Archief

 

CompactPCI Serial systeemplatform

 

Elma-Trenew heeft haar eerste CPCI plus systeemplatform met een 8 slots hybride backplane PICMG 2.30 uitgevoerd. Dit 19” systeem is de eerste in een serie, waarbij ook desktop types en systemen met halve breedte spoedig volgen.

 

CPCI PlusI/0 of CompactPCI Serial is een uitbreiding op de PICMG2.0 standaard met point to point verbindingen voor high speed datatransfer met de PCIe, SATA, USB en Ethernet interfaces. De parallelle cPCI bus en de seriële high speed bussen moeten worden gekoppeld door een hiervoor geschikte microcontroller kaart.
De 8 slots zijn als volgt opgedeeld:

 • 1 systeem slot voor zowel PICMG 2.0 signaalverwerking als PICMG 2.30 interfaces voor voor 4 x USB2;  4 x SATA; 4 x PCIe en 2 x Ethernet

 • 3 standaard cPCI (PICMG 2.0) Peripheral Legacy slots (32 bit, 33 MHz / 66 MHz)

 • 4 cPCI Plus (PICMG 2.30) Peripheral slots

Door de combinatie van standaard cPCI en de snelle interfaces, kunnen applicaties eenvoudig ge-upgrade worden. De bestaande, soms klantspecifieke, cPCI boards kunnen verder ingezet worden. Een duur en risicovol compleet redesign van systemen kan omzeilt worden.

Toepassingen kunnen zijn; beveiligingsbesturingen in treinen en trams, managementsystemen of RAID systemen voor meerdere SATA disks, simulatiesystemen, gekoppelde videosystemen etc.

Informatie: ELM85

 

Meer informatie aanvragen

40Ah high power LiPo cellen
 

40Ah high power LiPo cellenEnertech heeft een 40Ah lithium polymeer batterijcel ontwikkeld met uitstekende eigenschappen.

De interne weerstand is een maat voor de kwaliteit van de batterij en die is in de datasheet aangegeven als < 3mΩ. Uit laboratoriumtesten gedaan door BE-Power, is gebleken dat dit vaak maar 1mΩ is. Dat betekend dat bij 1C (40A) ontladen maar 1,6W verlies is. In praktijk zal dit resulteren in een zeer beperkte opwarming tot maximaal handwarm.

BE-Power ontwikkelt en bouwt van deze cellen klantspecifieke battery packs en integreert hierbij beveiligingscircuits en een robuuste stalen behuizing. Ook worden eventueel intelligente fuel gauges in de packs geplaatst om de resterende energie aan te duiden.

Deze hoogvermogen batterijen worden veelal ingezet voor aandrijvingen van elektrische boten en voertuigen.

Informatie: BE60

Meer informatie aanvragen

Scherp geprijsde printtransformatoren
 

Scherp geprijsde printtransformatorenBlock heeft de printtransformatoren uitgebreid met een serie scherp geprijsde uitvoeringen.

De nieuwe VBN en VCN serie zijn pin compatible met de bestaande VB en VC serie, maar zijn prijstechnisch veel interessanter. Ook is de omgevingstemperatuur aangepast van ta 40°C naar ta 70°C. De transformatoren zullen worden voorzien van VDE en cUL .

Specificaties:

 • veiligheidstransformator volgens DIN EN60742, VDE0551, EN60742, IEC742, IEC61558
 • vermogen 0,7VA tot 50VA
 • ingangspanning 115V, 230V of 2x115V
 • uitgangsspanning 6 t/m 18V, enkel of dubbel
 • omgevingstemperatuur 70°C
 • keurmerken VDE, UL en cUL

Printtransformatoren van verschillende merken zijn in veel gevallen pin compatible. Laat ons uw transformatoren vergelijken met deze betrouwbare Duitse marktleider.

Informatie BLO70

Meer informatie aanvragen

Robuuste tafel –en wandbehuizingen
 

Robuuste tafel –en wandbehuizingenMet de Intertego introduceert Bopla een serie serie medium-sized tafel- en wandbehuizingen. Deze robuuste elektronica behuizingen worden gevormd door 2 aluminium profielen. Door de individueel te bepalen lengte zijn de mogelijkheden voor klantspecifieke uitvoeringen grenzeloos. De opbouw is zo gekozen, dat 2HE of 3HE kaarten of cassettes uit de 19” techniek zijn in te bouwen.

Het standaard programma bestaat uit 18 uitvoeringen:

 • hoogte 2HE als 3HE
 • breedtes 42TE, 63TE en 84TE
 • diepte 185, 245 en 305mm.

Het accessoirepakket is erg uitgebreid, zodat een eigen identiteit aan de behuizing gegeven kan worden met decorstrips en geavanceerde bevestigingsbeugels.

Voor aanvullende informatie: BOP51

Meer informatie aanvragen

Slanke leddrivers economisch en efficiënt
 

Slanke leddrivers economisch en efficiëntDe DC JOLL Y SL IM is een smalle, slanke leddriver ontwikkeld om eenvoudig en onzichtbaar te plaatsen. Met afmetingen van 237x30x21mm, een power factor van 0,95 en bovendien een levensduur van 50.000 uur, hoeft er na montage, niet meer omgekeken te worden naar deze ledvoeding.

De JOLL Y SL IM is 100% dimbaar met een 0-10V ingang, een potentiometer of met een push signaal. Dit is een aparte 220Vac ingang die met korte en lange pulsen de aan-uit functie en de dimfunctie kan regelen. De laatst ingestelde waarde blijft bewaard zodat bij een volgende keer inschakelen, dezelfde lichtsterkte op komt. Deze universele driver kan met een dipswitch eenvoudig ingesteld worden op:

 • 350mA 47Vmax
 • 500mA 47Vmax
 • 700mA 47Vmax
 • 24Vdc 900mA max

Citidriver biedt een breed assortiment leddrivers met een gunstige prijs, gecombineerd met uitstekende specificaties zoals efficiency, levensduur, power factor en afmetingen.

Informatie: CDR80

Meer informatie aanvragen

Witte powerleds zonder kleurverschil
 

Witte powerleds zonder kleurverschilCitizen introduceert de massaproductie van witte powerleds waarbij geen noemenswaardig kleurverschil meer te zien is. Door tijdens het productieproces gebruik te maken van de 3-step MacAdam elips theorie, is de tolerantie op de chromatische verschillen ten opzichte van
oorspronkelijke ANS I standaard met een factor 9 verminderd!

Witte LEDs hebben met name bij warm witte kleuren een nauwkeurige kleurencontrole nodig. Normaal gesproken worden deze leds voorzien van een ranking en gesorteerd volgens specificatie voordat ze de fabriek verlaten. Er is dus altijd een mogelijk
kleurverschil zichtbaar zelfs bij leds uit dezelfde productielot.

De chromaticiteit van witte LEDs wordt bepaald door een aantal factoren zoals de LED chip, het fosfor en de giethars. Een gecompliceerde procescontrole is nodig om al deze variabelen in de hand te houden. Citizen is in staat door een aantal innovaties powerleds te produceren die voldoen aan deze 3-step MacAdam theorie. Deze leds zullen medio Juli 2010 in massaproductie beschikbaar zijn voor de CL -L103, de CL -L251 en de CL -L233 series in de kleuren 4000K, 3500K, 3000K en 2700K. Samples om te testen zijn binnenkort voorhanden

Informatie: CIT80

Meer informatie aanvragen

MicroTCA 2U systeemplatform
 

MicroTCA 2U systeemplatformElma-Trenew heeft een nieuwe mTC A systeem toegevoegd aan toch al het meest uitgebreide producten portfolio. Dit 19” 2U systeem platform biedt volledige redundanty door 2 MC H’s, 2 ventilator units en 2 voedingsunits.

Het systeemplatform biedt ruimte aan maximaal 12 mid- or compact size AMC ’s of 6 full size AMC ’s. Alle modules zijn hot-swappable en gestuurd via de IPMI. Het backplane heeft een dual star topology en is uitgerust met high speed AMC connectors.

Micro TC A is de industriële platform standaard voor high end applicaties met ook een economische benadering.

Voor aanvullende informatie: ELM60

Meer informatie aanvragen

Metalen watervaste connectoren
 

Metalen watervaste connectorenLTW heeft de Circular II metalen watervaste connectoren ontwikkeld die de sterkte- en temperatuurspecificaties van kunststof uitvoeringen te boven gaan.

De zware behuizing is gemaakt van een speciale zinklegering, die toch een IP68 afdichting biedt. Er zijn uitvoeringen voor 48 uur en zelfs 500 uur zoutspray bestendigheid. Door de toepassing van een externe klem is de trekontlasting vele malen hoger geworden. De maximale stroom is 15A @ 250V per pin en er zijn diverse uitvoeringen mogelijk.

De hoge Japanse standaard JIS 5432 en de veiligheidsnorm UL 1977 zijn van toepassing op de Circular II. Deze garanderen de hoogste graad van veiligheid, watervastheid en corrosiebestendigheid voor outdoor toepassingen in de ruwste omgeving.

Aanvullende informatie: LTW99

Meer informatie aanvragen

Mosfet relais met laagste contactweerstand
 

Mosfet relais met laagste contactweerstand

Panasonic heeft een nieuw AQV251G halfgeleider vermogensrelais op de markt gebracht voor het contactvrij en betrouwbaar schakelen van wissel- en gelijkspanningen tot 30V bij 3,5A. Door toepassing van de modernste Mosfet technologie is de overgangsweerstand maar 0,0035Ω en daardoor kan een hoge belastingsstroom van 3,5A continue gevoerd worden.

De belangrijkste eigenschappen:

 • belastbaar tot 30V/3,5A
 • geïsoleerd I/O circuit tot 1,5kVrms
 • kleine 6-pin DIP / SM D behuizing
 • lage houdstroom
 • extreem lage contactweerstand
 • snel, direct contactvrij schakelen
 • nagenoeg onbeperkte levensduur

De vermogens photomos relais zijn ideaal voor gebruik in applicaties waarbij een lange onderhoudsvrije levensduur vereist wordt zoals I/O van PLC ’s. Door de extreem lage overgangsweerstand zijn deze AQV251G relais zelfs uitermate geschikt voor meetapparatuur.

Informatie: PAN54

Meer informatie aanvragen

Connector die gezien mag worden
 

Connector die gezien mag worden

Standaard schroefconnectoren hebben een enigszins technisch uiterlijk. Om ook aan esthetische eisen te voldoen heeft PTR de AKZ4551 connector ontwikkeld.

Deze veerdrukconnector is verkrijgbaar van 2 tot 16 polen met en zonder schroefflens. Om een uniforme uitstraling te krijgen is het printdeel in dezelfde kleur gemaakt als het kabeldeel. Terwijl de connector ook op standaard groene printdelen past.

De connector is voorzien van uitsparingen voor een optimale grip bij het loskoppelen. Voor de montage van de draad is geen gereedschap nodig. De connector is geschikt voor 300V/10A met een kabeldikte van maximaal
1,5mm².

Informatie: PTR50

Meer informatie aanvragen

Low cost industriële voeding
 

Low cost industriële voedingLCL van XP Power is een nieuwe serie low cost single output voedingen in gesloten behuizing voor de industriële markt. De beschikbare vermogens zijn 150, 300 en 500Watt, met een efficiency van 90% bij een volledige belasting. De 300 en 500Watt zijn uitgerust met een ventilator.

 

Overige kenmerken:

 • ingangsbereik van 85-264Vac met vanaf 90Vac vol vermogen
 • uitgangsspanningen: 12, 13.5, 15, 24, 27 of 48 Vdc
 • uitgangsspanning met trimmer +/- 1V in te stellen
 • aansluitingen met schroefconnectoren
 • uitgevoerd met temperatuurbeveiliging
 • werktemperatuur -10°C tot +70°C, vanaf +50°C (500W +55°C) derating
 • beveiligd tegen overbelasting (spanning en stroom) en kortsluitvast
 • 300 en 500W uitgevoerd met remote aan/uit schakeling
 • keurmerken EN, CS A, UL en klasse B emissie

De LCL is door zijn uitstekende specificaties breed inzetbaar voor
applicaties zoals procestechniek, verlichting en industriële automatisering.

Informatie: XP98

Meer informatie aanvragen

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl