ohmse belastingen zoals bijvoorbeeld infrarood lampen.
 
Informatie: CEL99


Meer informatie aanvragen

- Kleine LiPo batterijen met grote energiedichtheid

EVE heeft met de 360819 een 48mAh LiPo batterij gemaakt met een nominale spanning van 3,8V terwijl 3,6V of 3,7V gangbaar is. De laadspanning ligt ook hoger op 4,35V +/- 0,05V. Dat is te danken aan het aangepaste kathode materiaal. Het voordeel ligt dan in een hogere energie dichtheid per cel. De 360819 wordt uitgevoerd met een PCM printje geïntegreerd in de batterij, dat is de noodrem voor onderspanning en overstroom. Het pack meet maximaal 3,6 x 9,0x21,0mm en weegt 2,2gr. Typische toepassingen zijn wearable electronics, track & trace etc. De 360819 is voorzien van UL, certificering naar IEC62133 kan op aanvraag plaatsvinden.
 
Informatie: EVE60


Meer informatie aanvragen

- Ronde zonnepanelen

Shenzhen Solarparts heeft de mogelijkheid om op klantenwens kristallijne zonnepanelen te bouwen, niet alleen de elektrische specificaties tellen maar ook de esthetiek. Naast rechthoekige panelen met - en zonder frame en een witte of zwarte achtergrond, biedt Solarparts ook de mogelijkheid om ronde panelen te produceren. Bijvoorbeeld 16V 30W ø650mm of 16V 45W ø750mm. Shenzhen Solarparts kan afhankelijk van de gewenste spanning meer of minder cellen in serie plaatsen om zo de gewenste werk- of laadspanning te generen; het maximale vermogen is afhankelijk van het beschikbare oppervlak. Deze panelen worden geïntegreerd in bijvoorbeeld een autonoom ledarmatuur voor straatverlichting.
 
Informatie: SSP60


Meer informatie aanvragen

- Condensatoren met extreem lange levensduur

De nieuwe condensatoren van FTcap in rechthoekige vorm kunnen 6 joules energie leveren in een behuizing met afmetingen van slecht 16x 35 x 35 mm. Ondanks deze kleine behuizing, is ook de levensverwachting verdubbeld ten opzichte van standaard producten. Het temperatuurbereik loopt van - 55 tot + 125°c en de schokbestendighied is 40G. Om de warmtedissipatie te verbeteren, kan eenvoudig een koellichaam aan de condensator worden gemonteerd. De nieuwe serie is zeer geschikt voor applicaties waarbij snel ontladen moet worden, zoals radarsystemen, geschakelde voedingen voor ruimtevaart-, militaire- en telecom applicaties.
 
Informatie: FTC60


Meer informatie aanvragen

- Supercap in epoxy behuizing

Vinatech, producent van Supercaps en Hycaps gaat het programma uitbreiden met uitvoeringen in epoxy behuizing.De eerste 3 types zijn de 5,4V 0,5F, 1F en de 1,5F. Deze epoxy behuizing is iets groter dan de bestaande plastic uitvoeringen. Met gelijke specificaties bieden ze een verbeterde lekweerstand, een verhoogde kortsluitvastheid en een verhoogde resistentie tegen vocht. De 6V versie en SMD varianten volgen op korte termijn. Vinatech epoxy caps zijn nagenoeg ongevoelig voor stoorbronnen en zijn daardoor uitstekend geschikt voor HF applicaties, omdat er geen sprake is van antennewerking.
 
Informatie: VIN99


Meer informatie aanvragen

- Tunable white met 2 COB’s

Citizen heeft gelijktijdig met de introductie van Generatie 4 een nieuwe kleurtemperatuur toegevoegd, namelijk de 6500K in Ra80. Deze kleur wordt veel gebruikt in combinatie met een 2700K COB om een "tunable white" toepassing te maken. Met beide COB’s in één armatuur kan de kleur veranderen van warm-wit naar koud-wit.
 
Informatie: CIT02


Meer informatie aanvragen

- Nieuwe compacte 24V driver 48 Watt

Lumotech heeft een nieuwe 48W constant voltage leddriver ontwikkeld. De basis hiervoor is de bestaande 36W driver geweest en het is uiteindelijk gelukt om dit vermogen in dezelfde behuizing te krijgen door gebruik te maken van hoog efficiënte schakelingen en componenten.
Deze driver heeft aan beide zijden trekontlastingen en kan daarom boven een plafond gelegd worden. De inschakelstroom is laag, zodat er 55 drivers op een B16 zekering kunnen worden aangesloten, zonder dat deze door een inschakelpiek zal afschakelen. Ook met deze “made in EU” driver laat Lumotech zien dat kwaliteit, performance en een acceptabele prijsstelling mogelijk zijn, in combinatie met een no nonsens garantie van 5 jaar.
 
Informatie: LUM65


Meer informatie aanvragen

- Economische 33w Leddriver

Lumotech een nieuwe 33W driver ontwikkeld voor toepassingen met een hoge prijsdruk. Deze is opgebouwd rond een basic driver, instelbaar met een externe weerstand van 500-1050mA. Met de L05032R is het gelukt om een 33W driver te ontwikkelen met een instelbare uitgangsstroom, waarbij de kostprijs beduidend lager is dan andere Lumotech drivers. De garantieperiode is 5 jaar.
Deze driver heeft een trekontlasting en kan daarom boven een plafond gelegd worden. De inschakelstroom is laag, zodat er 85 drivers op een B16 zekering kunnen worden aangesloten, zonder dat deze door een inschakelpiek zal afschakelen.
 
Informatie: LUM66


Meer informatie aanvragen

- 60 Watt leddriver met hogere spanning

De Lumotech L05059 is een nieuwe instelbare en 1-10V dimbare 60W leddriver met een instelbaar stroombereik van 500-1400mA en een spanningsbereik van 18-60V. Deze 60W driver is ondergebracht in een compacte 40W behuizing.
Met een NTC uitgang en een fan output van 12Vdc kan deze ingezet worden in armaturen met geforceerde koeling. Door de lage inschakelstroom kunnen er probleemloos 46 stuks op een B16 of C16 afgezekerde groep plaatsen. De efficiëntie blijft nagenoeg hetzelfde als deze driver gedimd wordt tot onder 50% van de ingestelde stroom.
 
Informatie: LUM67


Meer informatie aanvragen

- Nieuwe led connector lijn uitgebreid

De nieuwe SSL 1.2 is een waterdichte connector met een laag profiel, ontwikkeld voor LED verlichtingapplicaties. Deze is natuurlijk ook te gebruiken voor toepassingen waar de ruimte beperkt is en de applicaties in vochtige omgevingen moet blijven werken. Dankzij de losse samenstelling geeft de SSL 1.2 een grote vrijheid voor assemblage mogelijkheden. Er zijn wire-to-wire en wire-to-board configuraties mogelijk. De contacten worden handmatig in de connectoren geplaatst en kunnen maar op één manier geplaatst worden. Vanaf 500 stuks kan er samengesteld maatwerk verzorgd worden.
Specificaties:
2 en 4 pin variant
Spanning 250 Vac/dc
Kabeldiameter AWG 20~22 AWG
Werktemperatuur -40 ~ +105°C
UL1977, CSA C22.2, cUL, RoHS
 
Informatie: LTW99


Meer informatie aanvragen

- Bocube serie meer keuze

Vier platte behuizingen, één groot formaat behuizing en drie nieuwe basismaten zijn nu onderdeel van het jonge BOCUBE-assortiment. De extra platte versie, slechts 40 mm hoog, is uitstekend te gebruiken als displaybehuizing. De grootformaat behuizing onderscheidt zich, naast het volume, vooral door zijn nieuwe handbediende scharniersluitingen. Dit wordt binnenkort voor alle uitvoeringen aangeboden. De BOCUBE behuizingen zijn beschikbaar in twee verschillende materiaalsoorten ABS en polycorabonaat en twee kleuren RAL 7035 en RAL 7024. De deksels hebben een verzonken oppervlak voor de montage van bijvoorbeeld membraantoetsenborden.
 
Informatie: BOP59


Meer informatie aanvragen

- Touchscreen-integratie voor elke behuizing

Bij behuizingen voor industriële toepassingen zijn touch screens en displays zeer populair. BOPLA beantwoordt deze ontwikkeling met een eigen behuizingreeks en integreert de displays en touchscreens ook in alle standaard behuizingen.
Met BoTouch biedt BOPLA een reeks behuizing aan die een grotendeels gestandaardiseerde montage van klassieke displays en/of conventionele membraantoetsenborden en/of touch screens toelaat. Voor toepassingen waarbij geen vuilranden mogen achterblijven, zoals bijvoorbeeld in de medische of de levensmiddeltechnologie, biedt de behuizingenspecialist ook oplossingen aan met doorlopende frontfolie voor resistieve touchscreens of met glas voor capacitieve touchscreens.
De displays zijn zwevend gemonteerd, waardoor maat- en bewerkingstoleranties, thermische uitzettingseffecten of mechanische belastingen op een effectieve manier worden gecompenseerd. Bovendien kunnen touchscreens en glazen frontplaten samen met optical bonding gecombineerd worden met behoud van een hoge optische kwaliteit.
 
Informatie: BOP60


Meer informatie aanvragen

- Universele condenswater verdamper

DBK introduceert de DUV serie condenswater verdampers. Condenswater in elektrotechnische installaties kan een kritisch probleem zijn, dit moet worden afgevoerd uit de behuizing. DBK heeft een compacte volledig gesloten opvangbak gemaakt, met een geïntegreerd PTC verwarmingselement. Het condenswater wordt hierin opgevangen en verdampt. De aan- en afvoer aansluitingen zijn eenvoudig als slangen uitgevoerd. Het low power 230Vac element is volledig veilig door het geïntegreerde PTC element met een zuinige dry run mode. De toepassing is bedoeld voor airconditioners, vriescellen, gekoelde schakelkasten en outdoor apparatuur zoals parkeermeters of telecomstations.
 
Informatie: DBK60


Meer informatie aanvragen

- Verwarmen van 3d printers met ptc blowers

De juiste temperatuur is een kritisch component om met 3D printtechnieken als Fused Deposition Modeling (FDM) het optimale resultaat te behalen. Onregelmatige / ongelijke afkoeling leidt tot een onregelmatig oppervlak of zelfs tot scheuren in het materiaal. DBK heeft veel succes bij fabrikanten van 3D printers, met de zelfregulerende PTC verwarming blowers van de Cirrus-serie. Er zijn verschillende uitvoeringen van 5-800W in 12/24Vdc en 115/230Vac. Natuurlijk zijn er veel meer toepassingen mogelijk, van het vermijden van condens in outdoor kasten tot vriesbeveiliging of lokale verwarming.
 
Informatie: DBK61


Meer informatie aanvragen

- Waterdichte switches

Met de TP57 serie biedt Greatecs waterdichte IP67 tactile switches van 12x12mm. De switches zijn naar keuze in SMD of THT uitvoering leverbaar en zijn opgebouwd uit halogeenvrije, recyclebare materialen. De vijf verschillende beschikbare drukkrachten lopen in stappen van 100gf tot 520gf. De actuators zijn verkrijgbaar in plat (4,3mm) of met een schacht (7,3mm). Op de schacht kunnen enkele caps worden geplaatst. Deze caps zijn rond of vierkant en zijn verkrijgbaar in 8 kleuren. Door de kwalitatief hoogwaardige schakelmaterialen wordt een nauwkeurige en betrouwbare werking van de schakelaars gewaarborgd voor minimaal 1.000.000 schakelmomenten. De juiste temperatuur is een kritisch component om met 3D printtechnieken als Fused Deposition Modeling (FDM) het optimale resultaat te behalen. Onregelmatige / ongelijke afkoeling leidt tot een onregelmatig oppervlak of zelfs tot scheuren in het materiaal. DBK heeft veel succes bij fabrikanten van 3D printers, met de zelfregulerende PTC verwarming blowers van de Cirrus-serie. Er zijn verschillende uitvoeringen van 5-800W in 12/24Vdc en 115/230Vac. Natuurlijk zijn er veel meer toepassingen mogelijk, van het vermijden van condens in outdoor kasten tot vriesbeveiliging of lokale verwarming.
 
Informatie: GRE51


Meer informatie aanvragen

- DIN 41612 als M inverse connector

HARTING biedt nu ook de connector M style inverse in DIN 41612. Deze connector is uitstekend geschikt voor gecombineerde verbindingen tussen PCB’s waarbij signalen zoals coax, hoge vermogens tot 40A of glasvezelverbindingen in 1 connector moeten worden gecombineerd. De connectoren kunnen flexibel worden samengesteld voor zowel kabel als PCB’s. Samen met de M connector kunnen mezzanine verbindingen gemaakt, zowel parallel als aan elkaar gekoppelde printen. De female uitvoeringen zijn verkrijgbaar met soldeerverbindingen. De rechte male connectoren zijn verkrijgbaar in soldeer, press-in of wire-wrap technologie. De signaalverbindingen zijn uitgevoerd in een 2,54mm raster en kunnen stromen aan tot 2A. De nieuwe serie is standaard verkrijgbaar in pooltallen 78+2, 60+4, 42+6, 24+8 en 6+10 waarbij het eerste getal het aantal signaal contacten aangeeft en het tweede getal het aantal speciale contacten. De verbindingen zijn getest conform de IEC60302-2 standaard.
 
Informatie: HAR52


Meer informatie aanvragen

- Animal-safe PIR

In alle toepassingen waar een betrouwbare personendetectie vereist is, heeft Panasonic passende PIR sensoren. Voor batterij gevoede applicaties kent Panasonic de EKMB serie, met een stroomverbruik van 1, 2 of 6μA; de sensor kan dan ruim vijf jaar functioneren op slechts één knoopcel. In applicaties waar een gedeelte van het zichtveld moet worden genegeerd, biedt Panasonic nu een type met aangepaste lens. Dit ‘Horizontal Mounting type’ kan gebruikt worden om bijvoorbeeld huisdieren te kunnen uitsluiten. Wanneer de sensor 180° wordt gedraaid, zal deze alleen aan de onderzijde detecteren en juist de bovenzijde negeren. Dit ‘Horizontal Mounting’ type is verkrijgbaar met 12 meter detectiebereik en in standaard energieverbruik of voor batterijgevoede applicaties.
 
Informatie: PAN79


Meer informatie aanvragen

- Nieuwe 4mm smd luidsprekers

Ekulit heeft een tweede generatie luidsprekers ontwikkelt, de LSF-13SMD2 en LSF-15SMD2. De LSF-15SMD2 vervangt de oude variant en heeft in de nieuwe uitvoering een groter frequentiebereik van FO~20kHz en meer vermogen van 87dB (0,5W/0,1m), gekregen. De LSF-13SMD2 meet maar 13x13mm en heeft hetzelfde frequentiebereik van FO~20kHz en een vermogen van 88dB (0,5W/0,1m). Beide luidsprekers zijn slechts 4mm hoog.
 
Informatie: EKU57


Meer informatie aanvragen

- SMA4115; meer DC power

Solid State Optronics fabrikant van hoogwaardige, schakelende optisch geïsoleerde componenten zoals optocouplers en solid state relais, introduceert de SMA4115. Dit is een nieuw miniatuur DC output solid state relais met een hoge continue belastingstroom tot 3,4A.
De SMA4115 is een single-pole, single-throw, normally open DC solid state relais in een 4-pins behuizing met een zeer lage weerstand van typisch 50mΩ en schakelt
DC belastingen tot 60V, zoals:
Motorsturing
Voedingen
Robots

De markt vraagt meer vermogen, robuuste uitvoeringen en verregaande miniaturisering, de SMA4115 voldoet aan deze eigenschappen.
 
Informatie: SSO99


Meer informatie aanvragen

- HDBaseT transformator

XFMRS introduceert de XF10G100W, die samen met chipfabrikant Valens is ontwikkeld voor de nieuwe transmissie standaard HDBaseT. HDBaseT stuurt beeld, geluid, internet, besturing en 100 watt voeding over één enkele Cat 5e/6/7 kabel. Er zijn zowel professionele industriële toepassingen, maar ook consumenten applicaties:
Ethernet voor technische installaties
Camera observatie /-bewaking en complexe videodistributie
Studio- en hometheater systemen
Professionele AV display toepassingen

De XF10G100W is een 4-kanaals transformator welke 57V, 100W, 600mA kan verzorgen.
 
Informatie: XFM99


Meer informatie aanvragen

- Reflow bestendige connectoren uitgebreid

XFMRS introduceert de XF10G100W, die samen met chipfabrikant Valens is ontwikkeld voor de nieuwe transmissie standaard HDBaseT. HDBaseT stuurt beeld, geluid, internet, besturing en 100 watt voeding over één enkele Cat 5e/6/7 kabel. Er zijn zowel professionele industriële toepassingen, maar ook consumenten applicaties:
Ethernet voor technische installaties
Camera observatie /-bewaking en complexe videodistributie
Studio- en hometheater systemen
Professionele AV display toepassingen

PTR heeft een tweetal reflow-bestendige connectoren, de AKZ350-V-HT en AKZ350-V-FP-HT, aan de 350-serie toegevoegd. De behuizingen van beide connectoren zijn ontworpen volgens de IEC 61760-3 standaard voor THR solderen: gedurende het soldeerproces kan de warmte optimaal bij de soldeerpennen komen. De afmetingen van de connectoren zijn exact gelijk gehouden aan de bestaande AKZ350 uitvoeringen. De HT types zijn verkrijgbaar in twee- en driepolige uitvoeringen welke naadloos aan elkaar geschoven kunnen worden. De FP versie heeft extra fixeerpennen aan de onderzijde van de behuizing welke, zeker voor kleinere pooltallen, extra weerstand geven tegen verdraaiïng. Uiteraard kunnen ook deze connectoren voorzien worden van bedrukking.
 
Informatie: PTR54


Meer informatie aanvragen

- Nieuwe uitvoering van vlakke connector

De PTR AK4091 low profile push-in connector is verder geoptimaliseerd. Het design is verbeterd, zowel optisch als functioneel. De connector heeft een opstaande rand gekregen voor het scheiden van de release-knop en het bedrukbare gedeelte wat tevens de plek is waar de connector door de pick-and-place nozzle kan worden opgepakt. De releaseknop is flexibeler gemaakt en heeft een uitsparing voor sleufschroevendraaiers. De nieuwe hoogte is slechts 4,4mm, de AK4091 is hiermee een van de kleinste industriële draadconnectoren en geschikt voor vaste en flexibele draadadres van 0,2 to 0,75mm² en 9A bij 600V. De AK4091 is verkrijgbaar in 1 tot 4 polen en als SMD connector gebouwd. Deze kan in hetzelfde proces als de overige SMD componenten worden geplaatst en wordt op tape-and-reel geleverd. Bedrukking is standaard mogelijk met de high-quality tampon print van PTR.
 
Informatie: PTR55


Meer informatie aanvragen

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl