Archief

- XP Power terug van weggeweest

XP is een wereldspeler als fabrikant van AC/DC & DC/DC convertors en voedingen voor industriële, medische en militaire toepassingen op zowel printniveau, schroefmontage als voor DIN rail. Met meer dan 5.000 standaard producten en wereldwijd eigen ontwikkel- en productiefaciliteiten kan XP alle technische- en commerciële voedingsvraagstukken aan; zowel standaard als klantspecifiek.
Als in-design partner voor veel OEM's en ontwikkelfirma's, kan Elincom met XP's uitgebreide programma sneller en met minder risico ondersteunen.
 
Informatie: XPP01


Meer informatie aanvragen

- Nieuwe connectorfabrikant EDAC

EDAC is een Canadese fabrikant van standaard en klantspecifieke wire-to wire, wire-to-board en board-to-board connectoren en ook de moeder van MH Connectors Sub-D en high-end connectorkappen. 
Elincom is sinds kort de officiële Benelux distributeur voor EDAC en MH connectors.
 
EDAC is bekend van ondermeer alternatieven op ELCO connectoren. 
De mogelijkheden voor standaard en klantspecifieke oplossingen van EDAC vult het connectorpakket van Elincom uitstekend aan.
 
Informatie: EDA01


Meer informatie aanvragen

- Ultrasoon OEM sensoren

MaxBotix en Elincom hebben een overeenkomst gesloten ober de distributie van Maxbotix ultrasoon sensoren voor de Benelux markt.
Deze energie zuinige ultrasoonsensoren kunnen zowel  indoor als outdoor ingezet worden en door hun lage verbruik en voedingspanning van 2,7-5,5Vdc bijzonder geschikt voor batterijgevoede toepassingen. 
Maxbotix beidt specifieke uitvoeringen voor het detecteren van voertuigen, personen, producten, vloeistoffen, sneeuw, afval, etc. met een maximum meetafstand tot wel 5 meter in verschillende resoluties.
 
Er zijn veel uitvoeringen beschikbaar, afgestemd op de omgeving, op het te detecteren medium, de nominale meetafstand en de mogelijke akoestische of elektrische storingen.  
De sensoren zijn, type afhankelijk, verkrijgbaar met verschillende analoge uitgangsignalen zoals analoge spanning, 4-20mA, RS232, TTL, USB, PWM en I2C.
 
Er zijn open en gesloten uitvoeringen, met en zonder hoorn en klantspecifieke oplossingen met bijvoorbeeld een kabelaansluiting.
 
Informatie: MAX01


Meer informatie aanvragen

- Compacte 500W medische en industriële voeding

XP power heeft met de nieuwe reeks GSP500 een zeer efficiënte single output 500W AC/DC voedingen uitgebracht. Met een footprint van slechts 4x6” / ~10 x 15cm, kan deze serie met een geforceerde luchtkoeling van 20 m3/h het volledige uitgangsvermogen continu leveren over een breed temperatuurbereik van - 40 ~ +50°C, met derating tot maximaal 70°C en met alleen convectiekoeling 180W.
 
De GSP500-serie kan een piekvermogen van 650W leveren en is verkrijgbaar in drie enkele uitgangsspanningen: +12, + 24 of + 48 VDC. Een 12 Vdc ventilatoruitgang is aanwezig. Optioneel is er een gemonteerde ventilatorunit leverbaar met twee regelbare ventilatoren om het geluid altijd tot een minimum te beperken. De levensduur van de ventilatoren wordt verlengd omdat deze ook uitgeschakeld worden bij lage vermogens. Dit is praktisch bij medische toepassingen waarbij apparatuur dicht bij de patiënten staat.
 
De serie voldoet aan de ANSI / AAMI ES60601-1 medische 3e editie veiligheidsnorm en de IEC / UL / EN60950-1 veiligheidsnorm voor IT-apparatuur. De voeding heeft beveiligingsfuncties en stuursignalen zoals stroomuitval, remote on/off en remote sense. Ook is een +5 VDC -2 A always-on uitgang beschikbaar.
 
Informatie: XPP21


Meer informatie aanvragen

- PCB voedingen uitgebreid

Cosel heeft zijn TUNS serie uitgebreid met een 300W en 500W versie naast de 50 en 100W. De TUNS serie is een AC/DC voeding voor op de printplaatmontage. 
De TUNS serie heeft een universele ingang, PFC, en een geïntegreerde DC-DC converter. De TUNS-serie is ideaal voor toepassingen waar geforceerde luchtkoeling niet mogelijk is, zoals gesloten behuizingen waar warmtegeleiding alleen via de behuizing kan worden gedaan.
 
De TUNS300 en 500 zijn beide compacte standaard full brick formaat en vereisen minimale board ruimte. De ingangsbereik is 85-264Vac en de uitgangsspanningen zijn van 12,28 en 48Vdc +/- 20% extern trimbaar en voorzien van remote sensing. Ze zijn volledige elektrisch beschermd en voldoen aan de IEC61000-3-2 klasse A. De TUNS serie heeft 5 jaar garantie en een hoge betrouwbaarheid omdat er geen aluminium- of tantaal condensatoren worden gebruikt.
 
Typische toepassingen zijn in netwerk- en telecom omgeving, semi-conductor apparatuur, maar ook medische en militaire toepassingen.
 
Informatie: COS90


Meer informatie aanvragen

- Ultra compacte 15W medische voeding

De EML15 serie is zeer geschikt voor gebruik in medische apparatuur. Deze single output AC/DC voeding is verkrijgbaar van 3,3 tot 48Vdc en voldoet aan 3e editie EN60601-1, ES60601-1, CSA-C22.2 No. 60601-1, IEC60601-1 medische veiligheidsnormen. 
Deze uiterst compacte voeding is waarschijnlijk de kleinste voeding in zijn soort. De open-frame versie heeft slechts afmetingen van 62,0 x 30,7 x 24,4 mm en ook een zeer hoge vermogensdichtheid van 0,33 W per cm³. Met zijn klasse II constructie is geen aarding nodig. 
De EML15 serie is convectie gekoeld met een breed temperatuurbereik van – 25~ +70°C en kan 130% piekbelasting aan. Zelfs dan is er geen geforceerde luchtstroom of een koelprofiel nodig. De serie voldoet aan de eisen voor klasse B van de EN55022 zonder extra externe filtering.
 
Er zijn verschillende uitvoeringen zowel open frame als gesloten, als PCB unit of voorzien van een DIN railvoet of flenzen voor schroefmontage.
 
Informatie: XPP20


Meer informatie aanvragen

- Intelligente 24V UPS oplossingen

De UPS modulen van Block kunnen veel meer dan alleen de 24V voeding na een stroomuitval gedurende een bepaalde periode in stand houden. De geïntegreerde "Battery Control Technology" zorgt voor een temperatuur gecompenseerd laad management en draagt aanzienlijk bij aan het maximaliseren van de levensduur van de accu. Het systeem berekent de resterende levensverwachting van de energieopslag, nu is het mogelijk om onderhoud op het juiste moment te plannen. De aangesloten batterijmodulen worden automatisch herkend, zodat de laadkarakteristiek geoptimaliseerd wordt zonder extra instellingen.
 
Met alle UPS modulen is het mogelijk de aangesloten industriële PC’s gecontroleerd af te sluiten, maar nadat de voedingsspanning weer terug is, is het ook mogelijk de PC’s weer te herstarten. 
 
Er zijn verschillende voedingen en regelunits verkrijgbaar van 120 tot 480W. Afhankelijk van de gewenste buffertijd en de noodzakelijke uitgangstroom zijn er intelligente batterijmodulen met een capaciteit van 12,2 – 12Ah verkrijgbaar.
 
Informatie: BLO21


Meer informatie aanvragen

- Integrale veiligheid: Fail-Safe transformator

De fail-safe transformator is aan de ingangszijde zo ontworpen dat deze de stroomtoevoer onderbreekt bij kortsluiting of bij overbelasting. De isolatie is beschermd tegen hoge temperaturen en daarmee is er absolute veiligheid voor de gebruiker en zijn omgeving gegarandeerd; aanvullende veiligheidsmaatregelen aan de ingang of uitgang is niet langer nodig. 
De FST serie heeft een 230V en 400V ingangspanning en een 24V uitgangsspanning. Door de vacuümimpregnatie heeft de transformator een zeer goede bescherming tegen corrosie en een zeer laag geluidsniveau. De standaard reeks bestaat uit 100VA, 160VA en 250VA en is voorzien van een universele voet voor paneel- of DINrail montage. Andere wensen zijn op klantwens te maken.
 
Informatie: BLO16


Meer informatie aanvragen

- 24V noodvoeding

Koch introduceert de NEV een 24V noodvoeding die gekoppeld is aan hun regeneratieve remenergie unit DEK of de servo-/frequentieregelaar voedingunit DEV.
De NEV is opgebouwd op de DEK / DEV module en werkt onafhankelijk van het net. Het biedt een extra 24Vdc functionaliteit als bij netuitval de regelaars nog wel nagestuurd worden met een DEK of DEV module. Het te beveiligen 24V circuit is aan gesloten aan de NEV en de NEV wordt gevoed door de reguliere 24Vdc voeding. 
De machine of installatie kan zo doordraaien naar een gedefinieerde veilige positie terwijl tevens ook de benodigde 24V componenten blijven werken.
 
Informatie: KOC50


Meer informatie aanvragen

- UPS voor 1 fase frequentieregelaars

De DEV unit functioneert als een kortstondige UPS voor de tussenkring van drie fasen servo-/ frequentieregelaars en is nu ook leverbaar als de KEV module, geschikt voor één fasen regelaars.
 
De KEV is een actieve capaciteituitbreiding van de gelijkstroom-tussenkring van de regelaar en biedt een hoeveelheid energie die bij netuitval of netonderbrekingen het spanningsniveau voldoende hoog houd. Hierdoor wordt de tijd van de spanningsonderbreking zonder storing overbrugd of kan de machine in een gedefinieerde, veilige positie tot stilstand komen.
Afhankelijk van de benodigde energie zijn er ook uitbreidingsmodules beschikbaar.
 
Naast deze UPS functies biedt Koch ook regeneratieve remenergie units om remenergie in regelaars her te gebruiken.
 
Informatie: KOC51


Meer informatie aanvragen

- Filterloze airconditioners

Naast de Compactline gunstig geprijsde filterairo’s biedt Seifert Systems ook de onderhoudsvrije Slimline industriële filterloze airconditioners.
 
Deze serie is uitgerust met een gepatenteerd koelprofiel, die garandeert dat er geen vervuiling kan plaatsvinden in koelcircuit. Het systeem is opgebouwd met twee gescheiden luchtstromen: binnen de kast en buiten de kast. Vervuilde lucht kan zo nooit binnendringen in de schakelkast.
 
De koelers zijn verkrijgbaar vanaf 320W koelvermogen 520x270 en110mm diep tot aan 1500W koelvermogen 265x444 en 565mm diep, met een stalen of RVS behuizing.
 
De koelers kunnen ingebouwd worden zodat ze bijna wegvallen in de schakelkastwand.
 
Naast airco’s bied Seifert ook peltierkoelers en warmtewisselaars voor lucht en water.
 
Informatie: SEI50


Meer informatie aanvragen

- Lithium Polymeer batterijen

EVE Energy is wereld marktleider voor primaire lithium batterijen maar heeft inmiddels ook een groot pakket oplaadbare lithium polymeer batterijen.
Deze relatief platte cellen kunnen als pack worden geassembleerd en in serie en/of parallel geschakeld zijn om respectievelijk een hogere spanning of capaciteit te krijgen. Er zijn veel uitvoeringen vaak rechthoekig, maar er zijn ook ronde LiPo batterijen voor bijvoorbeeld elektrische sigaretten en gebogen LiPo batterijen voor in sporthorloges. 
 
Bij de keuze van de juiste batterij zijn vooral de capaciteit en de afmetingen een eerste aandachtspunt, maar dat is rechtevenredig gekoppeld. De geïntegreerde BMS functioneert als noodrem en zal indien de applicatie of de lader niet op tijd afschakelt ingrijpen en de applicatie loskoppelen van de batterij. Regulier afschakelen op de BMS is niet toegestaan en zal de batterij beschadigen. 
 
Een lithium batterij wordt veelal als component gezien en behoeft, naast een transportkeuring geen keurmerk te dragen, dit wordt meestal samen met het gehele product gedaan. Er zijn cellen en packs die wel UN38.3, UL1642 en/of IEC62133 hebben, ook dat kan een keuze criterium zijn.
 
Informatie: EVE01


Meer informatie aanvragen

- 6,0V Supercap module

Vinatech heeft een 6,0V supercap module ontwikkeld met capaciteiten van 0,5, 1,5, 2,5 en 5F. Het nadeel van lage spanning van supercaps is hiermee grotendeels teruggebracht en nu kan er met één component een hogere spanning gehaald worden.
 
De VEC 6R) serie is prima geschikt om met een standaard adapter (5V) te laden, terwijl supercaps ook veel grotere laad- en ontlaadstromen kunnen verwerken.
 
Applicaties waar batterijduur of temperatuursbereik kritisch of aan inspectie gebonden zijn, zijn ideaal, zoals bijvoorbeeld:
 
GPS
GSM/GPRS
Polling systemen
Klepsturing
Back-up systemen
 
Naast deze 6V uitvoeringen zijn er ook 5V en 5,4V modules beschikbaar.
 
Informatie: VIN99
 
Vinatech heeft een 6,0V supercap module ontwikkeld met capaciteiten van 0,5, 1,5, 2,5 en 5F. Het nadeel van lage spanning van supercaps is hiermee grotendeels teruggebracht en nu kan er met één component een hogere spanning gehaald worden.
 
De VEC 6R) serie is prima geschikt om met een standaard adapter (5V) te laden, terwijl supercaps ook veel grotere laad- en ontlaadstromen kunnen verwerken.
 
Applicaties waar batterijduur of temperatuursbereik kritisch of aan inspectie gebonden zijn, zijn ideaal, zoals bijvoorbeeld:
 
GPS
GSM/GPRS
Polling systemen
Klepsturing
Back-up systemen
 
Naast deze 6V uitvoeringen zijn er ook 5V en 5,4V modules beschikbaar.
 
Informatie: VIN99
 

2 Series Module

Part Number

Cap(F)

ESR(?)

Max.
Current
(A

Leakage
Current
(mA, 72hr)

Size(mm)

Weight
(g)

Volume
(
?)

Ac(1Khz)

DC

D*W*L

VEC 6R0 504 QG

0.5

295

445

1.0

0.003

8.5×17×15.5

2.5

2.2

VEC 6R0 155 QG

1.5

125

215

3.5

0.010

8.5×17×22

3.3

3.2

VEC 6R0 255 QG

2.5

135

205

5.0

0.015

10.5×21×22.5

4.7

5.0

VEC 6R0 505 QG

5.0

65

95

10.0

0.030

10.5×21×32

6.6

7.1


Meer informatie aanvragen

- Supercap accupack 16V

Vinatech heeft een 16V module ‘accupack’ uitvoering met 6 HyCap supercaps met een totale capaciteit van 60F 16V. 
De VEM16R0606QG mag probleemloos gevoed worden met 200A voor één seconde of continue 20A.
De werktemperatuurbereik is -40°C ~ + 65°C en toch is er, dankzij de slimme engineering, maar een kleine lekstroom van maximaal 22mA.
 
Maar met name het aantal laad-/ontlaadcycli van 500.000 maal biedt veel mogelijkheden ten opzicht van batterijen,maar de energieopslagcapaciteit 2,13Wh ligt veel lager dan bij oplaadbare accu’s en batterijen. 
 
Voordelen
Groot temperatuurbereik
Snel laden en ontladen
Zeer laag gewicht
Enorm lange levensduur
 
De VEM16R0606QG kan ingezet worden voor kort cyclische toepassingen zoals opvangen van remenergie en peak shaving in de bijvoorbeeld automotive, wind-/waterturbines. Of als kortstondige UPS om de overgangstijd naar generatoren te overbruggen.
 
Informatie: VIN98


Meer informatie aanvragen

- Hoogspanningscondensatoren

De Duitse condensator specialist FTCAP biedt hoogspanningscondensatoren tot 120kV. Deze worden ondermeer gebruikt in Röntgenapparatuur en in hoogspanningsvoedingen. 
 
Een aantal voordelen:
- Verschillende behuizingvormen en aansluittechnieken
- Klantspecifieke vormen en afmetingen mogelijk
- Grote immuniteit tegen deelontladingen en hoge rimpelstromen
- Verhoogde flanksteilheid (du/dt) en beschermd tegen hoge pulsen
- Samenbouwen van meerdere condensatoren in hoogspanningscascade 
- Gebruikte materialen zijn bestand tegen agressieve middelen
- Gegarandeerde lange levensduur
 
Naast deze hoogspanningscondensatoren heeft FTCAP een breed pakket standaard en op maat gemaakte film- en elektrolytische condensatoren voor hoogwaardige toepassingen waar kwaliteit en levensduur belangrijk is.
 
Informatie: FTC07


Meer informatie aanvragen

- M12 connectoren nu ook met schroefcontacten

Amphenol LTW heeft het standaard pakket M12 pakket connectoren uitgebreid met schroefcontacten. Voorheen waren er enkel soldeerverbindingen maar in het veld is dat niet altijd praktisch.
Deze M12 variant is een breed pakket kabelconnectoren beschikbaar in kunststof en metalen, haakse en rechte varianten. Door de fysieke afmetingen zijn de schroefbare varianten beperkt tot maximaal 5 pinnen terwijl de uitvoeringen met soldeerpennen tot 8 pinnen gaan.
 
Kenmerken
IP67 minimaal
NMEA2K gecertificeerd mogelijk
Temperatuur bereik -40~ +105°C
Volwaardige koperen contacten
Robuust
250V/4A per pin.
 
Daar waar robuuste en watervaste IP67+ connectoren biedt Amphenol LTW de oplossing: in ledverlichting, automotive toepassingen, industriële automatisering waarbij standaardaansluitingen één op één uitwisselbaar zijn en natuurlijk scheepvaart en offshore.
 
Informatie: LTW99


Meer informatie aanvragen

- Robuuste ethernet aansluitingen

De basis voor een goed functionerend industrieel Ethernet netwerk is een robuust en eenvoudig te installeren aansluitsysteem met slechts een paar afzonderlijke componenten. Het preLink connector systeem voldoet daar aan en is geschikt voor PROFINET, Gigabit en 10 Gigabit netwerken.
 
De draadverbinding wordt afgewerkt op een speciaal klemmenblok wat tot acht adres kan verbinden. Dit gebeurt met een daarvoor bestemde tang om zo met slechts één handeling, zeer snel, een foutloze connectie maken.
 
De blokken worden in de connectorbehuizingen geplaatst. Deze connector behuizing wordt gekozen afhankelijk van de toepassing: RJ45 male of female, in push pull of vergrendelde connector etc. 
Het aansluitingen in het veld onderling of in schakelkasten op netwerk componenten, HMI controllers en acces points is nu erg eenvoudig geworden.
 
Informatie: HAR51


Meer informatie aanvragen

- Nieuwe EMI/EMP connectoren

EMI Solutions komt met een reeks coax connectoren  met bescherming tegen bliksem. De EMP connectoren zijn speciaal ontworpen om apparatuur te beschermen tegen korte, felle overspanningpieken zoals bijvoorbeeld door blikseminslag kan ontstaan. Het ontwerp zorgt voor een isolatie tussen ingang en uitgang zodat de pieken niet hun weg kunnen vinden naar de aangesloten aapaartuur. De connectoren hebben zeer lage signaalverliezen tussen DC en 1 GHz en kunnen een maximale piekstroom van 20kA aan. De maximale piekstroom kan op klantwens nog verder verhoogd worden. EMI biedt een aantal verschillende uitvoeringen zoals: N, BNC en TNC, maar ook combinaties van deze aansluitingen.

Informatie: EMI91


Meer informatie aanvragen

- Printklemmen voor reflow en pick & place

PTR heeft de 950 Serie uitgebreid met 12 reflow-compatible uitvoeringen. De “HT” versie’s zijn speciaal ontworpen om gebruikt te worden in geautomatiseerde PCB productiestraten. Een kortere soldeerpin van 2,6mm geeft een optimaal soldeerresultaat. De onderzijde van de behuizing heeft een verhoging waardoor de warmte optimaal bij de soldeerpennen kan komen. De connectoren zijn leverbaar in raster 5.0 en 5.08 en in een  horizontale -en verticale uitvoering. De connectoren kunnen besteld worden met en zonder zijwand of met een fixeerschroef aan beide zijden. 
 
De codeerster in een contrasterende kleur, is ook reflow-compatible. Deze codeerpen voorkomt dat stekers willekeurig geplaats kunnen worden en kan af-fabriek of naderhand aangebracht worden.
 
De connectoren worden geleverd in Tape-on-Reel, de breedte van de tape is afhankelijk van het pooltal van de connectoren en varieert daardoor tussen de 32mm en 88mm. De verticale connectoren worden geleverd inclusief Pick and Place pad, de horizontale connectoren kunnen direct uit de tape genomen worden.
 
Informatie: PTR53


Meer informatie aanvragen

- PIR sensoren voor batterij applicaties

Draadloze bewegingsmelders zijn standaard onderdelen geworden voor “Internet of things” applicaties. Met de EKMB productfamilie, biedt Panasonic PIR sensoren met maar 1µA stroomverbruik in slaapmodus, speciaal ontworpen voor gebruik in batterijgevoede applicaties. Alle onderdelen voor signaalverwerking zoals versterkers en comparators zijn al geïntegreerd in de TO5 behuizing. Hierdoor wordt ontwikkelingstijd tot het minimum beperkt en zorgt daardoor voor kostenbesparing.
Dit maakt de EKMB meer dan een simpele bewegingssensor; in feite is het een complete PIR oplossing voor persoon detectie!
 
Panasonic biedt de PIR sensoren in verschillende kleuren en heeft verschillende lenzen om de gevoeligheid, meetafstand en openingshoek aan te passen aan de applicatie. 
 
Informatie: PAN75


Meer informatie aanvragen

- Miniatuur trilmotoren

Tril- of vibratiemotoren worden breed toegepast om feedback te geven in bijvoorbeeld hand-held apparatuur. 
 
Ekulit heeft een buismodel van in totaal ca 15mm lengte en een doorsnede van slechts 6mm, deze motor heeft een toerental van 10.000 rpm en verbruikt minder dan 150mA. Met een gewicht van 2 gram voegt de motor nauwelijks gewicht toe aan de applicatie. 
 
Indien er geen bewegende delen buiten de motor mogen zitten, bijvoorbeeld in speelgoed, is er een gesloten model, deze vibratiemotor heeft een doorsnede van 10mm bij een hoogte van ca 4mm en heeft een toerental van 13.500 rpm bij een stroomverbruik van 140mA.
 
Deze trilmotoren kunnen toegepast worden in hand-held devices voor communicatie, gaming, simulatie en virtual reality toepassingen.
 
Informatie: EKU56


Meer informatie aanvragen

- Eenvoudig voertuig-detectiesysteem

De MaxBotix MB8450 Car Detection Sensor is een betrouwbare low cost ultrasoon naderingsensor, ontwikkeld om voertuigen te herkennen die zijdelings voorbij bewegen.
Het multi-sensor design van de MB8450 maakt het mogelijk om met meerdere sensoren in de directe omgeving, toch betrouwbare meetwaarden te krijgen. Hierdoor kunnen meerdere sensoren in één systeem geplaatst worden om zo bijvoorbeeld hoogte verschillen af te dekken. 
De micro-B USB connector maakt het aansluiten naar een seriële COM poort van een bovenliggend systeem eenvoudig. De meetwaarde is een 1/0 uitlezing en een optionele afstandmeting. De sensor is eenvoudig te monteren in een ø22,5mm gat.
 
Kenmerken:
Meetwaarde 30-500cm
Instelbare inactieve afstand tot 150cm
Kleine objecten worden genegeerd
Automatische kalibratie na voedingaansluiting
 
Deze sensor is ontwikkeld voor gebruik bij drive-thru kiosken, bij slagbomen, wasstraten of ticket uitgiftepunten.
 
Informatie: MAX50


Meer informatie aanvragen

- Krachtige UHF RFID readers

De nieuwe OEM modules M800, M900 en M950 van iDTRONIC zijn krachtige UHF RFID readers met een leesafstand tot 5m, afhankelijk van de configuratie en omstandigheden. 
Door hun compacte bouw van 30,5 × 38,4 × 6,5mm (M800, M900) en 45 x 66 x 12,36mm (M950) zijn deze units eenvoudig toe te voegen aan industriële besturingen en zelf handheld apparatuur.
 
Overige kenmerken:
Maximaal vermogen:
M800: 100mW 20dBm
M900: 500mW 27dBm
M950: 4x1W 30dBm (softwarematig instelbaar)
Interfaces: TTL of RS232,  2 inputs/outputs voor externe contacten
Frequentie: 840 – 960MHz (ETSI + FCC standard)
Voor tags: ISO 18000 - 6C EPC, Class1 Gen2
 
Er zijn verschillende standaard antennes beschikbaar aan te sluiten met op een male UFL connector. Om een snel aan te slag te kunnen met deze modules is er een Starter Kit beschikbaar met een USB converter, enkele antenne’s en tags. Voor de software integratie is er een SDK en MS Windows demo software pakket. De firmware van deze OEM modules is gelijk aan de Bluebox industriële reader-familie, hiermee is een goed dekkend leveringpakket ontstaan met 1 gelijke firmware versie. 
 
Informatie: IDT55


Meer informatie aanvragen

- Ultra-low-profile UHF antennes

De nieuwe serie ultra-low-profile antennes van iDTRONIC complementeren het portfolio van de Bluebox RFID readers en antennes. De robuuste en veelzijdige antennes zijn toepasbaar voor bijna iedere industriële toepassing, ze bieden gebruikers accurate tracking van eigendommen, producten en personen overal en altijd. 
 
De range bestaat uit 7 verschillende uitvoeringen voor nagenoeg iedere situatie. Van portalen, grondmatten en near-field antennes, deze nieuwe serie levert het hoogste niveau van prestatie en duurzaamheid. 
 
Naast de technische kwaliteit zijn de antennes ook nog eens esthetisch verantwoord en verkrijgbaar in lineaire en circulaire uitvoeringen en voor ETSI / FCC band leverbaar.
 
Informatie: IDT56


Meer informatie aanvragen

- SATA3 solid state disks met verbeterde ECC

Apacer heeft onlangs twee nieuwe ultra compacte industriële SATA3.0 SSD’s geïntroduceerd: 
SFD18SH-M met een half slim SATA connector MO-297
mSATA H1-M met een mSATA connector MO-300 
 
Beide modules zijn gemaakt volgens het 1Ynm proces en zijn uiterst scherp geprijsd ondanks de compacte bouw, hoge snelheid, betrouwbaarheid, stabiliteit en het brede industriële temperatuurbereik.
Met een capaciteit van 16 tot 256GB industrieel MLC flash en uitgerust met de SATA3.0 interface kunnen er constante lees/schrijf snelheden gehaald worden van respectievelijk 515/185MB/s. Om de dataveiligheid te waarborgen heeft Apacer het ECC (error correcting code) capaciteit verbeterd naar 71bit/1K bytes. Daarbij is ook het DEVSLP (Device Sleep) protocol geïmplementeerd om energie-efficiency te waarborgen zelfs in stand-by mode.
 
Apacer biedt industriële oplossingen in SSD’s en flash cards zowel industrial grade SLC en MLC als consumer grade producten.
 
Informatie: APA50


Meer informatie aanvragen

- Mid range USB copy station

Altec  introduceert met de USB stick Copy24 3.0 een kopieerstation met 24 USB slots.
Dit systeem is opgebouwd met 3 parallelle secties van 8 slots USB3.0, dat garandeert een continu hoge datatransfer van cumulatief 700Mb/s bij een eenvoudige opbouw. Met adapters kunnen ook SATA SSD’s, CFast kaarten gekopieerd worden.
 
Dit systeem vult het gat tussen de het low-end 7 slots systeem en de high- end IQ CopyStation. Schrijven en verifiëren zijn standaard. Serialisatie, verborgen partities, meerdere LUN’s en schrijfbeveiliging zijn als software opties verkrijgbaar.
 
De PowerSoftware maakt intuïtief en eenvoudig gebruik mogelijk. Uitgebreide protocol functies helpen met het integreren van het systeem in een professionele QA workflow in overeenstemming met ISO9001.
 
Informatie: ALT30


Meer informatie aanvragen

- Maximale externe datatransfer mTCA.4

Om de mTCA snelheid optimaal te gebruiken zal de koppeling naar externe systemen ook razend snel moeten zijn. 
Elma introduceert de MicroTCA Carrier Hub op basis van glasvezeltechniek. Met deze kaart is een verbinding naar een PC tot wel 150 meter mogelijk waarbij rekenkracht op afstand ook benut kan worden zonder dat de daarbij behorend warmte ontwikkeling het systeem beïnvloed.
De MCH biedt zeer precieze FPGA gebaseerde kloknetwerken en synchronisatieprotocollen zoals WhiteRabbit of IEEE 1588 (PTP) voor datatransmissie. 
De timingfunctie maakt extra timingborden overbodig en met de 16-lane PCIe fiber uplink kan relatief dure rekenkracht ook in externe PC ondergebracht worden. Bovendien kunnen meerdere systemen met daisy chaining gekoppeld worden.
 
Informatie: ELM30


Meer informatie aanvragen

- Photodiodes van UV 150nm tot IR 2600nm

Epigap heeft naast de specifieke leds en ledchips, het pakket van fotodiodes behoorlijk uitgebreid. Er is een breed spectrum beschikbaar van 150nm tot 2600nm, van diep UV tot hoog IR. Deze InGaAs fotodiodes hebben een sensoroppervlakte met een diameter tot 3mm, een lage dark current en een hoge gevoeligheid. 
 
Naast de standaard golflengte van 800nm tot 1700nm, verkrijgbaar als chip of in een hermetische TO behuizing, zijn er de extended InGaAs photodiodes, met een verbeterde gevoeligheid in het hoge IR bereik tot 2600nm. 
 
Epigap beschikt over een uitgebreid pakket aan photodiodes met als basis materiaal GaN en SiC.
 
Informatie: EPI60


Meer informatie aanvragen

- COB leds nauwe lichtbundels

Door de groeiende vraag naar COB leds in spots waarbij de optiek een steeds kleinere hoek moet realiseren heeft Citizen nu een serie met een kleinere LES (Light Emitting Surface). Door de kleine diameter van het lichtveld is het mogelijk met een lens of reflector een kleinere stralingshoek te realiseren voor een optimale uitlichting.
De CLU7xx serie bestaande uit 4 types heeft een lumen package van ~1000lm tot boven de 6000lm bij een CCT van 3000K. De LES diameters variëren daarbij van 6,0mm tot 13,0mm. De gebruikelijke kleurtemperaturen zijn daarbij leverbaar in Ra80. Voor outdoor toepassingen is zelfs een 5000K in Ra70 beschikbaar. Uiteraard voldoen deze leds ook aan MacAdam step 3 en zijn de specificaties gemeten  bij Tj=85grC, de z.g. “hot binning”.
 
Informatie: CIT06


Meer informatie aanvragen

- Conductieverwarmingen zonder omkijken

DBK biedt met de Nimbus range verschillende solid state oplossingen voor paneel- en kastverwarmingen. Dat betekent eenmaal monteren en geen omkijken meer naar.
 
De convectieverwarming Nimbus is opgebouwd uit een PTC verwarmingselement welke de fysische eigenschap heeft om zowel dynamisch te verwarmen maar ook een gedefinieerde temperatuurbegrenzing heeft zodat er nooit oververhitting kan plaatsvinden.
Er zijn verschillende uitvoeringen in dichte behuizing of met een open koellichaam, DIN rail montage en als vlakke strip in 110/230Vac-dc 20-150W. Op aanvraag zijn er ook 24Vac-dc oplossingen of aangepaste vermogens en maximum elementtemperaturen.
 
Informatie: DBK05


Meer informatie aanvragen

- Compacte 60W leddriver

Lumotech heeft een nieuwe instelbare en dimbare 60W  leddriver ontwikkeld op basis van de  bestaande 40W driver. De grootste uitdaging was om de 60W in de standaard 40W behuizing te krijgen.  Door gebruik te maken van hoog efficiënte componenten en schakelingen is dit gelukt.
 
Deze driver is instelbaar met een externe weerstand van 400-2000mA en heeft een spanningsbereik van 22-46V. De L05055 is dimbaar met een 1-10V signaal.
 
Met de NTC uitgang en de fan output van 12Vdc is de L05055 toepasbaar in armaturen waarbij geforceerde koeling en betrouwbaarheid belangrijk is. Door de  lage inschakelstroom kunnen  probleemloos 46 drivers op een B16 of C16 afgezekerde groep geplaatst worden.  De efficiency blijft nagenoeg hetzelfde als deze driver gedimd wordt, zelfs tot onder 50% van de ingestelde stroom. 
 
Ook met deze “made in EU”driver laat Lumotech zien dat kwaliteit, performance en een acceptabele prijs mogelijk zijn, in combinatie met een no nonsens garantie van 5 jaar.
 
Informatie: LUM60


Meer informatie aanvragen

- Nieuwe DALI LED driver 30W

De nieuwe 30W DALI LED driver van Lumotech is nu beschikbaar. De L05025 heeft een groot werkbereik met een weerstand instelbare uitgangstroom tussen 100-1000 mA. De uitgangsspanning loopt van 7-43Vdc en daarbij heeft deze Lumotech driver een hoge efficiëntie, een power factor van 0,98 en de laagste inschakelstroom die op de markt beschikbaar is. 
Door de DALI interface van deze driver kunnen armaturen onafhankelijk van elkaar gestuurd worden. 
 
De vorig jaar geïntroduceerde 40W DALI driver, is getest door het toonaangevende Britse vakblad "Lux Magazine", waarbij de Lumotech driver als beste uit de bus kwam en bekroond werd met het maximale aantal van 5 sterren. Op deze basis is de nieuwe 30W driver gebouwd.
 
Ook voor deze nieuwe Lumotech driver geldt 5 jaar garantie.
 
Informatie: LUM061


Meer informatie aanvragen

- Surge protectie voor outdoor LED armaturen

Voor LED buitenarmaturen zoals straatverlichting en voetpadverlichting heeft Mersen een serie overspanningbeveiligingen type 2+3 en klasse II+III, die de kostbare buitenarmaturen  beschermen tegen 10kV spanningspulsen met een maximale ontladingsstroom van 10kA en een nominale ontladingsstroom van 5kA(8/20µs).
 
Dit betekent dat bij een blikseminslag, het LED armatuur in de omgeving van de inslag, beschermd wordt volgens de EN/IEC 61643. Mersen biedt een wijd verspreide marktoplossing onder OEM fabrikanten van LED verlichtingsystemen waar  de extreem gevoelige elektronica aan overspanningen door blikseminslag wordt blootgesteld. De module is door zijn miniatuur uitvoering zeer eenvoudig te installeren en is voorzien van een end of life indicator.
 
Informatie: MER60


Meer informatie aanvragen

- Uitbreiding HF testpennen

Bij een groeiend aantal draadloze toepassingen worden HF signalen gemeten, zoals Wifi achtige producten. Voor een correcte en betrouwbare meting zijn daar HF testpennen voor nodig. HF testpennen zijn speciaal opgebouwd een geveerde binnen- en buitengeleiders, die coaxiaal met elkaar verbonden zijn. Dit is ideaal voor hoogfrequente signalen omdat daarmee de afstraling van de signalen naar buiten en inkoppeling van storingssignalen naar binnen wordt geminimaliseerd. De op elkaar afgestemde maatvoering in combinatie met hoge precisie bij de fabricage zijn de basis voor een reflectie arme en verliesvrije overdracht van HF signalen. 
De serie 7860 / 7840 van PTR zijn met een impedantie van 50 Ohm aangepast aan HF systemen.
 
 
Er zijn zowel steekbare als schroefbare versies leverbaar. Voor beide varianten zijn er passende hulsen beschikbaar, waardoor bij onderhoud de testpennen snel en eenvoudig uit te wisselen.
 
De HF testpennen zijn compact en stabiel, waardoor ze optimaal geschikt zijn voor toepassingen waarbij gevoelige signalen bij hoge frequenties gemeten moeten worden.
 
Informatie: PTR60


Meer informatie aanvragen

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl