Archief

- IP67 46W led engine

Citizen introduceert de LMZ serie IP67 led engine module van 46W. Deze is verkrijgbaar tot 7200lm lichtopbrengst in meerdere kleurtemperaturen.
Er zijn vier geintegreerde lenzen beschikbaar voor verschillende lichtbeelden. Er is een basis met een geïntegreerd koellichaam en een variant zonder. De compacte bouw, met zoveel vermogen is mogelijk door de flipchip of Chip Scale Package (CSP) technologie waarbij de led-die direct op de PCB gemonteerd is. Toepassingsgebied is zowel indoor als outdoor verlichting voor parkeergarages, flood lights, industriële hanglampen, etc.
 
INFORMATIE CIT73


Meer informatie aanvragen

- Industrie 4.0 fiber bekabeling

Het Fiber-optic-M12 systeem van Ratioplast is een dataconvertor van koper naar glasvezel. Hierdoor ontstaat er een galvanische scheiding in industriele M12-ethernet netwerken tussen de verschillende devices. Een galvanische scheiding is wenselijk om de betrouwbaarheid te verhogen en uitval door bliksem, transienten en andere elektrische pieken te vermijden.
 
Door de gestandaardiseerde DIN61754-27 koppeling en de uitstekende optische en mechanische karakteristieken is deze robuuste switch bijzonder geschikt voor industriële omgevingen. Omdat de aderparen in de connector door een verende huls wordt afgeschermd wordt slijtage en beschadiging tot een minimum beperkt. Ook verzorgt de verende aansluiting een optimale koppeling tussen de connector en het tegendeel.
 
Het Fiber-optic-M12 systeem is beschikbaar met 2,5mm hulzen voor Polymer Optical Fiber (POF) maar ook voor PCF -en multimode glasvezel.
 
INFORMATIE RAT70


Meer informatie aanvragen

- IP67 handheld behuizing

De nieuwe Takachi WC serie is een kleinere waterdichte IP67 handheld behuizing bedoeld voor onder meer draadloze afstandsbediening, RFID producten en kleine GPS units.
 
De IP67 waterproof key fob behuizing is verkrijgbaar in twee afmetingen 43x15,5x72mm en 44,2x15,7x90mm en in drie verschillende kleurstellingen, zwart, zwart-blauw en wit-licht grijs. De behuizingen zijn met en zonder batterijklepje (CR2032) verkrijgbaar.
 
Aan weerszijde van de behuizingen is een rubberachtige antislip rand gemaakt waardoor de behuizing goed in de hand ligt. Voor de behuizingen zijn PCB’s verkrijgbaar om snel een prototype te kunnen maken. 
 
Deze behuizing kan af-fabriek bewerkt worden en voorzien van een full-colour druk of folie.
 
INFORMATIE TAK70


Meer informatie aanvragen

- Kleinste fotocel 3mm

Panasonic heeft ’s werelds kleinste fotocel met ingebouwde versterker ontwikkeld. De met flipchip technologie opgebouwde EX-Z serie kan zonder aanpassingen zelfs Ø 0,3mm objecten detecteren op korte afstand en Ø 1,0mm objecten op 500mm afstand.
 
Een resistente buigzame kabel en IP67 protectiegraad maakt integratie in bewegende of draaiende delen zoals robotkoppen eenvoudig mogelijk.
Er zijn meerdere uitvoeringen verkrijgbaar onder meer frontale en zijwaartse detectie van 50 tot 500mm.
 
INFORMATIE PAN72


Meer informatie aanvragen

- Spectroradiometer

De Apacer spectroradiometers, zijn ontwikkeld om de juiste werking van beeldschermen, tablets en soortgelijke display’s te meten. Voor led toepassingen is een aangepaste versie als spectral irradiance meter beschikbaar, terwijl voor led verlichting met diffusers de spectroradiometers ook geschikt zijn.
 
De luminantie, color rendering, kleurtemperatuur, spectrale bestraling, CIE1931, CIELAB wordt gemeten bij een spectrum van 380-780nm met een nauwkeurigheid van 3%. Het touchscreen geeft uitgebreide gra eken weer. Via USB en optioneel via WiFi (AL-210) kan een data koppeling naar een PC gemaakt worden voor automatische verwerking.
 
De Apacer AL is gebaseerd op een differentiatie technologie met een MEMS micro raster, wat veel compacter is dan conventionele spectrometers.
 
INFORMATIE APA02


Meer informatie aanvragen

- Robuuste Li-Ion 24V drop-in replacement

De Cleantron C2 is een drop-in replacement voor loodaccu’s. Met 24V 28Ah is er ruim 2,5 keer meer energie aan boord dan loodaccu’s en een factor 4 minder gewicht. De laadeficiency en het aantal laadcycli brengen een verdere kostenbesparing over de levensduur.
 
De nominale stroom is 25A terwijl pieken van 55A mogelijk zijn. Er zijn 2 waterdichte uitvoeringen van 4,7kg met dezelfde afmetingen van 194x131x166mm maar in een staande en liggende uitvoering. In de BMS zijn geïntegreerde beveiligingen voor over- en onderspanning, overstroom, kortsluiting en een temperatuurbewaking ondergebracht. Daarnaast is er ook nog semi-actieve balancing, dit staat garant voor veilig gebruik en een lange levensduur. Communicatie met de BMS naar een bovenliggend systeem kan via CAN bus of UART.
 
Cleantron is een Nederlandse fabrikant en de lithium batterijen zijn volgens UN38.3 en IEC62133 gecertificeerd.
 
INFORMATIE CLE01


Meer informatie aanvragen

- Niet oplaadbare industriële batterijen

EVE Energy heeft een groot pakket aan 3,6V long life batterijen. Met minder dan 1% zelfontlading per jaar en een zeer breed temperatuurbereik van -60 tot +85  en high temp uitvoeringen tot +145 , biedt EVE een gegarandeerde lange levensduur van batterij gevoede applicaties zowel indoor als outdoor zoals water- en energiemeters, GPS tracking en RFID systemen, noodbakens en andere draadloze meetsystemen.
 
Er zijn capaciteitscellen waarbij de aanwezige hoeveelheid energie maximaal is en er zijn vermogenscellen waarbij een hoge continue stroom en pulsstroom mogelijk is.
 
Er is een grote keuze uit bouwvormen beschikbaar in hermetische gesloten RVS behuizingen: DD, D, C, A, AA, 3/4AA, 1/2AA, prismatische- en wafer cellen; waarbij de DD cel een capaciteit van zelfs 35Ah heeft.
 
De cellen zijn ook te verkrijgen met soldeer tabs of in een folie met een draad en connector en als samengestelde packs.De productie van de cellen is ISO/TS16949 gecertificeerd. De cellen zijn gecertificeerd naar UN38.3 en UL1642, andere certificaten zijn op aanvraag beschikbaar.
 
EVE is de grootste fabrikant van primaire Lithium batterijen ter wereld en heeft inmiddels ook oplaadbare lithium batterijen.
 
INFORMATIE EVE71


Meer informatie aanvragen

- Stabiele ICR18650 Li Ion cellen

VE Energy biedt met de nieuwe ICR18650 cellen een stabiele basis voor oplaadbare Li-Ion batterijpakketten. EVE is de grootste fabrikant van primaire Lithium batterijen en breidt haar pakket uit naar oplaadbare batterijen.
 
De hermetisch gesloten en laser gelaste ICR1865 cellen worden standaard met een veiligheidsventiel uitgerust. Het design is technisch geoptimaliseerd om een veelvoud aan applicaties te bedienen.
 
De ICR18650/26V (vehicle) heeft 3,6V 2550mA en kan 7,65A als ontlaadstroom continue leveren, deze is speciaal bedoeld voor toepassingen in de elektromobiliteit.
 
De ICR1865/20P (power) heeft 3,6V 2000mA en kan 20A als continue ontlaadstroom leveren en is ontwikkeld voor gebruik in elektrisch gereedschap.
De productie van de cellen is ISO/TS16949 gecertificeerd. De cellen zijn gecertificeerd naar UN38.3 en UL1642, andere certificaten zoals IEC62133 zijn op aanvraag beschikbaar.
 
INFORMATIE EVE70


Meer informatie aanvragen

- M30 cilindrische UHF RFID reader

De BLUEBOX M30 UHF reader/writer is een all-in-one compacte reader voor industriële toepassingen. Met een instelbaar vermogen van 10dBm tot 27dBm / 500mW is er een leesafstand tot 50cm. De antenne heeft een gain van -8dBi. De reader is leverbaar met RS232, RS485 of Pro bus koppeling en heeft een voedingsspanning nodig van 10 tot 36VDC. De reader wordt met een standaard, industriële, M12 connector aangesloten. De SDK voor deze reader is gelijk aan de SDK voor de complete BLUEBOX familie. Aanpassingen aan de hardware of firmware is bespreekbaar.
 
INFORMATIE IDT71


Meer informatie aanvragen

- RFID/Barcode reader met Android OS

Idtronic heeft twee nieuwe handheld RFID readers; in PDA en in pistool uitvoering. De C4 Red is een LF, HF of UHF reader die draait op Android 5.1.1. Deze versie van Android wordt voor veel industriële lezers gebruikt vanwege de stabiliteit.
 
PDA: LF, HF of UHF; leesafstand UHF 1,5m
Gun: UHF; leesafstand UHF 6m
 
De C4 Red heeft als optie een 1D of 2D barcode scanner en is standaard voorzien van Bluetooth en Wi . Testsoftware wordt meegeleverd en een SDK is beschikbaar.
 
INFORMATIE IDT72


Meer informatie aanvragen

- Voor outdoor LED armaturen: eenvoudig, snel een betrouwbare IP68 verbinding

De FIXC serie van Amphenol-LTW is een IP68 kabel naar kabel verbinding voor veldmontage. Deze is ontwikkeld om betrouwbaar en eenvoudig kabelverbindingen te maken in vochtige omgeving zoals bijvoorbeeld outdoor LED armaturen. Er is een T -adapter en er zijn I-adapters als rechte doorvoeren in verschillende uitvoeringen met de volgende kenmerken:
 
• geschikt voor kabel ø 4,5 -12,5mm
• 2, 3 en 4 aderige varianten
• IP68 zoutwater spray , UV bestendig
• Schroefmontage aders
• -40 ~ +105°C 
• 450Vac/dc
• 20A voor 2 en 3 aders; 15A voor 4 aders
 
Naast de outdoor ledverlichting zijn er ook toepassingen denkbaar voor op schepen, in kassen, windmolens, CCTV, communicatie netwerken, automotive en industriële toepassingen.
 
INFORMATIE LTW71


Meer informatie aanvragen

- D-Sinus motorcontroller

Met de introductie van de D-Sinus motorcontroller begeeft Deutronic zich op een nieuw marktgebied. Deze innovatieve regelaar is bedoeld voor drie fasen borstelloze DC motoren en heeft met een sinus commuterende snelheidsregeling de laatste technologie aan boord. Er zijn geen complexe sensoren voor terugkoppeling nodig.
 
Uitvoeringen:
 
• D-Sinus120: 120A @ 16-52Vdc
• D-Sinus180: 180A @ 16-52Vdc
• D-Sinus350: 350A @ 22-58Vdc (tot 134Vdc in ontwikkeling)
 
Optioneel kunnen verschillende interfaces geïntegreerd worden zoals CAN, UART of externe sensoringangen.
 
Door de sinusvormige stroomkarakteristiek, verhoogd de efficiëntie en is het gegenereerde koppel hoog en constant, in tegenstelling tot gangbare regelaars. Oorspronkelijk is de D- Sinus ontwikkeld voor E-karts, maar deze is juist inzetbaar voor andere elektrische voertuigen als (medische) trolleys en elektrotrekkers.
 
INFORMATIE DEU74


Meer informatie aanvragen

- Waterdichte hybride connectoren

De X-Lok hybride connectoren van Amphenol LTW combineren data- en voedingssignalen in één enkele connector. Het push-lock-mechanisme voor het blind insteken van de connector zorgt voor een snelle en eenvoudige installatie. De hoogwaardige afdichtingselementen maakt het geheel IP68 stof- en waterdicht.
 
De X-Lok serie bestaat uit een ruime variatie in chassis- en kabeldelen en verschillende groottes. Er zijn pinconfiguraties met een voeding/data samenstelling van 2/4; 3/5 en 3/9 met een maximale stroom van 20A bij 250V.
 
De hybride connectoren worden veel toegepast in veldapplicaties zoals outdoor ledverlichting, solar toepassingen en industriële machines en apparaten.
 
INFORMATIE LTW72


Meer informatie aanvragen

- Flexibele DC energiemanager

De DSM4.0 van Koch regelt en ontlast de DC link van frequentieregelaars en bedient vier deelgebieden:
 
• remenergie opslag
• verhogen energie-efficiënte (peak shaving)
• verlagen van de piekbelasting van de regelaar (levensduur) • verhogen machinesnelheid
 
In combinatie met externe opslagmedia zoals condensatoren, supercaps of batterijen is het ook mogelijk een on-board DC voeding voor een lift of wagen te realiseren waardoor storingsgevoelige kabelrupsen tot het verleden behoren.
 
INFORMATIE KOC70


Meer informatie aanvragen

- EasyB zekeringsmodule met IO-link

De EasyB serie elektronische 24Vdc automaten zijn uitgebreid met een IO-link interface. De EasyB was al verkrijgbaar met ModbusRTU. Met één communicatiemodule kunnen eenvoudig 1 tot 40 kanalen in één string aangestuurd worden met een gepatenteerde automatische adressering. Na montage volgt de configuratie automatisch. Inflexibele verbindingsbruggen of backplanes behoren tot het verleden.
 
Om nog meer ruimte te besparen is er nu ook een dubbele uitvoering van de EasyB. Met 12mm breedte zijn er twee kanalen beschikbaar.
 
INFORMATIE BLO71


Meer informatie aanvragen

- Vandaalbestendige schakelaars

Greatecs heeft waterdichte– en vandaalbestendige schakelaars in 16, 19, 22 en 25mm. De schakelaars hebben slagvastheid van IK09 en IK08 zijn water- en stofdicht naar IP65. De schakelaars kunnen naar wens uitgevoerd worden met een lichtgevende LED ring of punt in de kleuren rood, groen, geel, oranje, blauw en wit. Op verzoek kunnen andere kleuren of meerdere kleuren worden toegepast. De schakelaars zijn verkrijgbaar als momentary of latching en met verschillende aansluitmogelijkheden zoals schroef, soldeer of fast-on. De mechanische levensduur is minimaal 1 miljoen schakelmomenten.
 
INFORMATIE GRE50


Meer informatie aanvragen

- Precisie ultrasoon meting op 10 meter

De MB7051 XL-MaxSonar-WRML ultrasone sensor zorgt voor een betrouwbare lange afstandsdetectie tot 10 meter van zachte en absorberende materialen.
 
De MB7051 is de meest gevoelige 42kHz ultrasone sensor en heeft een smalle sensorstraal van ongeveer 10°. De gevoeligheid is verhoogd door een extra aangebrachte hoorn. Hierdoor is deze uitermate geschikt in omgevingen met akoestische- en elektrische ruis, voor het meten van zachte materialen en niveaumeting in vuilcontainers en silo’s.
 
Overige specificaties:
 
• Resolutie 1cm
• Meetbereik tot 1.065cm
• Voeding 3,0-5,5V / 3,4mA
• Selecteerbare uitgang: analoog, Serieel, PWM
• Werktemperatuur -40 tot + 70 ÌŠC
• MTBF 200.000uur
• Weerbestendig IP67, optioneel chemisch bestendig (-F)
 
De Maxbotix sensor heeft elektronica en software wat zorgt voor een stabiel uitgangssignaal door filtering, compensatie en ruisonderdrukking.
 
INFORMATIE MAX71


Meer informatie aanvragen

- Ethernet en RS485/RS422 lijnbescherming

EMI Solutions introduceert een nieuwe reeks Ethernet en RS485/RS422 EMP connectoren voor bescherming van signaalkabels tegen elektromagnetische pulsen. Het toepassingsgebied is telecom, afgeschermde kamers, militaire toepassingen en algemene dataverbindingen.
 
Met gebruik van deze EMP connectoren voldoet de aangesloten apparatuur aan de MIL-STD-188-125 en IEC61000-6-2. De tussenschakelverliezen zijn beperkt en de filters zijn geclassificeerd voor Unrestricted Lines of Intrasite of MIL STD-188-125-1 en zijn hier ook op getest.
 
INFORMATIE EMI71


Meer informatie aanvragen

- Power stack met extreem lage DC link inductie

FTcap ontwikkelt een 3-fase power stack in samenwerking met Danfoss Silicon Power. De Stack heeft een extreem lage inductie in de DC link. Mogelijke toepassingen zijn solar-omvormers, windturbines en inductieve warmtebronnen.
 
De 3-fasen, 2-level half-bridge power stack heeft een ingangsspanning van 400-575Vac en kan zowel in back-to-back applicaties (AC/AC) met 200A/300A maar ook in parallelle con guratie (DC/AC) met 400A/600A gebruikt worden. De unit is geschikt voor een schakelfrequentie van 2-12kHz en een DC link capaciteit van 4000μF. De extreem lage inductie verhoogt de efficiëntie en de maximaal toelaatbare switchmode spanning.
 
Bij het gepatenteerde FischerLink concept worden de condensatoren direct aan een koperen rail gelast. Dit ruimtebesparende concept elimineert de extra ruimte voor de aansluitingen van de condensator
en verhoogt daarmee de volumecapaciteit met 10%, terwijl door de lagere inductie ook de levensduur verbeterd. De FischerLink kan tot 4000μF en tot 900Vdc gebouwd worden.
 
INFORMATIE FTC71


Meer informatie aanvragen

- Betrouwbare persoonsdetectie voor smart buildings

Panasonic heeft een nieuw type PIR die twee functies combineert met een uniek lensdesign. In het centrum is een uiterst nauwkeurige detectie van beweging, daaromheen is dit een standaard detectie. De nauwkeurige detectie in het centrum houdt in:
 
• Een temperatuurverschil van 4  tussen object en omgeving
• Een beweging van minimaal 0.5 m/s
• Afmetingen van minimaal 200x220mm
 
Het Saturn type is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Ook voor batterij gevoede applicaties is deze sensor ideaal. Naast de standaard uitvoering met een stroomverbruik van 170μA zijn er ook varianten van 1, 2 of 6μA, waarbij met een eenvoudige knoopcel al een jarenlange werking is gegarandeerd.
 
Het detecteren met randvoorwaarden is uniek en maakt de toepassing Panasonic PIR sensoren zo eenvoudig mogelijk. Panasonic maakt gebruik van slechts drie aansluitpinnen, wat voor alle types hetzelfde is. Er zijn uitvoeringen voor bijvoorbeeld 5 of 12 meter detectie, dit biedt maximale vrijheid voor alle applicaties.
 
INFORMATIE PAN71


Meer informatie aanvragen

- Compact en efficiënt: 80W AC-DC converter

XP power heeft zijn ECE serie uitgebreid met een 80W versie. Deze AC-DC converter heeft een zeer hoge efficiency van 89% en heeft zeer lage verliezen van < 0,3W onbelast. Er is een PCB, Chassis en DIN rail uitvoering beschikbaar, de serie bestaat uit vijf standaard uitgangspanningen van 12 tot 48Vdc.
 
De ECE80 heeft een power boost van 130% voor 30 seconden en mag toegepast worden in een omgevingstemperatuur van -40 tot +70°C. De PCB uitvoering meet slechts 113x47,5x28,5mm. De ECE reeks is verkrijgbaar van 5 tot 80W, is geschikt voor class II applicaties en wordt zonder extra filtering voor EMC in Class B omgeving toegepast.
 
INFORMATIE XPP72


Meer informatie aanvragen

- Zuinige netadapter energie- efficiëntieniveau VI

XP Power introduceert de ACM adapters die voldoen aan de nieuwe norm CoC Tier 2, waarbij het eigenverbruik in onbelaste situaties < 0,075W moet zijn.
 
De ACM is verkrijgbaar in een 6 en 18W uitvoering met als uitgangsspanningen 5, 9 of 12Vdc. De ACM18 is aanvullend hierop ook nog beschikbaar in 18 en 24Vdc. De adapters worden geleverd met verwisselbare AC input plug. De uitgang heeft een standaard 5,5mm plug terwijl de 5V versie ook leverbaar is met een USB connector. De behuizing is standaard in zwart maar optioneel ook in wit verkrijgbaar.
 
De voeding heeft Klasse II opbouw en heeft daarom geen aarde aansluiting. Daarnaast voldoet de voeding aan de IEC 60950-1 medische veiligheidsnorm en EN55022 Klasse B voor EMC.
 
INFORMATIE XPP73


Meer informatie aanvragen

- Connector die gezien mag worden

Standaard schroefconnectoren hebben een enigszins technisch uiterlijk. PTR heeft ook een esthetische uitvoering ontwikkeld met de AK(Z)4551 en AK(Z)4951 serie.
 
Deze veerdrukconnector is verkrijgbaar van 2 tot 16 polen in de rastermaten 3.5mm, 3.81mm, 5mm en 5.08mm. Standaard wordt de connector en het printdeel in donkergrijs met geïntegreerde rode hendels geleverd, maar andere kleuren zijn mogelijk. Deze serie past ook op de gangbare PTR 1550 en 950 serie.
 
De connector is voorzien van uitsparingen voor een optimale grip bij het loskoppelen. Er is geen gereedschap nodig voor de montage van de draad. De connector is geschikt voor 300V/10A met een kabeldikte van maximaal 1,5mm2.
 
INFORMATIE PTR70


Meer informatie aanvragen

- Bi-stabiele solenoid met lange levensduur

De Tremba HMB-2618 is een bi-directionele solenoid met een maximale kracht-volume verhouding. In een uiterste positie is de onbekrachtigde houdkracht 15N. Door om te polen en een korte stroompuls te geven, zal de as naar de ander kant bewegen. Het is een magnetisch dynamisch gesimuleerde design wat resulteert in een solenoid die, in vergelijking met soortgelijke uitvoeringen, veel meer kracht biedt met bijna de helft minder verbruikt vermogen. Door de geïntegreerde glijlagers is de levensduur gemaximaliseerd.
 
De afmetingen van het huis zijn ca 22x18x39mm, terwijl het anker 58mm is.
 
De HMV-2218 is standaard verkrijgbaar met 12V of 24V spoelen, andere spanningen op aanvraag. De toepassingen zijn onder meer frequent schakelende sloten en wissels in transportbanen.
 
INFORMATIE TRE71


Meer informatie aanvragen

- EMCO hoogspanningsmodulen

Na de overname van EMCO door XP Power heeft Elincom toegang gekregen tot de XP-EMCO hoogspanningsmodulen. XP-EMCO is een toonaangevende fabrikant van proportionele en geregelde high voltage DC-DC converters, met de nadruk op ultra-miniatuur, hoge betrouwbaarheid, printplaat gemonteerde modulen.
 
Voorbeelden zijn HV boost convertors 5Vdc naar 100V-8kV bij 1,5W, maar ook complete klantspecifieke high voltage DC voedingen zijn mogelijk.
 
INFORMATIE XPP71


Meer informatie aanvragen

- 1U configureerbare voeding

XP power heeft de nano eX serie, modulaire, digitaal configureerbare AC-DC geïntroduceerd. De maar 1U / 42,2mm hoge voeding beschikt over vier slots gewenste uitgangspanningen te configureren. De unit is zeer efficiënt en kan omzetten bij een ingangsspanning van 180 tot 264Vac.
De vier slots kunnen elk met 300W modulen uitgerust worden met keuze uit spanningen van 3.3Vdc tot 60Vdc.
 
De ventilatoren zijn in het midden gepositioneerd, waarbij de richting van de aan te passen is aan het systeemontwerp.
 
Er zijn analoge uitgangen beschikbaar zoals AC OK, DC OK, Remote On/Off, Remote sense etc. Verder kan met PMBus commando’s via een I2C interface nano eX verder ingeregeld en gecontroleerd worden. Dat is eenvoudig met PC software te doen.
 
De nano eX voldoet aan de medische en IT veiligheidsnormen IEC / EN / ANSI / AAMI 60601-1 en IEC / EN / UL60950-1 en biedt 2x MOPP volgens de medische veiligheidsnorm.
 
INFORMATIE XPP74


Meer informatie aanvragen

- Nieuwe maten BOCUBE

Vier platte behuizingen, één grootformaat behuizing en drie nieuwe basismaten zijn nu onderdeel van het jonge BOCUBE-assortiment. De extra platte versie van slechts 40 mm hoog, is uitstekend te gebruiken als displaybehuizing.
 
Naast het volume van de grootformaat behuizing onderscheidt deze zich vooral door zijn nieuwe handbediende scharniersluitingen. Deze handbediende scharniersluitingen komen beschikbaar in alle maten.
 
Het deksel is verzonken voor de montage van bijvoorbeeld membraantoetsenborden. Zoals alle BOCUBE behuizingen zijn deze nieuwe uitvoeringen ook beschikbaar in de materialen ABS en Polycarbonaat V0, in de kleuren lichtgrijs RAL7035 en donkergrijs RAL7024.
 
INFORMATIE BOP59


Meer informatie aanvragen

- Supercaps 3V, de nieuwe standaard

De VinaTech 3V supercaps, worden de standaard, waarbij de 2,3 en 2,7V varianten ook verkrijgbaar blijven. De 3V varianten zijn zogenaamde droge varianten waardoor lekken bij overspanning en / of extreme hitte niet meer voor kan komen.
 
De 3V supercap heeft het grote voordeel dat het werkzame spanningsbereik wordt vergroot en meer energie in een kleinere package is mogelijk. De beschikbare capaciteit is zeer breed vanaf 1F t/m 500F. De super caps zijn zowel leaded als met snap in terminals beschikbaar en een SMD generatie is in ontwikkeling.
 
Toepassingen kunnen zijn: in inverters en converters, als UPS functie in extremere applicaties zoals outdoor solar en automotive.
 
INFORMATIE VIN71


Meer informatie aanvragen

- Nieuwe generatie witte leds voor retail

Voor retail toepassingen is het belangrijk dat de kleurweergave optimaal is. Citizen heeft de bestaande Vivid serie witte leds hiervoor rigoureus aangepakt. De witte COB leds zijn verkrijgbaar in de kleurtemperatuur van 2700K naar 5000K en elke uitvoering heeft een Brilliant uitvoering voor de uitlichting van individuele objecten en een Natural uitvoering voor algemene omgevingsverlichting.
 
De Brilliant versies hebben een hoge kleurverzadiging, dat resulteert in een sprankelende en levendige weergave van de aangelichte objecten. De Natural versie heeft een hoger rendement om de rest van de winkel te verlichten, waarbij het omgevingslicht geen afbreuk doet aan de kleurkwaliteit. De Vivid serie is leverbaar in bouwvormen met vijf die-variaties met een vermogen tot boven de 100 Watt.
 
INFORMATIE CIT72


Meer informatie aanvragen

- 6e generatie COB leds in Step 2

Citizen introduceert de 6e generatie COB leds voor algemene verlichting. Afhankelijk van het type led is er een rendementsverbetering gerealiseerd tussen de 2 en 7% en de thermische weerstand is opnieuw gedaald met 5%. De Tc max is verhoogd van 105°C naar 120°C en de Tj max is verhoogd van
140°C naar 150°C.
 
Naast de gebruikelijke MacAdam step 3 is tegen een meerprijs ook step 2 leverbaar. Het vermogen van deze leds loopt van 0,2W tot 524W.
 
INFORMATIE CIT71


Meer informatie aanvragen

- Dimbare 24V driver voor ledstrips

De L05032-24CV1050 is een 25W leddriver met een maximale uitgangsspanning van 24Vdc. Hierdoor is de driver uitermate geschikt als voeding voor ledstrips.
 
Met een inschakelstroom < 1A is het mogelijk om 113 stuks van deze 25W leddriver op één B16 of C16 beveiligde groep aan te sluiten. Tevens is deze low ripple driver goed dimbaar met een normale potmeter van 100K log. Bij oververhitting, grijpt de automatische thermische beveiliging in met een automatische stroombegrenzing.
 
Met vijf jaar garantie is dit een leddriver die zeer geschikt is voor het voeden van ledstrips voor plafond ledpanelen.
 
INFORMATIE FUL71


Meer informatie aanvragen

- Betaalbare universele 33W leddriver

Met de L05033R heeft Fulham een universele 33 Watt leddriver die met een weerstand in te stellen is tussen 500mA en 1050mA. Deze leddriver is uitermate geschikt voor armaturen met een op de R-set ingang aangesloten lichtsensor. Door de compacte bouwvorm, lage inschakelstroom (85 drivers op een B16 groep) en aantrekkelijke prijs is dit een ideale driver voor gebruikers die hoge eisen stellen aan de kwaliteit van een leddriver. Dat wordt onderstreept met 5 jaar fabrieksgarantie.
 
INFORMATIE FUL72


Meer informatie aanvragen

- Lichtgewicht 500W ledkoeling

Elincom is de Benelux fabrieksdistributeur van Furukawa hoogvermogen koellichamen met geïntegreerde heatpipes. Furukawa introduceert de nieuwe HYC serie met een koelvermogen van 85 tot 500W bij een omgevingstemperatuur van 40°C. Het gewicht is bijzonder laag omdat deze koeling is opgebouwd uit plaatmateriaal. De combinatie licht gewicht en groot koelvermogen maakt Furukawa uitstekend geschikt voor de prijs gedreven high bay armaturen. Naast koeling voor leds produceert Furukawa ook koellichamen voor onder meer tractie toepassingen waarbij er hoge eisen gesteld worden aan het functioneren onder extreme omstandigheden.
 
INFORMATIE FUR01


Meer informatie aanvragen

- Outdoor leddriver extreem robuust

Block heeft met de PLED outdoor leddrivers een serie constant current drivers bestand tegen 6kV overspanning. Er zijn vier uitvoeringen van 350-1400mA en maximaal 94V, dimbaar van 10-100%. De PLED heeft softstart en er is een NTC ingang om oververhitting te detecteren. De drivers zijn parallel schakelbaar. Het koellichaam van de leds wordt met een potentiaalvereffeningscontact met de driver verbonden zodat capacitieve energiepulsen geen schade aan de leds kunnen toebrengen. De levensduur van 50.000uur bij 60°C is een indicatie van de kwaliteit.
 
INFORMATIE BLO75


Meer informatie aanvragen

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl