Archief

-Small Form Factor Systems

Elma heeft als designhuis voor backplanes en systeem platforms jarenlange ervaring met compacte systemen in veeleisende omgeving. Door de groeiende vraag naar slimme systemen voor outdoor toepassingen heeft Elma zelf een modulair platform ontwikkeld dat flexibel en schaalbaar is.

Elma heeft veel ervaring met conductie gekoelde behuizingen voor onder andere militaire systemen. Ze zijn marktleider in kleine VPX backplanes maar hebben ook embedded moederborden ter beschikking zoals ComExpress. Dit zijn technologieën en kerncompetenties die nodig zijn voor robuuste outdoor systemen.

De SFF systemen van Elma worden nu al toegepast in
• Landbouwmachines en tractoren
• Bouwmachines; stratenfrees
• Pantservoertuigen
• Kleine en lichte vliegtuigen en drones
• Stationaire opstellingen: gebouwbewaking en video walls

Veelal vraagt een SFF systeem een nauwkeurige inventarisatie en aanpassing op klantspecificatie.

Informatie: ELM14

Meer informatie aanvragen

- Kleiner, goedkoper, beter: 0,2W McAdam step 3 led

Citizen heeft met de CL -L600 een 0,2W low power SM D led in de afmetingen 0,8 x 2,0mm en een hoogte van 0,9mm. Deze led is in de kleurtemperaturen van 2700K tot 6300K beschikbaar. In de veel gebruikte kleurtemperatuur van 3000K is de lichtopbrengst 24,1lm met een Ra van 80+.

Het grootste probleem bij de low power leds is de binning op de kleurtemperatuur. Citizen levert deze CO B leds in MacAdam 3, wat een tolerantie op de kleurtemperatuur betekent van +/- 70K bij 3045K. Kleurverschil is hier nagenoeg niet zichtbaar, ook niet van leds uit verschillende productieseries.

Het voordeel is minder reclamaties over kleurverschillen, minder administratie bij de verschillende projecten en minder voorraad voor naleveringen.

Informatie: CIT45

Meer informatie aanvragen

- Ronde powerled koelprofielen

De Dau STC extrusie en pressed fin profielen zijn ontwikkeld om high power leds optimaal te koelen. Het extrusieprofiel met diameter 120 of 150mm heeft een koelvermogen van 10~120W afhankelijk van de hoogte en heeft een aluminium of koperen kern voor optimale thermische geleiding.

De pressed fin uitvoering is voorzien van een heatpipe voor een grotere efficiëntie en biedt 20~ 125W koelvermogen afhankelijk van de profiellengte. De afstand tussen de ribben is zo gekozen dat met de kleinste convectie al een beduidende koeling plaats vindt. De leds kunnen op het vlakgefreesde contactvlak gemonteerd worden.

DAU kan ook klantspecifieke oplossingen leveren.

De koelprofielen van DAU zijn een welkome aanvulling op de powerleds van Citizen en de Lumotech leddrivers. Op dit profiel passen ook powerleds van andere merken.

Informatie: DAU99

Meer informatie aanvragen

- Compacte low cost inbouw leddrivers

In toepassingen waar een rechttoe rechtaan leddriver voldoet, biedt Lumotech een compacte en economische oplossing: de L05150 en L05050. Met respectievelijk 350 en 700mA constant current uitgang met ongeveer 6W vermogen. Deze compacte drivers met afmetingen van 39 x 41 x 22mm zijn uitgevoerd met kabel-connector aansluitingen. Kabels met het tegendeel zijn beschikbaar.

Zoals bij alle Lumotech drivers wordt de kwaliteit onderstreept met 5 jaar garantie.

Informatie: LUM45

Meer informatie aanvragen

- Sfeervolle 6,4W retrofit LED lamp

Na de zeer fraaie professionele ledlamp van 4,4W met E27 fitting heeft Panasonic nu ook de Nostalgic Clear 6,4W retrofit uitvoering beschikbaar.
Panasonic biedt 3 jaar garantie en stelt een levensduur van minimaal 40.000 uur. Dit komt neer op ongeveer 40 jaar bij een gemiddeld gebruik van 2,7 uur per dag.

De 2700K zacht warme led is hoger geplaatst waardoor er 300° rondom lichtdistributie is. Met 6,4W en 470lm opbrengst is deze vergelijkbaar met een conventionele gloeilamp van 40 à 50W.

In tegenstelling tot een spaarlamp, is direct 100% lichtsterkte beschikbaar. Hiermee is deze ledlamp het eerste volwaardige alternatief voor de gloeilamp en ideaal om te gebruiken in ruimtes waar direct de volledige lichtsterkte beschikbaar moet zijn, zoals in badkamers en in trappenhuizen.

Informatie: PAN98

Meer informatie aanvragen

- IP67 ledstrip

Vossloh heeft met de Aluled serie een standaard ledstrip ontwikkeld voor IP67 omgeving. De Aluled is verkrijgbaar in drie standaard lengtes van 32, 92 en 122cm.

De Aluled is gemaakt voor 24Vdc voeding en leverbaar in warm en koud wit en in RGB. Voor deze laatste is de Digiled kleurensturing beschikbaar. Deze ledstrips zijn eenvoudig te monteren met geconfectioneerde steker en worden ingezet in vochtige ruimtes of outdoor. Mede door het geïntegreerde koellichaam kan een levensduur van 45000 uur (L50) worden afgegeven.

Informatie: VSO45

Meer informatie aanvragen

- Vlakke capacitieve sensor

De nieuwe CQ50 van MD Micro Detectors is een niet instelbare recht-toe recht-aan capacitieve naderingschakelaar van maar 50x30x7mm.

De 3-draads sensoren zijn IP67 en beschikbaar met 5Vdc of met 10-30Vdc voeding. Er zijn verschillende uitvoeringen met NO of NC uitgang en met NPN of PNP logica waarbij de meetafstand nominaal 5, 6, 7 of 10mm bedraagt.

De economisch geprijsde naderingschakelaar kan ingezet worden voor de detectie van het poederniveau in drankenautomaten, zeepniveau autowasstraten, waterniveau in bubbelbaden maar ook algemene industriële automatisering.

Informatie: MD50

Meer informatie aanvragen

- Industriële RFID systemen

De vernieuwde Bluebox RFID serie is een familie van zeer geavanceerde RFID-controllers, lezers, antennes en oplossingen om systeemintegratie te vereenvoudigen.

De Bluebox Professional RFID is verkrijgbaar als LF, HF en UHF uitvoering. Het is een doorbraak in de systeemintegratie door de krachtige prestaties en de vele geïntegreerde functies.

De meegeleverde software development kit ondersteunt een snelle uitrol van een applicatie terwijl de M12 connecties de montage vereenvoudigen.

De Bluebox is verkrijgbaar met verschillende interfaces: RS 232/485, Ethernet en Profibus. Op verzoek zijn andere interfaces ook mogelijk.
Er zijn zelfs hybride oplossingen mogelijk, waarbij meerdere frequenties in 1 controller geplaatst worden. Nu kan bijvoorbeeld een LF reader gecombineerd worden met HF. Hiermee komen de voordelen van HF binnen bereik zonder inbreuk te maken op de bestaande LF situatie.

De Bluebox familie is ontworpen voor veeleisende toepassingen, zoals de industriële omgeving met veel metaal of snel bewegende goederen.
Het biedt een flexibele combinatie van RFID-controllers, lezers, antennes en tags om een maatwerk RFID oplossing te realiseren voor ondermeer toegangscontrole, afvalbeheer, voorraadbeheer en logistiek.

Informatie: IDT54

Meer informatie aanvragen

- Motoren aansturen met een pure sinus

De NFO Sinus frequentieregelaar werkt als een gewone frequentieregelaar, maar heeft als grote voordeel dat door de unieke technologie van NFO er een zuivere sinusvormig uitgangssignaal wordt gecreëerd zonder elektromagnetische storingen.

Simpel
De installatie met de NFO regelaars is heel eenvoudig. Er is simpelweg geen afgeschermde kabel nodig. Ook in bestaande installaties kan zonder problemen de regelaar vervangen worden zonder dat ingrijpen in de bekabeling noodzakelijk is. De kabellengte wordt slechts belemmerd door de ohmse weerstand van de kabel waardoor de regelaar geplaatst kan worden waar u het wilt.

Stil
De NFO regelaar voldoet aan de hoogste EMC standaard en kan in alle omgevingen toegepast worden. Ook in medische omgevingen. Door de zuivere sinus heeft u ook geen hinderlijke geluiden in de motor.

Veilig
Er zijn kogellagerstromen wat de levensduur van de motor verlengd. NFO geeft zelfs 5 jaar garantie op nieuwe motoren. Er ontstaan geen aardlekstromen wat een veilige werkomgeving creëert.

Hoge precisie
De motorsnelheid kan zeer nauwkeurig geregeld worden met 100% torque vanuit stilstand maar ook bij lage snelheid. De regelaar heeft verder een energiezuinige stand voor werking bij zeer lage belasting zoals bij ventilatoren.

De NFO regelaars zijn onlangs uitgerust met de volgende opties:
• Modbus RTU/ASCII, RS232/RS48
• 24V/150mA uitgangsspanning voor aansturen van externe sensoren
• IP54 versies beschikbaar van 0,37kW tot 5,5kW
• Energiemeter zodat energieverbruik te bekijken is.

Informatie: NFO01

Meer informatie aanvragen

- EMC filters voor grote stromen

De nieuwe Block HLD 103-500 lijngebonden RFI ontstoorfilters zijn verkrijgbaar tot stromen van 3x1800A bij 520V. Vanwege deze enorme stromen vindt de aansluiting direct op de kopervlakken plaats. De reeks is gebaseerd op de maximale stromen die door een bepaalde koperdoorsnede van standaard ringkernen beschikbaar is. Hierdoor ontstaan er compacte filters die zeer kostenefficiënt zijn maar ook een maximale demping bieden. De serie biedt uitvoeringen voor maximaal 270A, 400A, 750A, 1000A en 1800A

Naast een uitgebreid programma filters biedt Block de mogelijkheid een apparaat of installatie te laten uitmeten. Dit kan zowel in het EMC laboratorium van Block plaatsvinden als op locatie.

Een afgepast filter kan meestal kleiner en goedkoper zijn dan een standaard filter omdat exact vaststaat hoeveel storing gefilterd moet worden. Het plaatsen van één totaal-filter in plaats van meerdere kleinere filters kan prijs-, ruimtelijke en technische voordelen hebben.

Block is een Notified Body en mag officiële metingen verrichten.

Informatie: BLO20

Meer informatie aanvragen

- Netspoelen met 3% en 5% UK

De markt van industriële installaties vraagt om steeds compacte componenten terwijl de vermogens toenemen. Block heeft daarom zijn serie LR 3 netspoelen aangepast, wat resulteert in een nieuwe ruimte besparende serie. Naast de 4% UK is nu ook een 3% en een 5% versie verkrijgbaar. De driefasen LR 3 is verkrijgbaar in uitvoeringen tot 690V / 1600A. Ook in enkel fase applicaties heeft Block een ruime keuze aan oplossingen.

Netspoelen verminderen de harmonischen, die schadelijk zijn voor het net. Een bijkomend voordeel is de beperking van de piekstroom van condensatoren in frequentieregelaars, inverters en convertors. Dit resulteert in een langere levensduur en een vermindering van het blindvermogen c.q. verbetering van de powerfactor cos phi.

Informatie: BLO21

Meer informatie aanvragen

- Drie fasen scheidingstransformator

De TT 3 van Block is een nieuwe drie fasen transformator, met een uitgekiende constructie. Hierdoor worden warmteverliezen drastisch gereduceerd, het rendement enorm verhoogd en afmetingen en gewicht geminimaliseerd. Dit alles bij een veilige galvanische scheiding tussen de primaire en secundaire zijde.

De transformator wordt onder vacuüm geïmpregneerd en vervolgens worden onder overdruk, de laatste luchtinsluitingen gevuld. De transformator is hierdoor optimaal beschermd tegen corrosie en mogelijke opwekking van storende geluiden wordt tegengegaan.

De standaard reeks is 3x400V, instelbaar +/- 5% in DYn 5, maar is op wens in elke spanning leverbaar, al bij enkelstuks. De TT 3 transformator is verkrijgbaar als IP23 of IP54 uitvoering.

Standaard specificaties:
• Ingangsspanning: 3x400V
• Uitgangspanning: 3x380V – 4x420V (5% tab)
• Andere spanningen op aanvraag
• Vermogen: van 1KVA tot 30 KVA
• Isolatieklasse: T50/F
• Efficiëntie: tot 97,5%
• UL

Informatie: BLO22

Meer informatie aanvragen

- Modulaire voeding 300-900W

De ACE serie behelst modulaire voedingen tot maximaal 900W met als optie de medische normen UL 2601-1 en EN 60601-1. De outputconfiguratie is naar wens aan te passen door de juiste DC modulen te selecteren.

 • AC input 85-264V
 • 4 basismodellen:
  – 300W – 4 output slots
  – 450W – 5 output slots
  – 650W – 5 output slots
  – 900W – 6 output slots
 • Verschillende outputmodulen van 2-48Vdc
 • Uitgangen zijn in serie of parallel te schakelen
 • Beschermd tegen overbelasting, overspanning en oververhitting
 • Standaard opties zoals remote on/off, remote sensing, alarm en instellen van uitgangsspanning
 • Opties hoge lekstroom, reverse luchtstroom, geluidsarm.
 • Temperatuurbereik: -20 +70°C
 • Optioneel medische veiligheidsnorm UL2601-1 en EN60601-1
 • 3 jaar garantie

Met de ACE voedingen van Cosel kunnen veeleisende applicaties flexibel ingevuld worden. Cosel is de Japanse markleider voor industriële voedingen.

Informatie: COS50

Meer informatie aanvragen

- Industriële USB stick

De Seal Stick is een industriële USB stick, specifiek ontwikkeld voor veeleisende applicaties, voor zowel betrouwbare data als mechanische robuustheid.

De Seal stick is opgebouwd met in huis ontwikkelde elektronica met eigen controllers en de meest betrouwbare flash. Hierdoor is er een enorme flexibiliteit mogelijk. Altec kan inregelen of de flash als betrouwbaarste SLC of naar grotere capaciteit MLC flash moet functioneren.

Verder kan de Product ID / Vendor ID klantspecifiek aangepast worden zodat er aangemeld wordt met de klantnaam of eigen ID nummer. Ook de behuizing kan aangepast worden aan klantwensen: zowel kleur, inscriptie als bouwvorm.

Omdat Altec de elektronica in eigen hand heeft is de Seal Stick geschikt voor lange product life cycles met strikte EOL en PCN procedures.

Capaciteiten: SLC van 4 tot 32GB; MLC tot 64GB

Informatie: ALT50

Meer informatie aanvragen

- Energie teruglevermodulen uitgebreid

Koch heeft de DES serie modulen voor de opslag en het terugleveren van remenergie van bijvoorbeeld frequentieregelaars en motorcontrollers uitgebreid met een zwaardere uitvoering.

De DES 3.0 heeft ten opzichte van de DES 2.0 een factor1,5 meer energieopslag door een zwaardere interne IG BT. Waar de DES 2.0 ongeveer 800 Ws kan opslaan, gaat de DES 3.0 al tot 1200Ws. Beide types blijven naast elkaar bestaan.

De zelflerende DES modulen zijn uitbreidbaar met EM modulen om nog hogere capaciteiten te halen en kunnen overal ingezet worden waar de spanning van de tussenkring maximaal 850Vdc is.

De DES modulen kunnen optimaal worden ingezet bij kort cyclische bewegingen en besparen op energiekosten en CO 2 uitstoot. Een besparing van 1kWh staat gelijk aan 0,59kg CO 2, dit is een groot voordeel bij, bijvoorbeeld openbare aanbestedingen. In diverse landen zijn subsidieprogramma’s om de investering in energiebesparende middelen aantrekkelijker te maken.

Informatie: KOS50

Meer informatie aanvragen

- Supercaps 3V varianten

VinaTech supercaps, heeft de Hy-Cap range verder uitgebreid, naast de 2,3V en 2,7V uitvoeringen zijn er nu ook 3V varianten. Dit houdt in een hogere energiedichtheid met lage ESR met een gelijkblijvende hoge betrouwbaarheid.

Kenmerken:
• Capaciteit 3~350F in 7 varianten
• Afmeting 8x0,6x4 maximaal 18x0,8x8mm
• Werktemperatuur -40 ~ +65ºC
• Verkrijgbaar met leads en soldeerpennen
• Meer dan 500.000 cycli

Applicaties: voedingen, UPS systemen, energie opslag, solar toepassingen, etc.

Informatie: VIN99

Meer informatie aanvragen

- SiC diodes, veel minder schakelverliezen

De schottky diodes van Rohm opgebouwd met siliciumcarbide hebben beduidend lagere schakelverliezen en kunnen uitzonderlijk snel schakelen, nagenoeg onafhankelijk van de temperatuur. Dit is met de normale silicium diodes nooit mogelijk. Dit resulteert in kleinere bouwvormen met hogere vermogensklasse.

De Rohm SiC Schottky barrier diodes voor 600 en 1200V high current toepassingen hebben met 1,35V de laagste Vf forward voltage in de markt en zijn verkrijgbaar in TO -220 en TO -247 behuizing.

Rohm heeft een groeiende line-up aan SiC componenten waaronder diodes, Mosfets en half bridge modules.

Typische applicaties zijn hoge vermogens voedingen, motor drive circuits en Power Factor Correction circuits.

Informatie: ROH45

Meer informatie aanvragen

- PhotoMOS relais 60Vdc 10A

In het bijzonder in situaties waarin de levensduur van elektromechanisch relais tekort schiet, bieden PhotoMOS relais enorme voordelen. Door gebruik te maken van de modernste MOS FET technologie aan de uitgang van AQZ192, is het mogelijk om een zeer lage doorgangsweerstand te bereiken van slechts 8 m?.

Door het verwaarloosbare verlies aan de uitgangszijde is het mogelijk de hoge waarde van 10A te kunnen garanderen bij kamertemperatuur.

De lage doorgangsweerstand en daardoor hoge toelaatbare stroom maken dit relais zeer interessant voor veel toepassingen in vermogenselektronica, maar ook in test- en meetapparatuur waar constante en lage weerstandswaarde een vereiste is, biedt dit nieuwe PhotoMOS relais onmiskenbare voordelen

Informatie: PAN73

Meer informatie aanvragen

- Nieuwe generatie DC solid state relais voor DIN-rail

Het XKLD0020 DC solid state relais van Celduc is ontworpen voor het aansturen van inductieve belastingen met hoge schakelfrequenties zoals elektromechanische kleppen, solenoids en motoren.

Kenmerken:
• 18-32 VDC controle spanning
• 4A 48VDC uitgang
• Potentiaalvrije diagnose-uitgang
• Status leds
• Ingang en uitgang elektrisch beveiligd
• Steekbare aansluitklemmen

De belangrijkste voordelen zijn een zeer lange levensduur, een hoge betrouwbaarheid en een snelle montage.

Informatie: CEL97

Meer informatie aanvragen

- Zware solid state relais voor PCB

Voor het zwaardere werk op de PCB zijn de SK reeks solid state relais van Celduc een excellente keuze met schakelstromen van 2 tot 30A.

 • De SKA tot een maximum van 6A 230V of 400VA c en is bovendien uitgevoerd met ingebouwde overspanningbeveiliging. De SKA is uitermate geschikt voor het schakelen van solenoids en motoren.
 • De SKB is met een 4A 230V of 400Vac geoptimaliseerd voor ohmse belastingen.
 • De SKL (AC ) en SL D (DC) serie kunnen tegen een koellichaam gemonteerd worden. De SKL is verkrijgbaar vanaf 16 t/m 75A en is voorzien van TMS technologie. Dit minimaliseert de thermische stress, wat een positieve invloed heeft op de levensduur. Deze series zijn uitermate geschikt voor motor-, verlichtings- en verwarmingsapplicaties. Met een I²T waarde van 5000A²s kunnen standaard installatieautomaten toegepast worden.
 • De SKH serie is af-fabriek voorzien van een koelprofiel waardoor het een plug & play product is. Deze is beschikbaar tot 25A 600Vac. Naast PCB uitvoeringen zijn er ook één en drie fasen uitvoeringen in schroef en DIN rail uitvoeringen.

Celduc is marktleider in solid state relais en kan ook klantspecifieke oplossingen bieden.

Informatie: CEL99

Meer informatie aanvragen

- Outdoor cabinet airconditioners

Seifert biedt voor outdoor toepassingen energie-efficiënte en milieuvriendelijke industriële airco’s van 500 tot 4000W. De stalen of aluminium behuizingen kunnen naar klantwens voorzien worden van een poeder coating en ook RVS uitvoeringen zijn mogelijk met een beschermingklasse tot IP55 / NEMA 3R en 4X. Er zijn inbouw, aanbouw en dakopbouw units verkrijgbaar.

Aan outdoor koelers worden de hoogste eisen gesteld, Seifert airco’s hebben zich bewezen in talloze toepassingen zoals telecomkasten in zowel civiele als militaire toepassingen.

Informatie: SEI50

Meer informatie aanvragen

- Heatpipe koeling voor hoge vermogens

DAU is specialist voor hoog efficiënte koeloplossingen met geïntegreerde heatpipes. Juist bij halfgeleider applicaties is het vaak moeilijk om de warmte uit de beperkte ruimte te krijgen, hiervoor zijn heatpipes uitermate geschikt.

Het montageblok wat ook dient voor warmte spreiding, kan van aluminium of koper zijn of zelfs een combinatie. De afmetingen van heatpipes en koelvinnen worden bepaald afhankelijk van het af te leiden vermogen, beschikbare ruimte, omgevingstemperatuur, luchtstroom etc. Daarom zijn de meeste oplossingen klantspecifiek.

Enige kentallen:
Verliesvermogen: 600 W tot 15 kW
Max. temp. stijging t.o.v. omgeving: 25°C tot 45°C
Thermische weerstand: 16.1 K/KW @ 3.2 ms-1
Werktemperatuur: 20°C tot 125°C
Positie vertikaal: +/-20°

DAU heeft standaard heatpipe koeloplossingen voor grote en kleine koelvermogens, waaronder high power leds, CPU koeling, lasers, IG BT’s.

Informatie: DAU50

Meer informatie aanvragen

- Nieuwe PTC convectie heaters

De Blizzard range PTC convectie verwarmingen zijn uitermate geschikt voor het verwarmen van kasten en apparaten om condens of bevriezing te voorkomen.

Het strakke design biedt ook maximale aanraakbeveiliging, zowel elektrisch als thermisch.

De Blizzard heeft een voedingspanning van 230Vac of dc en is verkrijgbaar in 20, 30, 40 en 65W uitvoeringen. De basisafmetingen zijn 35,5x57mm en afhankelijk van het vermogen met een lengte van 97,5 of 157,5mm. De DIN rail adapter maakt montage eenvoudig.

Deze solid state verwarming is uitstekend geschikt voor buitenapplicaties zoals ticketuitgifte apparaten, toegangsystemen, parkeersystemen etc.

Informatie: DBK50

Meer informatie aanvragen

- Meer energie met minder ruimte

De Genesis EP serie van Enersys is opgebouwd met dunne platen van puur lood waardoor er superieure prestaties geleverd kunnen worden met een compacte bouwvorm.

Deze volledig onderhoudsvrije VRLA accu’s kunnen ook op hun zijkant geplaatst worden.

Kenmerken:
• Verkrijgbaar in 13 tot 87Ah uitvoeringen
• 50-200% langere levensduur dan vergelijkbare technologieën
• Zeer vlakke en stabiele spanningsafgifte
• Onder –20°C, dubbele capaciteit t.o.v. vergelijkbare technologieën
• Design life 15 jaar

Juist voor cyclische belastingen zoals solar applicaties, off grid verlichting, elektrische voertuigen zijn deze accu’s uitermate geschikt.

Informatie: ENE50

Meer informatie aanvragen

- Puls-elco voor stroom boost

VE heeft hybrid layer capacitors uitgebreid met een grotere uitvoering.
De SPC1550 kan parallel gezet worden aan een lithium thionyl chloride (Li-SOC l2) batterij. Deze niet oplaadbare batterijen van 3,6V hebben bijzonder veel energie en kennen een extreem lage zelfontlading, echter kunnen ze maar beperkt stroom leveren. De combinatie verhoogt de stroom van bijvoorbeeld een D-cel 19Ah van 0,23A continu / 0,4A puls naar 3A. Ook het effect van passivering wordt met de SPC’s volledig opgeheven.

De SPC1550 is uitgevoerd in AA formaat en is een aanvulling op de bestaande SPC1520.

Typische applicaties zijn: energiemeters, RFID, track & trace, draadloze sensor netwerken, sonarboeien, datacommunicatie modules etc.

Informatie: EVE50

Meer informatie aanvragen

- Aluminium profielbehuizing

Filotec is een nieuwe serie aluminium behuizingen van BOPLA en is opgebouwd uit twee halve profielschalen en twee afsluitdeksels op de uiteinden.
De reeks is opgebouwd uit vier verschillende breedtes, drie profielvarianten, twee of drie hoogtes en verschillende standaardlengtes. De profielen zijn op iedere gewenste lengte leverbaar, met een maximum van 1000mm.

De profielvarianten zijn: een keypad type, een uitvoering met koelvinnen en één met flenzen voor wandmontage. Door het combineren van de verschillende profielvarianten onderling, zijn er maar liefst 78 behuizingen samen te stellen.

Het geëloxeerde oppervlak heeft een neutrale aluminium kleur en zorgt voor een deugdelijke bescherming en een hoogwaardige uitstraling. De behuizingen zijn geschikt voor een groot scala aan toepassingen waar maximaal IP 40 gevraagd wordt.

Informatie: BOP58

Meer informatie aanvragen

- High Current insteek printconnectoren

PTR heeft de productserie uitgebreid met tijdbesparende push-in connectoren AK4200 en AK4210.

Kenmerken AK4200 serie:
• Rastermaat 5.0 en 7.5mm
• Aansluitingen aan de voorzijde of bovenzijde
• Aansluitwaarde VDE 250V 24A en UL 300V 20A
• Voor massieve draad 4mm² en flexibele adres of adereindhulzen 2,5mm²

Kenmerken AK4210 serie:
• Rastermaat 7.5 en 11.5mm
• Aansluitingen aan de voorzijde
• Aansluitwaard VDE 450V 41A en UL 300V 35A
• Voor massieve draad 10mm² en flexibele adres of adereindhulzen 6mm²

Deze blokvormige connectoren hebben een dubbele soldeerpin. De serie’s voor hogere stromen hebben een versprongen dubbele soldeerpin. De connectoren zijn standaard in basaltgrijs en zwart leverbaar, overige kleuren zijn op aanvraag mogelijk.
De toepassingen voor deze connectoren zijn bijvoorbeeld vermogenstoepassingen als voedingen, transformatoren en UPS’en.

Informatie: PTR54

Meer informatie aanvragen

- Cable Joiner voor duurzame energie

Amphenol LT W heeft een nieuwe generatie cable joiners ontwikkeld, speciaal voor gebruik in zonne- en windenergiesystemen. Deze connector maakt het mogelijk flexibele aanpassingen te doen in bestaande of nieuwe installaties.

De cable joiner heeft de volgende kenmerken:
• UV-bestendig
• IP 67 waterdicht
• Bedrijfstemperatuur: -40~ +105°C
• Veiligheidsvergrendeling: ontgrendelen met steeksleutel
• Geschikt voor kabeldiameters van 8 ~16mm en aderdiameters 14~10AWG
• Snelle installatie: standaard krimpen of schroefklemmen

Nu is het mogelijk om zeer snel en eenvoudig betrouwbare kabelverbindingen te maken.

Informatie: LTW90

Meer informatie aanvragen

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl