Archief

 

Nieuwe fabrikant   EMIS: IEC inlet en paneel EMC filters

EMI Solution Pvt Ltd (EMIS) en Elincom hebben een overeenkomst gesloten voor de verkoop vande EMC filters in de Benelux. Elincom gaat zich hierbij voornamelijk concentreren op de IEC inletfilters en de paneelfilters.

EMIS is een gerenommeerde producent van EMC oplossingen met een ISO 9000-2008 gecertificeerde fabriek in Bangalore, het “Silicon Vally” van India. Het een brede leveringsprogramma bevat power line filters voor toepassingen in witgoed, industriële automatisering, telecom, voor medische elektronica en militaire toepassingen.  

De filters zijn voorzien van CE, CSA en UL en verkrijgbaar in de range van 1 tot 2500A en van 110 tot 690Vac.

EMIS heeft ook ervaring met het bouwen van filters op militair gebied. Het gaat hierbij om filters tot 15Ghz en een dempingkarakteristiek van meer dan 80db, waaronder HEMP filters.

EMIS heeft een eigen NABL geacrediteerd commercieel EMC laboratorium waar klantspecifieke oplossingen ontwikkeld kunnen worden.

 

Informatie: EMI01     Meer informatie aanvragen

Productnieuws

nieuwe stroombronSnelle dubbelzijdige flying probe tester

Acculogic heeft een enkelzijdige maar ook dubbelzijdige flying probe zoals de nieuwe FLS900 serie. Bovendien heeft men nu standaard Boundary Scan (JTAG) test in de FLS900 geïntegreerd. Er is software beschikbaar die de CAD data kan inlezen waardoor de debug en insteltijden voor een test geminimaliseerd worden.

De steeds hogere kwaliteitseisen, de kortere doorlooptijden in zowel productie als ontwikkeling maakt het voor steeds meer klanten interessant om in plaats van testfixtures te kiezen voor een flying probe testsysteem van Acculogic. Deze testsystemen kunnen dubbelzijdig testen en zijn uit te breiden met 24 programmeerbare probes die individueel een instelbare hoek hebben van +/-6gr. Elke probe groep heeft een camera waarmee ook eenvoudige optische tests gedaan kunnen worden, zoals het lezen van barcodes en een polariteit check van bijvoorbeeld diodes. 
Door de instelbare hoek van de probes gaat de testsnelheid ook fors vooruit.

 

Informatie: ACC80     Meer informatie aanvragen

 

Scherp geprijsde printtransformatorenSuperieure energiedichtheid in oplaadbare knoopcellen

Klein, rond, plat en krachtig, dat zijn de steekwoorden voor de oplaadbare Li-Ion knoopcellen die BE-Power aan haar pakket heeft toegevoegd. Door een speciaal productie proces wordt er optimaal gebruik gemaakt van het volume van de cel. De winst in prestaties en capaciteit is verbluffend. Deze innovatieve cellen hebben verder de kenmerken van moderne Lithium Ion technologie:
• 3.6V nominale spanning 
• Lange stabiele levensduur 
• Geen memory effect 
• Breed temperatuur gebied 
• Korte laadtijd
• Lage zelfontlading 
Een kleine PCB met het benodigde beveiligingscircuit kan aan de cel gekoppeld worden of geïntegreerd worden in de applicatie.

 

Informatie: BE51     Meer informatie aanvragen

 

Robuuste tafel –en wandbehuizingenKortsluitvaste printtransformatoren 

De PT serie ingekapselde veiligheidstransformatoren van Block is een kortsluitvaste printuitvoering met een geïntegreerde overbelastingbeveiliging. Door de grondplaat is voor montage minder oppervlakte nodig is. De transformatoren zijn vacuüm afgegoten met zelfdovende hars volgens UL 96V-0

Specificaties:
• vermogen 4,5 tot 30VA
• ingangspanning 230V
• uitgangsspanning 2x6 t/m 2x24V, enkel of dubbel
• omgevingstemperatuur 40°C
• typische efficiency van 83%
• keurmerken UL, cUL, ENEC 10 (VDE)

Printtransformatoren van verschillende merken zijn in veel gevallen pin compatible. Deze betrouwbare Duitse marktleider heeft het grootste pakket printtransformatoren op voorraad en kan altijd snel een passend alternatief bieden.

 

Informatie: BLO01     Meer informatie aanvragen

 

Slanke leddrivers economisch en efficiëntCitizen MEB buzzer alternatief van Ekulit

Ekulit heeft een identiek alternatief ontwikkeld op de Citizen MEB serie buzzers. 
Na de EOL melding van Citizen bleek er geen passend alternatief met een gelijke toonhoogte en volume. Hierna heeft Ekulit een alternatief, de AL-61SP05 SA ontwikkeld. Meerdere oud-gebruikers van de MEB hebben deze getest en als gelijkwaardig alternatief bestempeld.

De buzzer heeft een geïntegreerd oscillatiecircuit, 5 volt aansluiten is voldoende om een toon van 3100 Hz (+/- 300Hz) met een volume van minimaal 80 dB te krijgen. De buzzer kan aangesloten worden op een spanning van 3 tot 7 Vdc en gebruikt maximaal 30mA. De afmetingen zijn identiek aan de MEB buzzer: 11mm doorsnede, 7,5mm hoog en een pitch van 7,5mm.

 

Informatie: EKU50 Meer informatie aanvragen

 

Witte powerleds zonder kleurverschilStaafvormige Lithium batterijen

De 06600 is een staafvormige Lithium Polymeer 3,7V / 110mAh met een doorsnede van maar 6,5mm en een lengte van 61mm. De batterij kan door de bouwvorm eenvoudig weggewerkt worden in bijvoorbeeld geminiaturiseerde consumenten producten. De eerste applicatie is geweest voor de elektrische sigaret. Door de beperkte capaciteit en de robuuste behuizing is een beveiliging niet perse nodig.

Dit is een voorbeeld van de mogelijkheden die EVE biedt in lithium batterij technologie.
EVE kan putten uit een grote range standaard afmetingen in verschillende oplaadbare en niet-oplaadbare batterijtechnologieën.

 

Informatie: EVE51   Meer informatie aanvragen

 

MicroTCA 2U systeemplatformInverter connectoren

Amphenol LTW brengt binnenkort een nieuwe generatie power connectoren uit, specifiek bedoeld voor inverter toepassingen. Dus waar alternatieve energiebronnen worden geëxploiteerd door zonne- wind- of waterenergie kan de PW serie ingezet worden. De connectoren zijn in het veld aan te sluiten en verkrijgbaar in zowel in de mannelijke als vrouwelijke pinning met 3 of 5 contacten.

Overige kenmerken:
• IP67, dus watervast
• Robuust
• Draad aansluiting schroefbaar
• 400V - 30A
• Connector sluiting bajonet
• 5 Pin - draaddikte 4mm2 (AWG12)
• 3 Pin - draaddikte 6mm2 (AWG10)
• Identiek aan Wieland's paneel-lay-out

De PW serie lijkt op de Wieland AC reeks, echter ze zijn niet onderling uitwisselbaar. De mechanische cut-out van de chassisdelen is wel gelijk.

Amphenol LTW heeft, in tegenstelling tot de Wieland AC series, wel de verplichte AC normering volgens de UL6703A keuring.

Informatie: LTW99     Meer informatie aanvragen

 

Metalen watervaste connectorenBattery Disconnect Unit maakt elektrische voertuigen veilig

De compacte Battery Disconnect Unit (BDU) dient als interface tussen de batterij en elektrische aandrijflijn van het voertuig. Naast twee hoofdrelais en een stroomsensor bevat de unit ook secundaire relais en diagnose elektronica.

De unit is geschikt voor een continue stroom van 300A en 600A piek. In geval van kortsluiting kan de unit een stroom van 2500A probleemloos onderbreken, om daarmee de veiligheid van het voertuigen en de inzittenden te verzekeren.

Naast elektromechanische componenten biedt Panasonic ook uitgebreide test- en analysemogelijkheden als extra service bij de ondersteuning van projecten. Panasonic beschikt over een ontwikkelteam dat specifieke producten kan ontwerpen, als resultaat hiervan is de BDU.

Informatie: PAN61     Meer informatie aanvragen

 

Mosfet relais met laagste contactweerstandKleinste solid state disk

Pretec introduceert met de PDrive de kleinste solid state disk ter wereld met afmetingen van maar 22x12x1,4mm.

Deze embedded SSD is opgebouwd met een geïntegreerde ATA controller en 1 of meerdere NAND flash in een multi chip LBGA behuizing. Dit biedt volledige IDE compabiliteit.

Overige kenmerken:
• Capaciteit consumer grade van 2GB tot 32GB, MLC flash
• Capaciteit industrail grade 256MB tot 8GB, SLC flash
• Lees/schrijf snelheid: 85MB/s (133MB/s Q4 -2011)
• Werktemperatuur: industrial -40 ~ +85°C / consumer -20 ~ +85°C
• Voeding: 3,3V +/- 5%

De PDrive past uitstekend in hand held devices of apparaten waarbij een kleinere footprint voor het geheugen gewenst is zoals PDA's en monitoring systemen, voor zowel consumenten als voor industriële toepassingen.

 

Informatie: PRE51     Meer informatie aanvragen

 

Connector die gezien mag wordenKlantspecifieke pinheaders ook in kleine aantallen!

Ratioplast produceert een breed pakket male– en female pinheaders, maar kan naast catalogusproducten ook klantspecifieke connectoren aanbieden. De klantwens kan ontstaan omdat de gevraagde header niet bestaat of omdat deze EOL is. Het namaken van producten waarvan de originele fabrikant de productie gestopt heeft komt regelmatig voor.
De eigen werktuigbouwkundige afdeling en spuitgieterij kunnen klantspecifieke oplossingen designen en produceren in vierkantstift en vlakstift, in SMD en THR. De Ratioplast headers zijn –made in Germany- waardoor de communicatie eenvoudig en in de zelfde tijdzone is.

 

Informatie: RPE59     Meer informatie aanvragen

 

Low cost industriële voedingRingkerntransformatoren voor solar installaties

Sedlbauer heeft bijzonder veel ervaring met het produceren van ringkerntransformatoren voor de converters in solar installaties. Diverse Duitse converter producenten worden door Sedlbauer beleverd.

De specifieke eigenschappen zijn van groot belang voor het totale systeemrendement, de veiligheid en de levensduur:
• Galvanische scheiding
• Rendement van 98%
• Zeer geringe warmteontwikkeling
• Beperkte afmetingen
• Zeer laag strooiveld

Naast een standaard programma bouwt Sedlbauer veelal ringkerntransformatoren aangepast aan de mechanische en elektrische specificaties om zo de optimale oplossing te bieden voor de toepassing.

 

Informatie: SED01     Meer informatie aanvragen

 

Low cost industriële voedingHigh-performance koelprofiel uit 1 stuk

Gebaseerd op eerdere ontwikkelingen heeft Seifert Electronic een high-performance koelprofiel ontwikkeld welke uit 1 stuk wordt gemaakt. Bij vergelijkbare uitvoeringen worden de geribbelde koelribben via press-in techniek in een basis geperst of worden de ribben erop gelast. Beide technieken geven hun eigen warmteweerstand. Door het profiel in 1 keer te extruderen wordt een optimale thermische overgang gecreëerd. Tevens zijn de kosten voor dit profiel een stuk lager, door het beperkt blijven van de extra handelingen tijdens fabricage.

 

Informatie: SEI50     Meer informatie aanvragen

 

Low cost industriële voedingVandaalbestendige zonnepanelen

Een vandaal bestendig zonnepaneel op maat, dat biedt het Duitse VDL. De paneelafmetingen zijn vrij mits de individuele zonnecellen passen qua afmetingen en het gevraagde vermogen geleverd kan worden met het aantal cellen. De cellen kunnen mono- of polykristalijn zijn, wat invloed heeft op het vermogen en de prijs. De elektrische aansluitingen kunnen als kabel, aders of met een junction box uitgevoerd worden.

De opbouw van de sandwich is als volgt:
• Aluminium of RVS plaat van 1 of 1,5mm
• Tedlar folie
• EVA folie
• Zonnecellen
• EVA folie
• Novofol folie

Het paneel op de foto heeft afmetingen van 355x170x2,5mm, met een kleine junction box van 10mm diepte. De elektrische waardes zijn 6Wp / 7,2V en geschikt om een 6V loodaccu op te laden.

Informatie: VDL99     Meer informatie aanvragen

 

Low cost industriële voedingLedmodules voor winkelverlichting

Vossloh introduceert een nieuw LED-inbouwsysteem voor winkel en ruimteverlichting. Het systeem bestaat uit ledmodulen, led drivers en aansluitkabels. De toepassing van deze LED-technologie brengt veel voordelen met zich mee, waaronder: een lange levensduur, lage energiekosten, hoge kleur-echtheidsweergave, geen IR- of UV-straling en eenvoudige te dimmen verlichting.

De geringe inbouwdiepte en vlakke geometrie van de lichtbronnen maakt het mogelijk om in verfijnde armaturen toe te passen, ook omdat de led module direct op een warmtegeleidende oppervlakte gemonteerd kan worden. De nieuwe led modules bieden de hoogste flexibiliteit voor iedere toepassing omdat ze verkrijgbaar zijn in verschillende bestückingsvarianten van 12 tot en met 16 high power leds en in kleurtemperaturen van 2700 tot 4000K.

De montage en het uitwisselen van led modules voor een module met een andere kleurtemperatuur is erg eenvoudig door de 3 bevestigingspunten en bedradiing met een steekconnector.

Informatie: VSO81     Meer informatie aanvragen

 

Low cost industriële voedingCompacte medische voeding

XP Power heeft een 15x10x4,90cm (6x4") medische voeding ontwikkeld van 400W. 
Omdat sommige applicaties een hoger aanloopvermogen vragen kan de FCM in 0,5seconde kortstondig 600W leveren. Naast de compactheid is de efficiency met 85% vrij hoog.

Overige kenmerken:
• Breed ingangsbereik 80-275Vc
• Uitgangsspanning +12, +15, +24, +28, +36 of+48 VDC varianten
• Trimbare uitgang +-10%
• Standaard voorzien van hulpspanning 5V, 05A
• Afstand aan/uit
• Foutmelding en storingsindicaties
• 3 Jaar garantie

De FCM is bijzonder stil door de geïntegreerde geluidsarme ventilator en daarom ook geschikt voor medische applicaties waaronder zelfs in operatie kamers en gebruik voor beademingsapparatuur. Dit wordt ondersteund door de tal van keurmerken en certificaten voor medische en industriële eisen.

 

Informatie: XP99     Meer informatie aanvragen

 

Low cost industriële voedingVRLA lood accu's 6 en 12V


De Genesis NP serie accu's van Enersys zijn onderhoudsvrije, economisch geprijsde kwaliteitsaccu's. De NP serie is een VRLA type (valve-regulated lead-acid) en kunnen in elke positie gebruikt worden behalve 180° gedraaid. Deze accu's zijn identiek aan Yuasa NP accu's

De range omvat meer dan 30 types in 6V en 12V uitvoeringen in onder andere vierkante en langwerpige bouwvormen.

• Kleinste uitvoering: 6V 1,2Ah; afmetingen 97x24x54,5mm; 0,3Kg
• Grootste uitvoering: 12V 200Ah; afmetingen 520x260x240mm; 73Kg

Toepassingen kunnen zijn: opslag voor zonne-energie gedreven applicaties, elektrische voertuigen en algemene UPS toepassingen.

De Genesis EP serie is uitgevoerd in thin plate pure lead –design en daarmee beter bestand tegen diepontladen, een hogere capaciteit bij gelijke afmetingen en een nog langere levensduur als de NP serie.

Enersys heeft voor elke applicatie passende accu oplossingen en kan voor specifieke markten, de best passende accu's aanbieden.

 

Informatie: ENE51     Meer informatie aanvragen

 

Low cost industriële voedingUHF RFID reader tot 4 meter

Idtronic introduceert een OEM UHF reader module voor gebruik met een externe antenne. De leesafstand tot 4 meter en de werktemperatuur van -10 ~ +70°C, zijn de unieke kenmerk van de R-OEM-UHF-05W. Er zijn binnenkort antennes beschikbaar met afmetingen van 90x90mm of 50x50mm. Als interface is er een TTL of een USB uitvoering beschikbaar.

Overige kenmerken:
• Frequentie: 868MHz (ETSI standaard)
• Tags: ISO 18000-6 C incl. Class 1 Gen 2
• Maximaal vermogen regelbaar tot 27dBM / 500mW
• Afmetingen 50x50x8mm (dubbele print)
• Voeding 5V

Deze reader wordt geleverd met een volledige SDK met MS Windows gebaseerde demo software.
De toepassingen kunnen zijn voor logistiek, toegangscontrole, track & trace, parkeersystemen etc.

 

Informatie: IDT52     Meer informatie aanvragen

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl