Archief

 

-SiC power modules schakelverlies gereduceerd met 85%

 
ROHM Semiconductor introduceert de zeer efficiënte SiC power modules 1200V/100A.
 
De integratie van SiC modules in industriële apparatuur biedt grote voordelen ten opzichte van de conventionele op silicium gebaseerde IGBT modules:
schakelverlies gereduceerd met 85%
wel 50% kleinere behuizing in vergelijking met conventionele 400A-klasse Silicium IGBT module
veel minder warmteontwikkeling door lagere conversieverliezen
kleiner koellichaam nodig, waardoor een forse miniaturisering van het eindproduct 
maximale aanstuurfrequentie van100kHz; 10x hoger dan conventionele technieken
 
Deze SiC technologie is gericht op de vermogenselektronica sector; zoals industriële apparatuur, zonne-energie installaties, elektrische auto's en treinen.
 
Als alle conventionele Si halfgeleiders in Japan zouden worden vervangen door SiC modules, dan zou de energiebesparing gelijk zijn aan de opbrengst van 4 kerncentrales.
 
Deze SiC modules zijn door hun grotere efficiëntie een uitstekende vervanger voor 200 tot 400A Si-IGBT-modules. Door het optimale thermisch- en schakelgedrag hoeft er minder gerekend te worden met verliezen / degradatie en kan er een kleinere uitvoering van bijvoorbeeld 100A gekozen worden.
 
Informatie: ROH80

 

Meer informatie aanvragen

 

-Luidspreker van 1,5mm dik!

 
Ekulit introduceert een piezo luidspreker met een dikte van slechts 1,5 mm! 
De luidspreker heeft een SPL van minimaal 80 dB en een frequentiebereik van 300 tot 20.000 Hz. 
 
De vochtbestendige LSP-2030 heeft een footprint van 20 x 30mm, een 16,3 x 19,5mm uitvoering is in ontwikkeling. 
 
Ekulit biedt hiermee de ideale luidspreker voor handheld’s, smartphones, tablets en andere applicaties waar standaard magneet-luidsprekers niet passen. Er zijn application notes beschikbaar.
 
Informatie: EKU51

 

Meer informatie aanvragen

 

-Efficiente AC/DC converter voor PCB

 

De PP serie is een krachtige 1 fase primaire geschakelde voeding in een ultra compacte PCB behuizing. De lage nullast verliezen en het hoge rendement staan garant voor een zeer energie-efficiënte oplossing.

 
Het zeer compacte SMD ontwerp met een breed ingangsbereik biedt toch 4W vermogen waardoor de module universeel inzetbaar is. 
Specificaties:
Ingangsbereik: 85-264 Vac (120-370 Vdc)
Uitgangspanningen: 5, 9, 12, 18 ,  24 Vdc ± 2 %
Uitgangsvermogen: 4W
Inschakelstroom: ≤ 9,5 Ap
Nullast verliezen: 0,06 W
Werktemperatuur:  25° C tot +50° C
Afmetingen (BxHxD): 41/21/33
 
De PP voedingen zijn thermisch beveiligd en bestand tegen nullast en kortsluiting.
 
Informatie: BLO15

 

Meer informatie aanvragen

 

-Interface contactpennen en batterijcontacten

 
Batterij contacten en interface pennen hebben enige overeenkomsten in functionaliteit: met een lage overgangsweerstand, betrouwbaar niet rigide contact maken tussen een PCB en een contactvlak.
 
De PTR interface pennen worden veel gebruikt als batterijcontacten in mobiele apparatuur, printers, scanners en communicatieapparatuur. In veel gevallen worden ze ook gebruikt om 2 printen met elkaar te verbinden zonder dat er kracht gezet moet worden, wat bij insteekconnectoren wel het geval is. 
Met een 20mΩ typische contactweerstand en 3,5A maximale stroom zijn de contacten leverbaar met een pitch van 2,54mm in één of twee rijen en een lengte van 2 tot 20 polen.
 
De contacten kunnen compleet geleverd worden in tube, tape & reel en met of zonder pick en place pads. 
 
Naast een groot aantal standaard producten maakt PTR ook klantspecifieke oplossingen in spuitgieten en precisieverbindingen.
 
Informatie: PTR52

 

Meer informatie aanvragen

 

-Robuust automotive relais

 

Vergeleken met SMD montage biedt THR duidelijke voordelen op het gebied van schok- en trillingsbestendigheid van het component, merkbaar tot vele jaren na ingebruikname. Het CP relais in de high-power versie, gecombineerd met een Pin-in-Paste ontwerp voor THR montage biedt nieuwe mogelijkheden binnen het automotive pakket van Panasonic. Het CP power relais kan worden gebruikt om belastingen tot 40A te schakelen. Daarbij kan gekozen worden uit zowel THR montage of conventionele THT / SMD montage.

Een geoptimaliseerde interne constructie zorgt voor een minimaal stroomverbruik van 450mW.  Standaard relais gebruiken al snel 650mW. Vanwege de hoge schakelcapaciteit is het maakcontact uitgevoerd met dubbele pinnen. De hoge kwaliteit van dit relais staat garant voor een probleemloze werking in vele (automotive) toepassingen. De universele pinbezetting zorgt voor maximale ontwerpvrijheid. De ruime keuzemogelijkheden binnen de CP serie zorgen ervoor dat u nooit de verkeerde keuze maakt als u kiest voor de CP pinbezetting. Samples zijn op aanvraag beschikbaar.
 

Informatie: PAN68

 

Meer informatie aanvragen

 

-Combo's conform de YD/T993-2006 standaard


Alle XFMRS geïntegreerde RJ45 connectoren voldoen aan de nieuwe YD/T993-2006 normering. Dit is een industrie en IT norm opgelegd door de Chinese overheid met zwaartepunten op veiligheidbeproeving en emissie reductie.

Het bestaande pakket is te voorzien van een genormeerde variant, beginnend bij 10base-T tot Gigabit.

De meest actuele ontwikkelingen van de XFMRS combo’s zijn:
•    VOIP integratie
•    POE/POL applicaties
•    GigaBit varianten
•    TVS combo’s (Transient Voltage Suppression)
•    USB integratie, zowel USB A als USB B types

Zelfs combinaties van bovenstaande zijn verkrijgbaar binnen een enkele combo behuizing, zoals de GigaBit VOIP USB combo.
 

Informatie: XMF98
 

Meer informatie aanvragen

 

-Compact krachtpatser relais

 

Panasonic heeft met het standaard LD relais een compacte krachtpatser in huis. 
Het programma is uitgebreid van 3A naar zelfs 5A bij 277Vac, in dezelfde behuizing van maar 20,3 x 7,0 x 15mm.
 
Dit vermogen is beschikbaar bij omgevingstemperaturen tot 70ºC. Daarmee is het LD-Power relais uitermate geschikt voor toepassing in ovens, verwarmingsapparatuur en ketels. 
Het LD relais beschikt over een zeer efficiënt magnetisch circuit waardoor het opgenomen vermogen slechts 200mW bedraagt. Er is ruime keuze in spoelspanningen variërend van 4.5V tot 24V.
 
Informatie: PAN01

 

Meer informatie aanvragen

 

-Klein, kleiner, kleinst; relais in VSSOP behuizing

 

Het AQY221R2T photoMos relais van Panasonic heeft maar een footprint van 2,2x2,1mm maar kan toch 250mA bij 40V schakelen. De behuizing is een Vertical SSOP (VSSOP)  wat een besparing biedt van 29% op de kleinste bouwvorm tot nu toe (SON).
Door de optimale constructie heeft het relais uitstekende hoogfrequent eigenschappen.
 
Overige specificaties:
Belasting: 250 mA bij 40Vac/dc 
Uitgangscapaciteit: 14 pF
Doorgangsweerstand: 0.8Ω
I/O isolatie: 200Vac
 
Toepassingsgebieden zijn test- en meetapparatuur, telecommunicatie apparatuur waar de beschikbare ruimte beperkt is en de interne weerstand klein moet zijn. Maar ook medische applicaties, waarbij levensduur en betrouwbaarheid belangrijk zijn.
 
Informatie: PAN64

 

Meer informatie aanvragen

 

-Solid state relais voor op de print

 

Voor het zwaardere werk op de PCB zijn de SK reeks solid state relais van Celduc een excellente keuze.
 
SKA en SKB (AC) of SKD (DC) kunnen stromen schakelen tussen de 2 en 30A.
De SKA tot een maximum van 6A 230V of 400VAc en zijn is bovendien uitgevoerd met ingebouwde overspanningbeveiliging. De SKA is uitermate geschikt voor solenoïde of motor schakelaar.
De SKB is met een 4A 230V of 400Vac geoptimaliseerd voor ohms belastingen.
De SKD is voor 60Vdc 3A belastingen maximaal.
 
De SKL kan AC belastingen schakelen van 16 t/m 75A en zijn uit te rusten met een opschuifbaar koellichaam. Deze serie is uitermate geschikt voor motor- en verlichtings- en verwarmings applicaties door de hoge immuniteit tegen overbelasting en pieken.
De SKLD serie is een SKL relais voor DC belasting 36V 12A maximaal.
 
Ook zwaardere of lichtere applicaties heeft Celduc altijd een passende oplossing in PCB of schroef uitvoering.
 
Informatie: CEL99

 

Meer informatie aanvragen

 

-High CRI powerleds met behoudt van efficiëntie

 

Citizen heeft de recent geïntroduceerde range high power leds 2-130W met rond lichtbeeld, uitgebreid met high CRI uitvoeringen. Naast de 65 en 80 CRI/Ra types zijn er ook 90+ uitvoeringen; maar met behoudt van gunstige efficiëntie. Hiermee kunnen deze powerleds ook ingezet worden in verlichting in kledingzaken, restaurants, musea enz. Ter indicatie, de 4W led 3000K  heeft 88lm/W en de zwaardere 39W heeft 86lm/W.

Informatie: CIT80

 

Meer informatie aanvragen

 

-Ledmodules voor bedrijfshallen en straatverlichting

 

De Light Engines Inda ledmodulen met geïntegreerde lenzen zijn bedoeld om te dienen als verlichting voor hallen of als basis voor straatverlichtingarmaturen. Deze IP65 ledmodulen bestaan uit 2x6 of 2x 8 leds per strip en een maximale lumen output van 1080lm/13,3W en 1400lm/17,6W bij 4500K met een CRI van 80. Er kunnen eenvoudig meerdere strips naast elkaar gemonteerd worden om het gewenste lichtbeeld in de juiste intensiteit te krijgen.
De gepatenteerde micro-optiek policarbonaat  lens garandeert zowel mechanische robuustheid, optische precisie en biedt een extreme bescherming tegen UV, terwijl aanvullende afdekkappen overbodig zijn. Het gepatenteerde “thermal management” maakt een hogere stroom door de led mogelijk waardoor de lichtopbrengst uit de chip maximaal is terwijl montage op een metalen plaat al voldoende is voor de koeling.
Light Engines heeft de levensduur en de betrouwbaarheid geoptimaliseerd, wat bekrachtigd wordt door een garantietermijn van 5 jaar.

Informatie: LIG40

 

Meer informatie aanvragen

 

-Miniatuur PCB LED drivers

 

XP power breidt het aanbod low-power leddrivers verder uit met de dimbare  LDU-05/07/14 series. De compacte printplaat uitvoering meet maar 12,7 x 10,16 x 6,85 mm en is  verkrijgbaar in 6 varianten van 4,2W 300mA tot 14,0W 1000mA.

Met een efficiëntie tot 93% is de XP led driver zeer groen te noemen.

De ingangspanning van 7-16Vdc moet 2Vdc hoger liggen dan de uitgangsspanning van 2-14V. Dimmen van 25-100% is mogelijk met een PWM signaal of analoog.
Een afstandsbediend aan/uit circuit kan gebruikt worden en er zijn led beveiligingen tegen kortsluiting en open circuit.

De LDU  van XP Power kan ingezet in: onderwater verlichting, automotive, solar of batterij gevoede applicaties. Maar ook binnen- en buitenverlichting waar de leddriver bij voorkeur geïntegreerd moet worden

Informatie: XP95
 

Meer informatie aanvragen

 

-Schone Led drivers zonder inschakelstroom

 

Lumotech maakt met de ECOline leddrivers een duidelijk statement dat leddrivers geen netvervuiling hoeven te veroorzaken. Met een harmonische vervorming van < 10% is er eigenlijk geen vergelijkbaar product in de hoogste kwaliteitsklasse, met een zo lange levensduur, concurrerend prijsniveau en 5 jaar garantie.

De ECOline drivers zijn met 40W uitgangsvermogen een uitstekend alternatief voor 60x60 kantoor TL armaturen of down lighters met typische lichtopbrengst van 3500lm.
Het grote voordeel van deze drivers is echter dat er nagenoeg geen stroompiek is bij inschakelen en er daarom wel 80 drivers op één groep aangesloten kunnen worden. Dat scheelt bij nieuwbouw behoorlijk in de kosten voor installatie en vastrecht.

De powerfactor is 0,97 tot 0,99; vergelijkbaar met moderne ballasten van conventionele verlichting. De levensduur is gespecificeerd op 80.000 uur..

De Lumotech ECOline drivers hebben een ingangsspanning van 100-240Vac en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder dimbare varianten.

Informatie: LUM40
 

Meer informatie aanvragen

 

-IEC inlet filters

 

EMIS biedt een uitgebreid programma aan IEC inlet filters. De low cost chassis montage module is verkrijgbaar met enkele of dubbele zekering houders en biedt een hoog niveau van stooronderdrukking in een zeer compacte en lichte behuizing.
De serie is verkrijgbaar van 1A tot 15A en geschikt tot 250V 50/60Hz .

Opties:
-    van 1A tot 15A verkrijgbaar
-    snap-in of bevestiging doormiddel van schroeven
-    verkrijgbaar met enkele of dubbele zekeringhouder
-    verkrijgbaar met DPST schakelaar
-    aansluitingen als faston 6.3mm x 0.8mm of als 2.8mm x 0.8mm
-    voorzien van de keurmerken: EN, CSA/C-US

Emis biedt een kosteneffectieve oplossing voor kantoorautomatisering, beeldschermen, computersystemen, koffiezetapparaten en algemene toepassingen. Er zijn speciale uitvoeringen voor medische applicaties en zelfs filters voor Nato TEMPEST  / EMSEC applicaties waarbij elektronische straling wordt tegengegaan waaruit datasignalen te herleiden zijn.

EMIS heeft een zeer breed programma aan standaard filters, maar is ook zeer flexibel in het produceren van filters op klantspecificaties.

Informatie: EMI80

 

Meer informatie aanvragen

 

-Low profile SMD RF header

 

Voor het aansluiten van antenne’s op de PCB heeft IS Components de RFM-5801W-U SMD RF header in het pakket opgenomen. De header is een alternatief voor de Hirose U.FL-R-SMT.
Passende stekkers zijn de I-pex 20278, I-pex 20351, Hirose U.FL-LP-040
en U.FL-LP-066. De header is verkrijgbaar in de hoogtes 1,25mm, 0,83mm en 0,6mm verkrijgbaar

Informatie: ISC52

 

Meer informatie aanvragen

 

-Nieuwe IP68 haakse PCB M12 met vergrendeling

 

M12 connectoren zijn er in diverse varianten, maar de unieke combinatie: voor PCB montage, vrouwelijke contacten met vergrendeling (board lock) maakt dat deze ook in kunststof te verkrijgen types, een duidelijke voorsprong geven.

Kenmerken:
•    Male en Female varianten mogelijk
•    3-5 pin standaard, 8 pin op aanvraag
•    Schroef verbinding
•    Alle gangbare keurmerken
•    IP68
•    Stroom 3-5 pin 4A, 8 pin 2A (bij 250Vdc)
•    Temperatuur -25 +105ºC
•    PCB montage
•    M12 en  M10,5

Deze Industriële connector is ook goed toepasbaar voor led applicaties met 5 pins voor voeding en RGB.
De gestandaardiseerde M12 geeft de vrijheid om vreemde merken aan elkaar te verbinden.
Een shielded variant is in ontwikkeling.

Informatie: LTW99

 

Meer informatie aanvragen

 

-Slimme led connector

 

Wie te maken heeft met led-applicaties kent het probleem van het verbinden van de led modules. Veelal soldeer werk of een combinatie van solderen/schroeven met externe connectoren.
LTW kondigt de SSL-1 (Smart Solutions in Lighting) connector aan die op de led drager kan worden gesoldeerd en daarmee eenvoudig verbinding kan maken met een andere led-drager of externe accessoires.
Deze pig-tail oplossing is perfect voor het verbinden van ledstrips, met een set kleine mating connectors of combinatie van connector en kabeltje.
Daarmee is er keuzevrijheid om de meeste ideale oplossingen te kiezen.

De SSL-1 is klein en laag waardoor er nauwelijks schaduw vlakken ontstaan en omdat de SSL-1 SMD soldeerbaar is, vergt het heel weinig (kostbare) boardspace. De failrate bij reflow SMT is gezien de huidige technieken nihil.

De SSL-1 kenmerken
•    Afmeting 6x8x3mm SMT connector
•    Standaard 2 en 4pin, 6pin op aanvraag
•    Stroom 2A
•    Spanning 150V Ac en Dc
•    Met of zonder board lock
•    Neutraal witte kleur
•    UL en RoHS

De SSL-1 zal in de toekomst in meerdere varianten leverbaar zijn en biedt nu kostenbesparing door de eenvoudige montage en flexibiliteit bij servicedoeleinden.

Informatie: LTW98

 

Meer informatie aanvragen

 

-Uitbreiding Streamline behuizingen

 

De Bos Streamline handheld behuizing van Bopla, is uitgebreid met 3 series. De afmetingen van deze nieuwe types vullen de gaten tussen de bestaande uitvoeringen perfect op.
De Streamline is verkrijgbaar in grafietgrijs en lichtgrijs en kunnen voorzien worden van rubberen beschermranden die de behuizing van IP40 een upgrade naar IP65 geeft.
De behuizing bestaat uit twee schuine schaaldelen, waarmee een parallelle uitvoering of een lessenaarmodel te maken is.
De behuizingen zijn leverbaar met een venster voor een grafische display of
met een volledig verdiept oppervlak voor de montage van frontfolies of
membraantoetsenborden.

Informatie: BOP56

 

Meer informatie aanvragen

 

-AC en DC ventilatoren

 

De Panasonic AC en DC ventilatoren zijn voorzien van kogellagers en kennen daarom een lange levensduur met een minimaal geluidsniveau.
Er zijn een groot aantal uitvoeringen met afmetingen variërend van 30x 30mm tot 150x 172mm. Bovendien is er keuze uit drie tot vier rotatiesnelheden per type.

Overige kenmerken:
•    Uitvoeringen DC nominaal 5,12, 24, 48Vdc
•    Uitvoeringen AC: 100, 115, 200, 220, 230, 240Vac
•    Laag geluidsniveau vanaf 19dB(A)
•    Lange levensduur van 50.000 en 60.000 uur (~70% draaisnelheid)

De AC uitvoeringen hebben een aluminium frame. De DC uitvoeringen zijn uitgevoerd in kunststof frame en voorzien van een blokkering-  overspanning- en ompoolbeveiliging. Optioneel is er uitvoering met een lock sensor uitgang.

Er  zijn accessoires als afschermingroosters en filters beschikbaar.
Door de ruime keuze in afmetingen en koelprestaties kan Panasonic altijd het juiste type ventilator bieden, om waardevolle elektronica te koelen

Informatie: PAN05

 

Meer informatie aanvragen

 

-Mifare RFID cards 7 byte UID

 

Idtronic implementeert de nieuwe standaard van 7 byte unieke ID van NXP voor Mifare 1S50 en 1S70 cards in haar productlijn. De UID wordt gebruikt tijdens de kaartherkenning en het anti-collision proces. Deze is uitgebreid van 4 naar 7 byte om zo unieke nummers te kunnen blijven bieden.
Het is mogelijk dat de 7 bytes UID Mifare cards problemen geven in bestaande systemen voor toegangscontrole, betalingen etc.
De 4 byte UID blijft beschikbaar, maar wordt niet meer gegarandeerd op unieke code.

Informatie: IDT51

 

Meer informatie aanvragen

 

-Economische Mifare classic RFID kaart

 

De NXP Mifare 1S20 (mini) is een volledige ISO14443A Mifare Classic RFID kaart met identieke kenmerken en gelijke geheugenstructuur als de classic Mifare 1K cards maar met 320 bytes geheugen in plaats van 1024 bytes.
De 1S20 kaarten bieden hiermee een prijscompetitief alternatief in vergelijking met de Mifare 1KB Classic card.

Alle Idtronic smart cards kunnen professioneel voorzien worden van ondermeer:
-    Offset printing, Silkscreen printing, Metallic printing
-    Opdruk van serie / UID nummer
-    Barcode
-    Handtekening-vlak
-    Foto & naam opdruk
-    Memory Chip encoding
-    Magneetstrip en encoding (LoCo, HiCo)
-    Hologram en security opdruk

Informatie: IDT52

 

Meer informatie aanvragen

 

-Flexibele PVC RFID polsband

 

Met de Wristband Flex heeft iDTRONIC een bruikbare RFID polsband aan het pakket toegevoegd. De RFID tag op LF 125kHz of HF 13,56MHz is gesealed in PVC waardoor de polsband volledig waterdicht is. De polsbanden zijn in diverse kleuren beschikbaar en kunnen voorzien worden van een logo, UID of serienummer opdruk. Omdat de Wristband Flex voorzien is van een verstelbare band is deze door iedereen comfortabel te dragen.


Informatie: IDT50

 

Meer informatie aanvragen

 

-Lithium Thionylchloride batterijen

 

Met een brede werktemperatuurspecificatie, hoge energiedichtheid en minimale zelfontlading <1%, overtreft deze niet-oplaadbare lithium batterij, vaak de levensduur van de applicatie.
EVE beidt een pakket niet oplaadbare long life Lithium Thionylchloride batterijen in 1/2  en 2/3 AA; AA; A;C;D en dubbel D uitvoering. In bobbin type voor de hoogste capaciteit en in spiral type voor de grootste pulsstroom. Deze 3,6V Li-SOCl2 cellen hebben een standaard werktemperatuur van -55~+85°C en zelfs types tot +150°C. Door de hermetisch gesealde RVS behuizing kunnen deze batterijen ingezet worden voor langdurige, robuuste energieafgifte bijvoorbeeld voor smart metering, noodenergie systemen, lichtbakens, ondergrondse afvalcontainers, actieve RFID tags, track & trace etc.

EVE Energy kan klantspecifieke oplossingen bieden met samengestelde battery packs inclusief beveiligingsdiodes voor het tegengaan van het onderling laden/ontladen.

Informatie: EVE02

 

Meer informatie aanvragen

 

-Robuust loodaccu pack

 

De Enersys Cyclon cellen van 2V zijn ook als voorgebouwde packs te verkrijgen in 6V en 12V waardoor ze eenvoudiger inzetbaar zijn voor standaard spanningen.
De Cyclon cellen zijn met de thin plate / pure lead opbouw, uitermate geschikt voor outdoor cyclische ontlading, waarbij de volledige capaciteit van de batterij wordt gebruikt. Dat maakt het grote verschil uit met reguliere loodgel accu’s. Zelfs bij grote vrieskou behouden deze accu’s tot 50% meer capaciteit. De werktemperatuur is -65 ~ +80ºC.  
Enersys Cyclon batterijen worden ingezet in veeleisende applicaties waarbij betrouwbaarheid, levensduur en robuustheid voorop staat zoals: militaire en medische toepassingen, back-up voor kritische applicaties, wegkantsystemen, outdoor sensoren etc.

Informatie: ENE80

 

Meer informatie aanvragen

 

-Nieuwe ledtester

 

GPS heeft haar testerprogramma uitgebreid met een eigen ledtester voor productieomgeving. Door toepassing van kunststof lichtgeleiders is de montage eenvoudig.

Overige kenmerken:

•    testen van het volledige spektrum van zichtbaar licht
•    testen van de intensiteit van donker tot zeer felle LED‘s
•    geschikt voor kleuren en witte leds
•    uitstekende repeatability voor het testen van kleur en intensiteit
•    beschikbaar in 3 en 5 kanalen
•    tot 99 testmodules aan elkaar te koppelen; tot maximaal 495 LED’s gelijktijdig te testen
•    eenvoudige bediening – direct te gebruiken
•    zowel USB als RS232 interface

GPS levert de ledtesters aan inclusief drivers, software en biedt uitstekende technische support.

Informatie: GPS51

 

Meer informatie aanvragen

 

-Miniatuur lichtintensiteitsensor

 

De Panasonic NaPiCa serie is een miniatuur lichtintensiteitsensor op silicium basis. De photo-IC bestaat uit een fotodiode en een geïntegreerd IC voor de signaalverwerking.

De uitgangssignaal is lineair aan de lichtintensiteit door de ingebouwde versterker. Hierdoor kan de sensor eenvoudig geïntegreerd worden. De sensor heeft ingebouwde optische filters waarmee de spectrale respons van het menselijk oog wordt nagebootst met een piekgevoeligheid op 580nm.
Er is keuze tussen twee productvarianten; een SMD en THT uitvoering.
De SMD uitvoering is bijzonder geschikt voor integratie in handheld devices zoals  PDA’s, terwijl de THT uitvoering toepassing vindt in bijvoorbeeld lamparmaturen en bewegingsmelders.

De NaPiCa sensor heeft voor voeding een spanningsbereik van 1,5 - 6Vdc met een temperatuurbereik van -30 ~ +85ºC.
De afmetingen van de SMD uitvoering bedragen slechts L3,2 x B2,0 x H1,0 mm.

De NaPiCa sensor wordt veel gecombineerd met de NaPiOn sensor’s; de economische en kleine PIR sensor met ingebouwde versterker.

Informatie: PAN04

 

Meer informatie aanvragen

 

-Compact PCI serial ontwikkelsysteem

 

Elma introduceert een CompactPCI PlusIO ontwikkelplatform naar de PICMG cPCI-2.30-standaard. De kleine broer van de 19“ varianten  is uitgerust met 8 slots; waarvan één systeemslot, vier periferie-slots en drie steekplaatsen voor CompactPCI legacy kaarten.

CompactPCI Serial geldt als de opvolger voor de CompactPCI standaard. De bewezen PICMG 2.0 CompactPCI specificaties worden aangevuld met USB2, USB3, SATA, PCI Express en Ethernet protocollen. Dit spectrum biedt high speed processing met seriële point-to-point verbindingen.

Deze immense sprong in data transfersnelheid betekent ook dat de stekers niet compatibel zijn. Om de migratie naar het nieuwe platform te vereenvoudigen is er een hybride technologie ontwikkelt naar PICMG 2.30 CompactPCI PlusIO. Dit houdt in dat de cPCI processor via CompactPCI PlusIO met de nieuwe CompactPCI Serial technologie kan samenwerken en niet alle insteekkaarten vernieuwd hoeven te worden.

Informatie: ELM40

 

Meer informatie aanvragen

 

-Snelste SDHC card

 

Pretec biedt met de ultra high speed Pretec SDHC667X Class 16 card een oplossing voor de groeiende vraag naar full HD video apparatuur en 3D beeldverwerking. Deze SDHC flashcard  heeft een maximale datatransfer rate van 95MB/s en 80MB/s in read/write, is beschikbaar van 16 tot 32GB, uitgevoerd in de hoogst betrouwbare SLC NAND flash.
Daarmee is de SDHC667X ‘s werelds meest robuuste en snelste SD card.

Informatie: PRE40

 

Meer informatie aanvragen

 

-IQ Copystation in USB

 

Altec introduceert het snelste en betrouwbaarste kopieersysteem voor USB stick met de IQ CopyStation USB. Dit is systeem is bedoeld voor het 100% betrouwbaar dupliceren op bit-niveau van grote aantallen USB sticks of USB devices.

De eenvoudige user interface garandeert een minimale kans op operatorfouten,  maximale procescontrole en optimale work flow. Het systeem kan stand-alone of gekoppeld worden aan PC.

De optionele PC software genereert log files waarmee kopieerresultaten geëvalueerd kunnen worden en welke voldoet aan ISO9001 QM eisen.

De IQ CopyStation USB heeft een transfer rate van 2000MByte/sec (*?). De snelheid van de USB stick is nu bepalend met typische waardes van 20x 3MByte/sec.

Altec biedt IQ CopyStations voor USB sticke en flash cards zoals  SD/SDHC/MMC/MMCplus Cards of microSD/SDHC Cards

Informatie: ALT40

 

Meer informatie aanvragen

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl