Archief

- Testadapter met elektrisch aandrukmechaniek

Met de WA-M1300 heeft GPS een testadapter ontwikkeld met een parallel elektrisch aandrukmechaniek die aangedrukt blijft tot de test voorbij is. Deze adapter is geschikt voor zo’n 200 testpennen en is voorzien van wisselplaten, zodat de basisadapter voor verschillende printplaten gebruikt kan worden.
 
Er is te kiezen uit een printspecifieke aandrukplaat die vaak gebruikt wordt in een testomgeving maar ook uit een verstelbaar aandrukelement dat vooral bij reparatiewerkzaamheden de gebruiker vrijheid geeft om de print te benaderen met bijvoorbeeld meetpennen.
 
De maximale printafmeting in deze adapter is 260x160mm.
 
Informatie: GPS13


Meer informatie aanvragen

- Testpennen in de ruimte

Ruim tien jaar geleden is de ruimtesonde Rosetta gelanceerd met aan boord een kleine landingsmodule “Philae”. Na een vlucht van tien jaar moest deze landen op een komeet, meevliegen en een rondje om de zon maken.
 
De succesvolle landing van de Philae, waarbij deze gescheiden werd van de sonde Rosetta, is mede mogelijk gemaakt door de testprobes van PTR. Deze testprobes zorgen voor een betrouwbare, veilige elektrische connectie tussen de Philae en de sonde Rosetta.
 
Dankzij het compacte design, de hoge kwaliteit en vooral het vermogen om trillingen te compenseren zijn deze testpennen ideaal voor veeleisende toepassingen. Dat is tekenend voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van PTR testpennen.
 
Informatie: PTR06


Meer informatie aanvragen

- Hefmagneten met grote kracht

Het Duitse Tremba heeft nieuwe hefmagneten geconstrueerd die een uitzonderlijk hoge houdkracht hebben, vooral als het tegenstuk vlak is. De temperatuur stijgt maximaal tot circa 70°C en dat ligt tot wel 30°C lager dan bij vergelijkbare uitvoeringen. De montagemogelijkheden zijn beter omdat Tremba een uitsparing bij de schroefdraad heeft, zodat er gebruik gemaakt kan worden van een onderleg-ring tegen lostrillen of een O-ring voor het uitrichten op het tegenstuk.
 
Houdmagneten zijn in de regel bedoelt voor een reikwijdte van 0,1 tot enkele millimeters. De reikwijdte kan elektronisch vergroot worden door aanpassingen op de spoel en kern, maar ook altijd in combinatie met stuurelektronica.
 
Informatie: TRE62


Meer informatie aanvragen

- High bay koeling

Mechatronix heeft met de Coolbay Tera een passief high bay koellichaam ontwikkeld met een koelvermogen van 228 Watt zodat leds tot 35.000 lumen kunnen worden gekoeld.
 
Deze module waarbij verschillende accessoires beschikbaar zijn, is simpel op te bouwen en heeft ook een speciale driver box met schroefoog waarin de driver en eventuele (sensor-) elektronica kan worden ingebouwd. Ook een hoog reflectie kap van aluminium in 3 afstraal hoeken ontbreekt niet. Een polycarbonaat kap onder 45° gebogen maakt het geheel compleet.
 
Informatie: MEC16


Meer informatie aanvragen

- Universele 30W leddriver, ook geschikt voor warm dimming

De L05031 van Lumotech is een instelbare en dimbare leddriver van 30W. De driver is instelbaar in stappen van 20mA en heeft een bereik van 100 tot 1400mA. De uitgangsspanning loopt van 6 tot 42V, waarmee de meest COB leds aangestuurd kunnen worden. Het dimmen gebeurt met een 1-10V signaal of met een puls schakelaar.
 
Er zijn steeds meer lichtbronnen die bij dimmen in een warmere kleur veranderen. De L05031 is ook hiervoor geschikt.
 
Omdat de driver in stappen van 20mA instelbaar is, biedt dit voordeel bij nieuwe generaties leds waarbij de klant de lichtopbrengst gelijk wil houden met reeds bestaande armaturen.
 
Andere kwaliteitsaspecten zoals lage inschakelstroom, hoge power factor, hoge efficiency en een lage rimpel stroom zijn standaard bij deze “made in Europe” drivers van Lumotech. Dat wordt onderstreept door 5 jaar garantie.
 
Informatie: LUM45


Meer informatie aanvragen

- SATA solid state halve afmetingen

De Apacer SFD25M is een solid state disk met uitstekende karakteristieken en maar de helft van de gangbare behuizing. Deze SSD is bedoeld om geïntegreerd te worden in computer systemen waar plaatsgebrek is.
 
Overige kenmerken:
 • SLC flash vanaf 4 tot 64GB
 • SATA 6.0Gbps interface
 • Maximaal 160/155 MB/s read-write snelheid
 • Werktemperatuur 0-70°C of extended -40~85°C
 • Afmetingen: ½ SATA 2,5”; 70x48,6x9,3mm
 
Natuurlijk heeft deze industrial grade solid state disk alle uitgebreide management functies als EEC, statische en dynamische wear leveling, bad-block management, SMART, Power Failure ATA Secure Erase en TRIM.
 
Apacer biedt naast SATA SSD’s ook PATA SSD’s, flash cards, PCIe en USB units voor de industriële en militaire toepassingen.
 
Informatie: APA62


Meer informatie aanvragen

- Nieuwe generatie COB leds

Citizen introduceert de 5e generatie COB witte powerleds. Hierbij is een verbetering van de lumen output met 3,5 - 7%, daarnaast is de thermische weerstand met 35% verminderd. Hierdoor daalt de Tj van de led en kan de led zwaarder aangestuurd worden in een bestaande armatuur bij dezelfde Tc waarden. Voor nieuwe armaturen kunnen een kleinere en dus goedkopere koellichamen gekozen worden.
 
Met deze 5e generatie bouwt Citizen in de COB markt zijn voorsprong verder uit en verstevigt zijn positie als marktleider.
 
Informatie: CIT04


Meer informatie aanvragen

- CompactPCI Serial Industrial

CompactPCI Serial wordt inmiddels omarmd door de markt als de opvolger voor Compact PCI. Het nieuwe CompactPCI Serial Industrial platform van Elma biedt drie slots en de ideale opbouw voor gebruik binnen de veeleisende markt van de high end industriële automatisering.
 
 • Hoogwaardig Elma-backplane met de beste signaalintegriteit
 • Drie slots voor doelgerichte inzet, zonder overhead
 • Grote keuze uit insteekborden
 • Vergroot temperatuurbereik: -40 tot 85 °C
 
Met een single star topology voor de seriele interfaces is dit platform geschikt voor PCI Express, SATA, USB2 en USB3. De slots zijn onderling gekoppeld via een Full Mesh Ethernet Topology en de systeem management interface is geïntegreerd op het backplane.
 
Informatie: ELM63


Meer informatie aanvragen

- Recht-toe, recht-aan RFID reader

Idtronic introduceert met de NEO een nieuwe serie desktop readers. Dit zijn compacte desktop readers van 10x10x2,2cm en afgewerkt met een zwarte kleur met zilveren accenten.
 
De NEO reader kan, afhankelijk van de uitvoering, de verschillende RFID frequenties aan:
 
 • LF 125kHZ EM4200
 • HF 13,56MHz ISO/IEC14443A; Mifare Classic S50, S70, ultralight, DESFire, NTAG 203/213/215/216 en NFC
 • UHF 868MHz ISO 18000-6C EPC Class 2 Gen 2
 
De NEO heeft een geïntegreerde keyboard emulatie en werkt plugand-play met Windows en IOS. De voeding vindt plaats via de USB 2.0 aansluiting (5V, max 150mA). Signalering van een tag gebeurt met een bi-colour LED en een akoestisch signaal
 
Informatie: IDT58


Meer informatie aanvragen

- Nieuwe industriële systeemplatformen

Praktijk voor theorie, dat is het devies van Elma bij de introductie van de ProSys embedded systemen. De Elma ProSys familie haakt aan op de toekomst van industriële automatisering zoals Industrie 4.0, Internet Of Things en Industrial Ethernet.
 
De vier basisuitvoeringen grijpen terug op de praktische ervaring opgedaan bij recente automatiseringsprojecten. Daaruit zijn de belangrijkste eigenschappen gefilterd, er is ingezet op de combinatie van flexibiliteit met de vereiste basisfunctionaliteit.
 
De systeemarchitectuur van de kleinste ProSys 5101 is compact en energie-efficiënt. Het grootste systeem ProSys 5104 heeft daarentegen juist een enorme rekenkracht en kan veel individuele taken bundelen.
 
De CPU kan vrij gekozen worden, zo zijn er ook talrijke opties zoals geheugenopslag, seriële interfaces en I/O.
 
Informatie: ELM62


Meer informatie aanvragen

- Functionele behuizingen voor veeleisende omgevingen

Met een innovatieve vormgeving zet de serie Bocube-Alu nieuwe standaards voor aluminium behuizingen en beschermt gevoelige elektronica ook onder zware omstandigheden. Alle behuizingonderdelen, zelfs de geïntegreerde scharnieren, zijn uitgevoerd in metaal en vast met de behuizing verbonden. De nieuwe behuizingsreeks omvat acht verschillende maten.
 
De behuizingen van de Bocube Alu-reeks bieden ruimte voor rechthoekige printplaten en zijn voorbereid voor luchtdrukvereffening in de onderbakken.
 
De onverliesbare behuizingsdeksels kunnen variabel gemonteerd worden, zodat deze naar links of naar rechtsdraaiend te openen zijn. De deksels kunnen vlak zijn of voorzien worden van een folieveld voor membraantoetsenborden.
 
De volledig metalen behuizingen zijn verkrijgbaar met een poedercoating in de kleuren lichtgrijs (RAL 7035) of grafietgrijs (RAL 7024). De standaarduitvoeringen hebben een geschuimde PU-dichting waardoor ze IP66/IP67 zijn. Optioneel zijn siliconendichtingen verkrijgbaar voor hogere temperaturen of een hogere beschermingsklasse IP68/IP69K. Daarnaast zijn er zeewaterbestendige coatings en EMC-dichtingen beschikbaar.
 
Informatie: BOP61


Meer informatie aanvragen

- Nieuwe RJ45 ODVA connectoren

ODVA is een industriële standaard voor Ethernet, IP en CIP communicatie.
 
Amphenol LTW heeft ruime ervaring met waterdichte RJ45 connectoren en heeft een nieuwe ODVA erkende serie uitgebracht.
 
De ROP-5S is verkrijgbaar in CAT5E, is standaard IP67 en voorzien van een bajonet verbinding. Met de ROP richt ALTW zich op het industriële gebruik, zoals:
 
 • WiFi/MESH
 • Data collectors
 • Base stations
 • Glas-koper aansluitingen in telecom
 • Smart metering
 
Er zijn tal van chassis uitvoeringen van printaansluitingen tot doorvoerconnector (bulkhead).
 
Als tegendelen zijn er stekkerverbindingen voor veldinstallatie en kabelconnectoren met een kabellengte tot maximaal 99 meter.
 
Informatie: LTW99


Meer informatie aanvragen

- 20-pins PushPull: voor de zwaarste omstandigheden

De nieuwe 20-pins PushPull van Harting kan tot 2A per contact worden belast. Dit is voldoende voor cameratechnologie en de voeding van verschillende typen sensoren. De gecombineerde kabel voor zowel voeding als signaaltransmissie voorkomt aanvullende bedrading en bespaart daarmee op de kosten. De nieuwe 20-pins PushPull voldoet aan de stijgende vraag naar signaaltransmissie en toenemende eisen aan de miniaturisering.
 
Controllers en besturingseenheden zijn uitgerust met een veelvoud aan sensoren voor het bepalen van temperaturen, gewichten, afmetingen, druk en nog veel meer. Deze signalen moeten betrouwbaar en gelijktijdig naar een centrale besturingseenheid verzonden worden. Om kosteneffectief en -efficiënt te werken, is het zinvol om de voeding naar zoveel mogelijk controle- en meetinstrumenten over dezelfde kabel te sturen als de signalen.
 
De nieuwe 20-polige PushPull voor industriële omgevingen is robuust, eenvoudig in gebruik en biedt nu tweemaal zoveel contacten die kunnen worden aangesloten binnen dezelfde fysieke afmetingen.
 
Een ideale oplossing voor het combineren van bus- en signaaldata.
 
Informatie: HAR53


Meer informatie aanvragen

- Lithium Ion batterij met buitengewone eigenschappen

De MoliCel IHR18650C cel is een Lithium Ion NMC cel van 3,6V 2Ah maar geoptimaliseerd voor toepassingen met hoge stromen. Met een maximale hoge continu stromen van wel 20A kunnen deze cellen tot packs samengesteld worden waarbij stroom een grote rol speelt zoals elektrisch gereedschap of elektrische aandrijvingen voor voertuigen.
 
Daarnaast is het temperatuurbereik voor opladen -10 ~+60°C en ontladen zelfs -40 ~+75°C, voorheen was dat veel beperkter. De levensduur is bij 1C > 1500 cycli terwijl bij een 0,1V verlaagde maximale laadspanning, zelfs > 3000 cycli met 80% restcapaciteit eenvoudig haalbaar zijn.
 
De Lithium Ion technologie ontwikkelt zich steeds verder en brengt veiligere, duurzame techniek voor nieuwe toepassingsgebieden.
 
Informatie: BE62


Meer informatie aanvragen

- Doorvoerfilters en -condensatoren

Naast de losse doorvoerfilters en losse condensatoren voor EMC toepassingen heeft EMIS ook versies die al compleet gemonteerd zijn in één behuizing voorzien van een paneelplaat. Hierdoor is de eindmontage van de filters veel eenvoudiger. Daarbij heeft het elektrische voordelen, omdat de aardverbindingen van de doorvoerfilters direct aan elkaar zitten is de weerstand naar aarde lager en constant. Prijstechnisch is er ook winst te behalen omdat de filters in één behuizing geplaatst zijn in plaats van twee afzonderlijke.
 
EMIS past de filters af, aan de applicatie en aan de behoefte. Er kunnen meerdere filters in lijn naast elkaar geplaats worden. Deze units worden wereldwijd gebruikt in onder meer GSM basisstations en bij militaire communicatieapparatuur.
 
Informatie: EMI91


Meer informatie aanvragen

- Hoge isolatie spoelen: 6kVac

XFMRS brengt een nieuwe reeks hoge-isolatie-spoelen op de markt. Door de opbouw rondom een kern met nanokristalijne structuur is een hoge verzadiging en een zeer hoge isolatie haalbaar van 6kVac.
 
Daarnaast is het voordeel van deze nieuwe kern-samenstelling, dat een hogere inductie of een lager aantal windingen te realiseren is. Dat is weer gunstig voor het gebruik van een dikkere draad, welke een hogere stroom toestaat.
 
Qua bouwvorm is deze spoelenreeks zo ontwikkeld dat er keuze is tussen thru hole of SMD, maar de footprint blijft gelijk. Indien een verticale variant niet toepasbaar is kan hier een horizontaal alternatief voor gekozen worden.
 
Informatie: XF97


Meer informatie aanvragen

- Super cap met 360F 3V

Vinatech heeft met de VEC 3R0367QG een 360F 3V supercap ontwikkeld. Er waren nog geen 3V uitvoeringen verkrijgbaar en dat maakt de VEC 3R0367QG uniek. Een 500F variant is in ontwikkeling. De uiterst lage ESR van 3mΩ maakt het toepassingsgebied veel groter.
 
De afmetingen zijn ø35x62mm, de maximale stroom 250A en de lekstroom (72hr) is 1080mA.
 
De ontwikkeling is gedaan naar een marktvraag uit het automotive segment, maar gezien de capaciteit en spanning zijn ook UPS systemen, back-up voedingen en regeneratieve systemen interessante applicaties.
 
Informatie: VIN99


Meer informatie aanvragen

- 90A vermogensrelais solar inverter

De vermogensreeks van de HE printrelais is uitgebreid met een 90A uitvoering. Het nieuwe vermogensrelais heeft een aanzienlijk hoger schakelvermogen van 90A/277Vac in een compacte behuizing van slechts 38 x 33 x 38.8mm (L x B x H).
 
Door de extreem kleine contactweerstand van minder dan 2mΩ en grotere aansluitterminals voor een betere warmteafvoer, kunnen deze 90A bij een omgevingstemperatuur van 85°C voeren.
 
De lage houd-energie van slechts 0,3W gecombineerd met de hoge schakelcapaciteit van 25kW zijn uniek voor monostabiele relais.
 
Het HE Y6 relais toont zijn ware kracht wanneer toegepast in onder andere solarinverters, laadinfrastructuur, batterij opslagsystemen en andere toepassingen met hoge stromen.
 
Informatie: PAN80


Meer informatie aanvragen

- Vermogensrelais groene energie

Panasonic introduceert een nieuw type vermogensrelais voor ondermeer de solarmarkt. Het HES relais heeft twee maakcontacten en een optioneel signaleringscontact. Kenmerkend is het zeer lage eigen verbruik en de grote contactafstand.
 
Door Panasonic zijn aanvullende duurtesten gedaan waaruit nieuwe toepassingmogelijkheden ontstaan:
 • 480VAC bij 15A: 200.000 schakelingen
 • 220VDC bij 10A: 50.000 schakelingen, contacten in serie
 
Het HES relais biedt een alternatief voor magneetschakelaars, waarbij het relais minder eigen verbruik heeft, stiller schakelt, minder plaats nodig heeft en tot 85ºC graden omgevingstemperatuur ingezet kan worden. Het optionele NC signaleringscontact is mechanisch verbonden met de hoofdcontacten en voldoet aan de EN60947-4-1 normering.
 
Informatie: PAN78


Meer informatie aanvragen

- Power AC miniatuur solid state relais

Solid State Optronics heeft met de STR8083 een miniatuur random schakelend solid state relais ontwikkeld voor wisselspanning, SPST, normally open, met een blokkeerspanning van 800V.
Toch laat deze DIP8 behuizing een continue stroom toe van maximaal 1,2A.
 
Met een IR led aan de ingang welke valse triggering vermindert, heeft de STR8083 een isolatie spanning van 3750V. De vereiste inputstroom is erg laag, meestal minder dan 10mA.
Het temperatuurbereik is -40~85°C.
 
Het compacte relais is multifunctioneel inzetbaar voor gebruik in medische apparatuur, ruimtevaart, industriële controllers voor bijvoorbeeld pomp- en ventielsturing, het schakelen van verwarmingselementen en meetapparatuur.
 
Informatie: SSO99


Meer informatie aanvragen

- Convectie gekoelde 250W AC-DC voedingen in 3 x 5”

XP Power heeft een ultra-efficiënte 250Watt convectie gekoelde single-output voeding uitgebracht. De CHD250 is een open frame voeding met fanless design. Met een compacte 3x 5” foot print en een beperkte hoogte past deze voeding binnen 1U. De serie voldoet aan de internationale veiligheidsnormen voor industriële en medische apparatuur.
 
De CHD250 serie biedt een laag onbelast stroomverbruik van minder dan 0,5W en heeft een uitzonderlijk rendement tussen de 93 en 94% bij 230Vac en vollast. Dit hoge rendement maakt het mogelijk de unit convectie te koelen waardoor koelventilatoren niet nodig zijn. Dit maakt de CHD250 dan ook bijzonder geschikt voor geluidsarme applicaties.
 
De serie bestaat uit vijf modellen: + 12, 15, 24, 28 en 48 VDC en als optie is een 5 VDC / 0.5A standby-uitgang beschikbaar.
 
De CHD250 serie voldoet aan de IT-60950-1 en 3e editie van de medische ANSI / AAMI ES60601-1.
 
Informatie: XPP65


Meer informatie aanvragen

- ‘s Werelds kleinste 130W AC-DC voeding

XP Power heeft de kleinste 130W open frame voeding met een zeer hoog rendement gepresenteerd. De ECP130 reeks is voorzien van de veiligheidsnormen voor medische en ITE sector en is daardoor vrijgegeven om in elke omgeving toe te passen.
 
De units leveren de volledige 130W bij slechts een 10CFM aan geforceerde luchtkoeling en kunnen 100W leveren in het geval van enkel natuurlijke convectiekoeling waardoor ventilatoren vaak niet nodig zijn. Met de keuze uit zeven verschillende uitgangsspanningen: 12,15, 18, 24, 28 36 of 48 Vdc, een breed ingangsbereik van 85~264 Vac en zeer beperkte afmetingen van 50,8x76,2x28,0mm is de ECP130 uiterst universeel. De voeding heeft twee zekeringen aan de ingang.
 
De efficiëntie is 95% en het onbelaste verbruik is minder dan 0,5 W.
 
De modules zijn gecertificeerd conform ITE 60950-1 en hebben medische goedkeuringen zoals de 3e editie van de IEC60601-1 en ANSI / AMMI ES60601-1 mede dankzij de lage lekstroom.
 
Informatie: XPP63


Meer informatie aanvragen

- Efficiënte vlakke AC-DC converter

De ASB110 is een complete 110W AC-DC converter waar alle componenten voor EMC filtering, buffering en een zekering aan de ingangszijde zijn geïntegreerd. Koeling vindt plaats door de basisplaat aan de bovenzijde. Deze kan direct tegen een behuizing of koellichaam geschroefd worden. De warmte ontwikkeling is minimaal bij een rendement van wel 91%.
 
De vlakke behuizing meet maar 116,8 x 61,0 x 17,0mm.
 
Er zijn zes varianten met uitgangsspanningen van 12 tot 48Vdc. Het no load verbruik is minder dan 0,3W waardoor hij voldoet aan de nieuwste normen voor zuinig energieverbruik.
 
De ASB110 is standaard voorzien van spanning-, stroom- en temperatuurbescherming en gecertificeerd naar ITE 60950-1 en UL.  Daarbij voldoet deze aan klasse B emissiestandaard EN55022 zonder extra componenten.
 
Informatie: XPP62


Meer informatie aanvragen

- Zuinige 12W netadapter Level VI

Sinds januari 2016 is er een nieuwe norm van kracht die een zeer laag standby energieverbruik van < 0,075W vereist. De nieuwe XP Power netadapters VEL12 en VER12 voldoen hieraan.
 
Deze zijn verkrijgbaar in drie uitgangsspanningen van 5, 9 of 12Vdc.
 
De VER12 serie wordt geleverd met verwisselbare AC input plug terwijl de VEL12 serie wordt geleverd met een vaste AC stekker. De DC uitgang is uitgevoerd met een standaard 5,5mm plug.
 
De voeding voldoet aan Klasse II en heeft daardoor geen randaarde aansluiting. Ook voldoet de voeding aan de IEC 60950-1 veiligheidsnorm en EN55022 Klasse B voor EMC.
 
Informatie: XPP64


Meer informatie aanvragen

- All polig sinusfilter: minder storing, veel efficiënter

Frequentieregelaars bieden energiebesparing en flexibiliteit maar veroorzaken ook veel problemen zoals het verstoren van de communicatiebussen. Een All polig sinusfilter lost niet alleen veel van die ongrijpbare problemen op, maar is ook in staat om het totale systeem efficiënter te maken.
 
De SFA500 is het nieuwste sinusfilter van Block en is de doorontwikkeling van de SFA400 met de volgende verbeteringen:
 • Compacte bouwvorm; circa 40% kleiner dan andere filters
 • Toepassing van zeer lange uitgangskabels mogelijk
 • Significante vermindering van lekstromen
 • Eliminatie van lagerstromen
 • Verhoging van de efficiëntie van het totale systeem
 
De nieuwe SFA 500 all-polig sinusfilter filtert differentiële en common mode storingen. Door de verbinding met de tussenkring van de frequentieomvormer kunnen de common mode stromen terugvloeien naar de bron. Hierdoor wordt voorkomen dat de hoogfrequente stoorstromen over het aardingssysteem verspreiden.
 
Een sinusfilter wordt gezien als een extra component dat de efficiëntie van een systeem verminderd. Echter door toepassing van de SFA500, gaat de efficiëntie van het totale systeem juist omhoog en in het bijzonder bij grote kabellengtes. Dat kan wel tot 25% oplopen.
 
Informatie: BLO19


Meer informatie aanvragen

- Gered bij net uitval: UPS voor regelaars

Veel apparaten en machines hebben kritische processen die bij onbedoelde stilstand veel schade in geld of tijd kunnen opleveren.
 
De DEV van Koch biedt een UPS functie voor de tussenkring van drie fasen servo-/ frequentieregelaars zodat bij netuitval het kritische deel van de machine toch naar een gedefinieerde positie kan bewegen. De DEV is een actieve capaciteitsuitbreiding van de gelijkstroom-tussenkring van de regelaar en biedt een hoeveelheid energie die bij netuitval of netonderbrekingen het spanningsniveau voldoende hoog houdt. Afhankelijk van de benodigde energie zijn er ook uitbreidingsmodulen beschikbaar.
 
Er is ook een KEV module, geschikt voor één fase regelaars. De DEV modulen zijn ideaal in processen waar bijvoorbeeld met kunststof en warmte wordt gewerkt of met sneldrogende, uithardende substanties.
 
Naast deze UPS functies biedt Koch ook regeneratieve remenergie units om remenergie in regelaars her te gebruiken.
 
Informatie: KOC62


Meer informatie aanvragen

- Houd condens buiten: PTC verwarming

De Blizzard range PTC convectie verwarmingen zijn uitermate geschikt voor het verwarmen van kasten en apparaten om condens of bevriezing te voorkomen. Het strakke design biedt maximale aanraakbeveiliging, zowel elektrisch als thermisch. De Blizzard heeft een voedingspanning van 230Vac of dc en is verkrijgbaar in 20, 30, 40 en 65W uitvoeringen. De basisafmetingen zijn 35,5x57mm en afhankelijk van het vermogen met een lengte van 97,5 of 157,5mm. De DIN rail adapter maakt montage eenvoudig. Deze solid state verwarming is uitstekend geschikt voor buitenapplicaties zoals ticketuitgifte apparaten, toegangsystemen, parkeersystemen etc.
 
Informatie: DBK62


Meer informatie aanvragen

- Outdoor airco op schepen

Koelproblemen op schepen vereisen een speciale aanpak: zout, vocht, trillingen in een zware outdoor omgeving.
 
De NEMA4X outdoor airconditioners van Seifert Systems zijn opgebouwd uit AISI304 – 1.4301 roestvaststaal. Optioneel kunnen de verdamper en koperen pijpen gecoat worden, om zo tot de hoogst mogelijke bescherming te komen.
 
De OC serie outdoor airconditioners worden tegen de buitenzijde van de kast gemonteerd en zijn verkrijgbaar vanaf 550W tot 4kW koelvermogen. De protectiegraad gaat tot IP56, NEMA12, 3, 3R, 4 en 4X. De NEMA4X koelers zijn ontwikkeld om uiterste prestaties te leveren met een minimum aan onderhoud.
 
Er zijn strikt gescheiden luchtcircuits binnen en buiten, zodat verontreinigde of agressieve buitenlucht niet de kast in geblazen worden. De vooringestelde schakelkasttemperatuur wordt steeds bewaakt en de koeling wordt energiebesparend geschakeld, de buitenventilator en de compressor draaien enkel indien nodig en de binnenventilator draait continu om een gelijkmatige warmteverdeling te garanderen. Een verdamper voor condenswater is standaard geïntegreerd en een schakelkastverwarming is optioneel.
 
Seifert Systems levert industriële airconditioners, peltierkoelers, lucht-water / lucht-lucht warmtewisselaars, ventilatie-units en kastverwarmingen.
 
Informatie: SEI63


Meer informatie aanvragen

- Eindelijk goede schakelkast ledverlichting

Veel licht, eenvoudig te monteren, gunstig in aanschaf. Dat zijn de steekwoorden voor de SL serie schakelkast ledlampen van Seifert.
 
Met wel 400lm lichtopbrengst en met 24-265V ac/dc of 12Vdc voeding is het een universeel product. De montage wordt uitgevoerd met een schroefklem of door de ingebouwde magneet. Er zijn twee basisuitvoeringen: met een aan-uit schakelaar en met een bewegingsmelder. Accessoires als voedingskabels, doorlus-connectors en deurschakelaar zijn beschikbaar.
 
De SL serie van Seifert stelt de nieuwe norm voor schakelkast verlichting.
 
Informatie: SEI62


Meer informatie aanvragen

- Actieve vibratiesensor voor vroegtijdig detectie

Trillingen in aandrijfassen, motoren, tandwielkasten etc. kunnen op problemen duiden in een installatie.
 
MD Microdetectors introduceert de VBR serie schok-, vibratieen inclinatiesensor waarmee zij een eenvoudige tool bieden om vibraties te monitoren en abnormale situaties te herkennen. De sensor is ondergebracht in een IP67 dichte M18 RVS behuizing.
 
Kenmerken:
 • Werkbereik +/- 16g
 • Frequentie 0-400Hz
 • Drie assen accelerometer met programmeerbare alarmen
 • MEMS technology en ARM processor
 • RS485 interface en analoge output
 • Status led’s voor voeding, alarm, communicatie, data opslag
 
De sensor wordt geleverd met een grafische gebruikers interface software om de instellingen te doen en grenswaardes / alarmen in te geven. Er kunnen maximaal 128 sensoren op een bus.
 
De VBR is ontworpen om eenvoudig geïnstalleerd te worden, er zijn montage houders beschikbaar.
 
De toepassing kan zijn op stationaire machines om trillingen te detecteren of op voertuigen zoals heftrucks om gevaarlijke situaties te herkennen door schokken of hellingshoek. Hierdoor wordt ongeplande processtilstand voorkomen en schade beperkt.
 
Typische toepassingen kunnen zijn: pompsystemen, ventilatoren, robotarmen, machineframes, heftrucks, hoogwerkers, etc.
 
Informatie: MD62


Meer informatie aanvragen

- Platte solid state vermogensrelais

De Flatpac van Celduc omvat een reeks solid state relais in een uiterst vlakke behuizing, maar met de prestaties van de conventionele soortgenoten. De basis wordt gevormd door een 45x58mm relais maar de hoogte is beperkt tot maximaal 16,3mm. Toch zijn de typische schakelstromen van 25 en 50A bij spanningen van 12 tot 600Vac haalbaar. Het maximaal te schakelen vermogen is ondermeer afhankelijk van de inschakelduur, omgevingstemperatuur en de soort belasting.
 
Het huidige aanbod omvat:
 • SOL942460: 25A bij 12-280Vac - aansturing 3-32Vdc
 • SOL942960: 25A bij 12-280Vac - aansturing 185-265Vac/dc
 • SOL965460: 50A bij 24-600Vac - aansturing 3,5-32Vdc
 
De SOL serie is ideaal waar ruimte beperkt is en toch het nodige vermogen gevraagd wordt. Dit zijn bijvoorbeeld geïntegreerde schakelingen in decentrale aansturingen of compact gebouwde apparaten.
 
Informatie: CEL99


Meer informatie aanvragen

- Betrouwbare, gunstige, zuinige metaalsensor

De meest gangbare oplossingen om metaal te detecteren zijn dure en energie verbruikende inductieve naderingschakelaars of bewerkelijke reedcontacten met magneet. Celduc heeft met de PJX een tweedraads sensor ontwikkeld, die geen energie consumeert in stand-by en die geen extra magneet nodig heeft.
 
De eerste testen met de PJX zijn gestart en positief door de industrie ontvangen. Het is een op Hall-effect gebaseerde technologie met een geïntegreerde magneet in de sensor. Een verandering van het interne magnetisch veld door een ijzerhoudend deel bij de sensor, zal een statusverandering in de sensor veroorzaken en dat signaal is op verschillende methodes nader te verwerken.
 
Specificaties:
 • Schakelvermogen: 10W/12VA
 • Spanning maximaal: 100Vdc/ac
 • Schakel-/duurstroom: 500mA/1A
 • Initiële contactweerstand exclusief kabel: ≤100mΩ
 • Werktemperatuur: -40~100°C
 
Typische applicaties zijn batterijgestuurde en/of kostengedreven toepassingen in apparaten en machines die een uiterst betrouwbare en simpele detectie nodig hebben voor bijvoorbeeld eindstand of positiebepaling voor veiligheid en vergrendeling van metalen kozijnen, deuren, hekken, kleppen, etc.
 
Informatie: CEL98


Meer informatie aanvragen

- OLED switches en displays

Het brede productgamma schakelaars van Greatecs bevat ook een lijn innovatieve OLED switches. Dit zijn drukknopschakelaars met programmeerbare afbeeldingen, video’s of afbeeldingen met een hoge lichtintensiteit en scherpte.
 
Een van de meest in het oog springende uitvoeringen is de hoog-resolutie OLED display met 96x96 pixels en 65.000 kleuren. De OLED technologie geeft verschillende voordelen zoals een brede kijkhoek, scherper beeld en een grotere intensiteit.
 
De OLED switches maken aantrekkelijke, multimedia-gebaseerde applicatie’s mogelijk. Eindeloze opties van video’s, afbeeldingen en tekst kunnen worden weergegeven. De gebruiker kan de keuze bevestigen met een druk op de knop! De kijkhoek van 160 graden en de hoge resolutie geven een attractief beeld.
 
De OLED switches worden aangestuurd door een on-board SPI interface.
 
Naast een OLED met schakelaar is ook een OLED display beschikbaar, de schakelaars en displays maken een interactive gebruikers-interface mogelijk. De schakelaars en displays zijn bijzonder goed toepasbaar voor mens-machine interfaces waar geen ruimte is voor veel knoppen, in educatieve apparatuur, vending machines en POS apparatuur.
 
Informatie: GRE52


Meer informatie aanvragen

- Scherp geprijsde waterdichte behuizingen

Met de vraag naar draadloze sensorsystemen, machine-to-machine en IOT oplossingen, stijgt de vraag naar betaalbare en waterdichte behuizingen. Takachi en Elincom zijn een samenwerking aangegaan voor de Benelux markt om aan deze vraag te voldoen.
 
Takachi is een Japanse fabrikant met een breed programma waterdichte kunststof en aluminium elektronicabehuizingen, waaronder handheld, desktop en wall mount uitvoeringen. Toepassingen zijn behuizingen voor outdoor routers, miniatuur beacons, sensor systemen, smart metering, etc.
 
Informatie: TAK01


Meer informatie aanvragen

- IP67 voeding voor gebruik in ruwe omgeving

De Deutronic DP500IP is een 500W 24Vdc voeding. Volledig IP67 waterdicht, bestand tegen schokken en trillingen en daardoor ideaal voor gebruik in ruwe omgevingen. Door het Intelligent Power System is de voeding immuun voor invloeden van het AC net en is er geen inschakelpiekstroom. De voeding is bestand tegen extreme stroomtransiënten en spanningsvariaties. Door de hoge efficiëntie van typisch 94% is er geen externe koeling noodzakelijk, ook niet bij hoge omgevingstemperaturen; het werktemperatuurbereik is -25 tot + 85°C. Er is 50% overcapaciteit voor 5 seconden voorhanden bij extreme belastingspieken.
 
Door de eenvoudige bouwvorm en schroefbevestiging is montage in een schakelkast niet meer nodig, maar kan de voeding ook daarbuiten geplaatst worden, daar waar de spanning nodig is.
 
Er zijn één en drie fasen 500W uitvoeringen met een 24Vdc uitgang. Uitvoeringen in 12 en 48Vdc zijn in ontwikkeling. De toegepaste technologie staat toe zelfs een 200Vdc uitgang te realiseren.
 
Informatie: DEU60


Meer informatie aanvragen

- Enkelvoudige 24V DC elektronische zekering

Block introduceert nieuwe zekeringmodulen voor 24Vdc, maar nu als enkelvoudige module. De EasyB serie is naadloos in te passen in het Industrie 4.0 concept. De units laten zich eenvoudig besturen en kunnen uitgelezen worden met een parallel contact of via Modbus. Overige gangbare veldbussen volgen spoedig.
 
De maximale afschakelstroom kan eenvoudig ingesteld en bewaakt worden. Bovendien worden de EasyB modulen gekenmerkt door een hoge flexibiliteit. Het modulaire ontwerp maakt het eenvoudig mogelijk om 1 tot 40 kanalen in 1 string aan te sturen. Dit vindt plaats door een gepatenteerde automatische adressering.
 
De verschillende modulen kunnen aan elkaar geschakeld worden en het systeem doet de rest. Montage gaat eenvoudig via geïntegreerde contactbruggen, zodat bijzonder snel een werkbare unit ontstaat. Inflexibele verbindingsbruggen of backplanes behoren tot het verleden.
 
EasyB kan van 1 kanaal tot 40 kanalen het 24Vdc circuit elektrisch beveiligen, in een smallere bouwvorm, in kortere bouwtijd en met veel meer controle voor de gebruiker.
 
Informatie: BLO18


Meer informatie aanvragen

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl