Archief

- Ronde leddrivers, eenvoudig te integreren

De ronde leddrivers van Inventronics worden veel toegepast in highbay’s waarbij de driver op het koellichaam wordt geschroefd.
De EUR serie is beschikbaar in 100W, 150W, 200W en 240W in een IP65 behuizing. Er zijn verschillende uitvoeringen waaronder een programmeerbare versie en een potmeter versie. De programmeerbare versie heeft een 0-10V dimmer ingang. Na montage op het koellichaam blijft de potmeter bereikbaar.
 
INFORMATIE INV72


Meer informatie aanvragen

- Economische driver voor straatverlichting

Inventronics heeft zijn driver portfolio uitgebreid met de EUK serie in 75W, 150W, 200W en 240W in een IP67 behuizing. Deze serie is dimbaar met een geïsoleerde 0-10V ingang en heeft programmeerbare uitgangsstroom per mA. Deze serie is speciaal ontworpen als een economische oplossing voor straatverlichting, tunnelverlichting, high bay verlichting enz.
 
INFORMATIE INV71


Meer informatie aanvragen

- Licht gewicht koellichaam voor grote vermogens

Met de HB-WHP-0700-B heeft Furukawa maar een 0,7kg wegend koellichaam, om een high bay met een 150 ~ 180W COB led te koelen. Dat is ongeveer het halve gewicht in vergelijking met conventionele aluminium giet of extrusie profielen. Met afmetingen 173x176mm en een dikte van 61mm is het een vlakke module waarmee de designer meer vrijheid heeft om een esthetisch armatuur te ontwikkelen.
 
De matzwarte HYC serie koellichamen zijn standaard al weersbestendig en bestaan uit aluminium koelvinnen met geïntegreerde koperen heatpipes om de warmte te verspreiden. Daarmee worden de hoogste thermische specificaties gehaald zonder massa / gewicht toe te voegen en zonder het gebruik van ventilatoren.
 
De koellichamen met heatpipe kunnen in alle oriëntaties gebruikt worden, zelfs verticaal en onderste boven als flood light maar dan met een kleine afname van het koelvermogen. Voor zwaardere uitvoeringen tot 300W biedt Furukawa een alternatief van maar 1kg, terwijl passief koelen zelf gaat tot 500W.
 
INFORMATIE FUR75


Meer informatie aanvragen

- Led driver met IoT management voor Smart City verlichting

Fulham introduceert nieuwe outdoor LED-drivers met talrijke functies, inclusief geïntegreerd IoT-beheer voor Smart Cityverlichting. De geavanceerde Fulham Workhorse Extreme LED-drivers T1R1UNV zijn compatibel met draadloos dimmen via DALI en 0-10V. Dit is flikkervrij tot 1% vermogen. Tevens bieden deze ook een bijzonder breed programmeerbaar stroombereik zodat er maar één type driver op voorraad hoeft te zijn voor een scala aan armaturen. De T1R1UNV is verkrijgbaar in vier varianten van 40W 10-57Vdc tot 200W 80-280Vdc uitvoeringen.
 
Een voordeel voor fabrikanten van outdoor armaturen is het geïntegreerd draadloos beheer en web-gebaseerde bediening met real-time driver / led health monitoring. Hierbij werkt Fulham samen met Tvilight om een compleet  geïntegreerde driver te bieden met draadloos IoT-management en -besturing aan boord. Fulham’s Workhorse Extreme LED-drivers kunnen worden geïntegreerd met SkyLite, het intelligente draadloze lichtregelsysteem van Tvilight en andere op Zigbee gebaseerde systemen. Dit faciliteert eenvoudig het via de cloud beheren van verlichting voor onder meer stadsbeheer, nutsbedrijven, facilitaire bedrijven voor luchthavens, spoorwegen en industrieterreinen.
 
INFORMATIE FUL78


Meer informatie aanvragen

- Universele 30W leddriver, ook geschikt voor warm dimming

De L05031 uit de Lumo-serie van Fulham is een instelbare en dimbare leddriver van 30W. Ook voor “dim to warm” lichtbronnen, waarbij tijdens het dimmen de kleur warmer wordt, is deze Fulham driver geschikt. De L05031 is dimbaar met een 1-10V signaal of met een pulsschakelaar.
De driver heeft een bereik van 100 tot 1400mA en is instelbaar in stappen  van 20mA. Dat biedt de mogelijkheid om nauwkeurig de lichtsterkte in te stellen en aan te passen op andere leds of oudere armaturen. Nu kan een nieuwe generatie leds gemixt kan worden met oudere, die minder opbrengst hebben bij gelijke stroom. De uitgangsspanning loopt van 6 tot 42V, waarmee de meeste COB leds kunnen worden aangestuurd.  
 
Andere kwaliteitsaspecten zoals lage inschakelstroom, hoge powerfactor, hoge efficiency en een lage rimpelstroom zijn standaard bij deze “made in Europe” drivers van Fulham.  Dat wordt onderstreept met 5 jaar garantie.
 
INFORMATIE FUL71


Meer informatie aanvragen

- Mains dimable programmeerbare leddriver 25W

Fulham introduceert de L05023, een nieuwe 230Vac dimbare 25W leddriver. De stroom is met een dipswitch instelbaar, maar kan ook met het standaard programmeerapparaat per mA ingesteld worden tussen 100 en 1050mA. Het spanningsbereik ligt tussen 3 en 43Vdc.  Bovendien is hij naast primair te dimmen, ook 1-10V analoog te dimmen. Dat maakt deze -zero-ripple- driver uitermate geschikt voor dim-to-warm toepassingen. 
 
Door de zeer lage inschakelstroom kunnen er zelfs 107 drivers op een B16/C16 zekering automaat geplaatst worden.  De no nonsens garantie van 5 jaar maakt het plaatje voor deze Europese driver compleet.
 
INFORMATIE FUL18


Meer informatie aanvragen

- DIM-TO-WARM MODULES

De laatste voordelen van halogeen tegenover leds zijn nu nagenoeg vervaagd: zowel de hoge Ra waarde als de warmere lichtkleur bij dimmen, wordt opgevangen met de dimto-warm modules.
Citizen biedt een serie COB leds die kleurverandering van halogeen simuleert van grofweg 1800-3100K met een lichtopbrengst van 980lm bij 13,5W uitvoering tot 2920lm bij de 29W uitvoering. Daarnaast introduceert Citizen een Chip Scale Package (CSP) module met een bredere range van 2700-5000K. Waar andere aanbieders een NTC weerstand plaatsen past Citizen een speciaal circuit toe die voor een betere efficiëntie lm/W zorgt tijdens het dimmen en een kleinere MacAdam step.
De COB’s zijn eenvoudig uitwisselbaar met andere enkelkleurige COB’s, daar is geen aanpassing aan de primair dimbare driver of dimmer voor nodig. PWM dimmen is niet mogelijk.

INFORMATIE CIT18


Meer informatie aanvragen

- Tunable white ledmodules

Citizen heeft met de LCN tunable white led modules uitgebracht met een instelbare lichtkleur tussen 2700K en 6500K. Er zijn drie behuizingen met de volgende specificaties:
 
15x15mm tot 1100lm 350mA 25V
19x19mm tot 2200lm 700mA 25V
23,5x23,5mm tot 3300lm 700mA 37V
 
De Ra is >80 en de efficiëntie tot 127lm/W De ledmodule heeft vier aansluitingen, voor elke kleur twee. Bender + Wirth heeft een standaard connector beschikbaar voor de kleinste twee uitvoeringen. De toepassing kan zijn voor de retail, bijvoorbeeld het optimaal uitlichten van een sterk wisselend assortiment. En voor algemene verlichting om aanpassingen te kunnen doen aan de gewenste sfeer.
 
INFORMATIE CIT17


Meer informatie aanvragen

- Spectrale stralingsmeter verbetert

De Apacer AL serie compacte draagbare spectroradio- / spectral irradiance meters zijn aangepast waardoor het werkgebied en de nauwkeurig vergroot zijn, het gewicht verlaagt en bet energiemanagement verbetert is. Het meetbereik in het UV bereik is verlaagt van 340nm naar 330nm het bereik aan de bovenzijde van het IR bereik gaat van 780nm naar 850nm. De illuminatie grens is van 500.000lux naar 600.00lux opgetrokken en er zijn verbeteringen doorgevoerd met betrekking op de reproduceerbaarheid en nauwkeurigheid.  Er zijn extra functies geïntegreerd zoals CQS Color Quality Scale. Daarnaast worden de volgende metingen gedaan: luminantie, color rendering, kleurtemperatuur, spectrale bestraling, CIE1931, CIELAB. Het touchscreen geeft uitgebreide grafieken weer. Via USB en optioneel via WiFi (AL-210) kan een data koppeling naar een PC gemaakt worden voor automatische verwerking. De Apacer AL is gebaseerd op een differentiatie technologie met een MEMS microraster, wat veel compacter is dan conventionele spectrometers. De spectrometer kan gebruikt worden als handheld apparaat of als een vast geïnstalleerde unit in industriële productielijn.
 
INFORMATIE APA72


Meer informatie aanvragen

- Allerkleinste 40W open frame voeding

XP Power heeft de ECF40-serie van 40W ultra compacte AC-DC converter gelanceerd. Deze open frame-convectie-gekoelde units kunnen tot +50°C het volledige uitgangsvermogen leveren zonder een gedwongen luchtstroom, met derating is de maximale gebruikstemperatuur tot +70°C.
 
Dit is de kleinste 40W open frame voeding die op de markt verkrijgbaar is. De ECF40 is 25% kleiner dan het huidige kleinste product.
 
Met afmeting van slechts 76,2x38,1x28,0mm past deze in een breed scala aan toepassingen in de medische, industriële en wetenschappelijke sectoren. Het gamma bestaat uit zes modellen die alle populaire nominale uitgangspanningen van + 12 tot + 48 VDC bieden. De spanning kan handmatig 10% aangepast worden.
 
Het verbruik is < 0,15W bij nullast en met een hoge typische efficiëntie van 90% of meer, waardoor het eindproduct kan voldoen aan de meest recente energie-efficiëntienormen.
 
De lekstroom is maximum 250μA en biedt daarmee 2 MOPP voor medische veiligheidsnormen.
 
INFORMATIE XPP73


Meer informatie aanvragen

- PIR met een smal detectieveld

De nieuwe Panasonic Hammerhead PIR sensor detecteert een breed gebied èn heeft een vergrootte gevoeligheid voor objecten die de sensor recht benaderen. Dit komt door een innovatieve, gepatenteerde lens die de gevoeligheid buiten het midden van de PIR sensoren versterkt. De horizontale kijkhoek is 150° en de verticale kijkhoek is 35° (+10°/-25°), waardoor er een lang en smal detectieveld ontstaat. Dat is ideaal voor het volledig bestrijken van woonkamers, kantoren en andere ruimtes.
 
INFORMATIE PAN84


Meer informatie aanvragen

- FlashProfiler: bepaal het juiste flash-geheugen

Data integriteit staat en valt ook met het toegepaste flash geheugen. Onverwachte uitval van geheugen kan in sommige toepassingen catastrofaal zijn. Er zijn veel criteria in een systeem die uiteindelijk de prestaties en levensduur van flashgeheugen bepalen. Dit gaat veel verder dan de specificaties op een datasheet, over-dimensionering van capaciteit en gebruik van slimme SMART-data features. Om voor individuele toepassingen tot de juiste keuze in flashgeheugen te komen, is er een analysetool nodig die Altec met de FlashProfiler heeft ontwikkeld.
 
Na een inventarisatieronde van de theoretische systeemeisen, documenteert de Flashprofiler-analysesoftware het werkelijke belastingsprofiel in de werkelijke systeemomgeving. Na deze recordercyclus volgt er een analyse van de opgenomen gegevens. Theoretische- en door onderzoek verkregen data wordt gebruikt om tot een duidelijk pro el te komen. Dit pro el wordt op verschillende geheugen media van diverse fabrikanten geprojecteerd en gesimuleerd. Sterktes en zwaktes van de individuele producten worden transparant aangegeven in een testrapport.
 
INFORMATIE ALT03


Meer informatie aanvragen

- Leddriver met geïntegreerde noodunit.

Fulham heeft recent een nieuwe Europese “all-in-one” noodverlichting LED driver gepresenteerd. De behuizing bevat zowel een LED driver als een Lithium batterij voor de back-up voeding en een batterijlader. Een maandelijkse of jaarlijkse zelftest functie is geïntegreerd conform de laatste EU normen.
 
Deze nood LED driver voldoet aan alle relevante Europese standaarden zoals o.a. ENEC en daarmee is de nieuwe Fulham HotSpot Plus een uitkomst voor lichtfabrikanten die hiermee een complete gekwalificeerde noodverlichting oplossing kunnen aanbieden. Door de “all-in-one” oplossing is het aansluiten eenvoudig en is de verlichtingsarmatuur tevens een noodverlichting geworden, zonder toevoeging van een extra lichtbron die alleen maar gebruikt wordt tijdens de noodsituaties.
 
De HotSpot Plus bestaat uit een extreem compacte behuizing met een dimbare LED driver van 45W en een geïntegreerde, vervangbare LiFePO4 batterij. Door de ingebouwde trekontlasting mag deze driver los boven het plafond worden geplaatst. De dubbele connectoren zorgen voor de simpele montage waarbij de netspanning eenvoudig door te lussen is.
 
De HotSpot Plus heeft een geïntegreerde, vervangbare LiFePO4 batterij en de noodvoeding is te instelbaar tussen 1W/540 minuten en 6W/90 minuten brandtijd. De LED driver is in stappen van 1 mA programmeerbaar tussen 250 en 1400mA met een eenvoudige handheld programmeer tool.
 
De HotSpot Plus is een compacte, eenvoudig te installeren unit en met een garantie van 5 jaar voor zowel de driver als de batterij biedt deze kwaliteitsdriver veel perspectief voor de toekomst.
 
INFORMATIE FUL17


Meer informatie aanvragen

- GPS op PCIe automotive CAN bus module

Apacer heeft de PCIe CAN module, voor in-vehicle toepassingen, naast de 3D gyroscoop en 3D accelerometer nu uitgebreid met een piggy back GPS module. De Apacer in- vehicle module is de ideale oplossing voor  eet management, controle apparatuur voor openbaar vervoer en hulpdiensten om voertuigdata te verzamelen in combinatie met positiebepaling. Bij slechte GPS ontvangst, bijvoorbeeld in tunnels, kan de optionele UDR functie (Untethered Dead Reckoning GPS) een nauwkeurig gecalculeerde benadering genereren aan de hand van snelheid- en stuurgegevens gecombineerd met GNSS data. Hierdoor blijft het systeem toch inzetbaar.
 
Drivers en SDK support zijn er voor Windows 7 & 10 en voor Linux Kernel 2.6 & 3.13.
 
INFORMATIE APA78


Meer informatie aanvragen

- Robuuste flexibele embedded computer

Met de Flexcom rugged embedded computer introduceert Elma een uiterst robuust, maar ook flexibel platform voor veel eisende omgevingen zoals in vliegende, varende, rijdende en militaire toepassingen.
 
Deze conductie gekoelde familie is verkrijgbaar met een uitgebreide selectie aan processoren, opslagmedia en I/O interfaces. De flexibiliteit in data throughput en interfaces maakt de Flexcom familie een betaalbaar alternatief voor
een grote range aan toepassingen.
 
Het front is eenvoudig aan te passen aan de gekozen configuratie waardoor er geen of maar zeer beperkte eenmalige kosten ontstaan. Het platform is een bewezen basis voor kritische applicaties.
Er zijn geen ITAR beperkingen.
 
INFORMATIE ELM78


Meer informatie aanvragen

- 72Vdc Li Ion pack voor lichte EV’s

Cleantron heeft met de G7 een 72Vdc pack van 20Ah speciaal ontwikkeld voor gebruik in lichte elektrische voertuigen. Dit pack mag tot 6 stuks parallel gekoppeld worden om meer capaciteit te krijgen.
 
Het robuuste pack is opgebouwd zonder bedrading, solderingen of lijmen maar is volledig in elkaar geschroefd in een aluminium behuizing. Het battery management system (BMS) is zo ontwikkeld dat er geen master slave verhouding nodig is tussen de verschillende packs onderling, maar dat ze elkaar herkennen en met elkaar communiceren in een keten. Het BMS herbergt naast de standaard veiligheidsfuncties ook onder meer cell balancing, CAN bus communicatie en data opslag.
 
Het pack in deze behuizing, is UN38.3 gecertificeerd voor luchttransport en volgens IEC62133, de veiligheidsnorm voor lithium Ion in elektrische apparaten. Aanpassingen aan de behuizing kunnen gevolgen hebben voor de certificering.
 
De firmware kan optioneel uitgevoerd worden met speciale settings voor long life gebruik, regeneratieve energie opslag, hot plug van volle packs naast lege packs, etc. Cleantron Li Ion battery packs zijn ontwikkeld en geproduceerd in Nederland en voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaards.
 
INFORMATIE CLE72


Meer informatie aanvragen

- Spiral batterijen EOL

EVE heeft per direct de lithium thionyl chloride spiral uitvoeringen uit productie genomen. Dit betreft de batterijen met artikelnummers ERxxxxxM. De bobin types ERxxxx blijven gewoon leverbaar. Spiral batterijen worden vooral toegepast in applicaties waar een redelijke stroompuls gevraagd wordt.
 
Met SPC (super puls capacitors) in combinatie met gewone lithium thionyl chloride Bobin batterijen is de Spiral functie technisch en prijstechnische te evenaren.
 
De reden van de productiestop is dat de grondstofprijzen voor deze batterijen met 50-70% gestegen zijn de laatste jaren.
Voor de uitzonderlijke toepassingen waar een Spiral batterij onmisbaar is kan Elincom een equivalent van een andere fabrikant leveren.
 
INFORMATIE EVE78


Meer informatie aanvragen

- Industriële zonnepanelen op klantenwens

Shenzhen Solarparts maakt op klantenwens kristallijne zonnepanelen met verschillende basismaterialen. Dit wordt gedaan om een robuust en vandaalbestendig paneel te krijgen of een paneel wat makkelijk geïntegreerd kan worden in een apparaat of opstelling.
 
Er zijn zonnecellen onder extra sterk glas met - en zonder frame, maar ook onder kras-vast polycarbonaat.
De zonnecellen kunnen ook op de drager geplaatst worden waarbij de cellen afgedekt worden met een speciale EVA folie in plaats van glas. De basis kan zijn van RVS of aluminium om zo bijzonder eenvoudig te kunnen integreren in een schakelkast en om tevens steenslag te kunnen weerstaan. De basis van een semi flexibele kunststof plaat wordt gebruikt als het paneel een gebogen vorm moet hebben.
 
Naast rechthoekige panelen en een witte of zwarte achtergrond, biedt Solarparts ook de mogelijkheid om ronde panelen te produceren. De spanning kan afhankelijk van de te laden batterij-soort aangepast worden en de elektrische aansluiting ook. Deze panelen dienen als energievoorziening voor bijvoorbeeld autonoom werkende led-armaturen in straatverlichting, ondergrondse en bovengrondse afvalcontainers, parkeerautomaten, meet- en sensorsystemen voor snelwegen, waterwegen en landbouwtoepassingen.
 
INFORMATIE SSP71


Meer informatie aanvragen

- BlueBOX, RFID reader ook met industriële interfaces

De BlueBOX industriële RFID reader familie is uitgebreid met nieuwe interface-uitvoeringen. De HF en UHF types zijn nu ook leverbaar met Modbus TCP, CANBUS J1939 en CANopen CAN-bus interface als aanvulling op de al breed ingezette RS232/485, Ethernet en Pro bus uitvoeringen. De initiële programmering en configuratie gebeurt met de standaard USB connectie.
 
De BlueBOX serie is leverbaar in 1, 2 en 4 kanaals uitvoeringen waarop een verscheidenheid van antennes kunnen worden aangesloten.
 
INFORMATIE IDT73


Meer informatie aanvragen

- Ultrasoon in de lucht

Drones uitgerust met ultrasone sensoren waarmee de vlieghoogte nauwkeurig bepaald wordt en de drone obstakels vermijden kan.
 
De uitdaging ligt in de ontwikkeling van een lichte sensor die veel te verduren krijgt omdat de sensor de aerodynamica aantast, maar toch een open structuur heeft om te kunnen meten. Daarbij moet de meethoogte snel en accuraat zijn zonder foutmetingen door ruis of vuil.
 
Maxbotix biedt diverse oplossingen voor verschillende toepassingen; de MB1240 weegt 5,8 gram en meet 10m met 1cm resolutie. De sensor is klaar voor gebruik.
 
Eigenschappen
• Maximum meetafstand 765 of 1.068cm met 1cm resolutie • 42kHz ultrasoon
• Voeding 3.0-5.5V
• Real-time automatisch kalibratie (spanning, vochtigheid, omgevingsruis)
• Standaard 3 uitgangssignalen: analoog, serieel, PWM • Eenvoudig integratie in bestaande hardware omgeving • Werktemperatuur -40 - +70 ÌŠC
• Firmware filtering (actieve ruis- en  uitreductie)
• Levensduur 200,000+ uur MTBF
 
Deze metingen worden niet alleen toegepast om de hoogte van de drone te bepalen maar alternatief om bijvoorbeeld gewashoogte in kaart te brengen.
 
INFORMATIE MAX71


Meer informatie aanvragen

- Grote solenoid efficiënter

De grootste standaard cilindrische solenoid van Tremba, de ZMF3865 is verbeterd waardoor deze 2W zuiniger is en met 11W vermogen toch meer kracht op de as biedt.
 
Met een diameter van 38mm en een huislengte van 65mm is deze conform UL gebouwde solenoid zowel trekkend als duwend te kiezen, met veer retour. De maximale slaglengte is 40mm en de nominale kracht bedraagt 35N bij 100% inschakelduur, terwijl bij 10% inschakelduur dit kan oplopen tot 70N met ingetrokken as.
 
Er zijn 6, 12 en 24Vdc uitvoeringen standaard beschikbaar. In het nieuwe ontwerp is de mogelijkheid voorzien om een positieschakelaar toe te voegen. De solenoid is ideaal voor de zwaardere toepassingen, vanwege de zeer geringe warmteontwikkeling.
 
Tremba heeft ook elektronische sturingen op of bij de solenoid om zo de kracht/energie weg van de solenoid te optimaliseren. Deze MST modules worden applicatiegericht geprogrammeerd met voordelen zoals meer kracht, sneller schakelen en minder opwarming en dus langere levensduur.
 
INFORMATIE TRE71


Meer informatie aanvragen

- XFHCL kleine inductor voor hoge stromen

De XFHCL is een compacte gesloten inductor met hoge stroomdichtheid en zeer lage weerstand bedoeld voor hoge stromen. Daarom worden deze veel ingezet in geschakelde applicaties zoals DC voedingen en audio.
 
De toleranties zijn nauwkeurig en liggen binnen 10%. Door de lage capacitieve koppelingen kunnen de spoeltjes zowel in serie als parallel geschakeld worden. De compacte bouwvorm past uitstekend in de trend van steeds kleiner wordende schakelingen met hogere vermogens.
 
Er zijn drie standaard bouwvormen. Met name de XFHCL42TH is bijzonder omdat deze 100A kan weerstaan in combinatie met een hoge werktemperatuur van 125°C.
 
INFORMATIE XFM17


Meer informatie aanvragen

- Verdubbelde schakelstroom

De nieuwe hoogvermogen PhotoMOS relais van Panasonic schakelen geluidloos, betrouwbaar en met een nagenoeg oneindige levensduur, op de kleinste oppervlakken.
 
De nieuwe PhotoMOS relais maken het mogelijk om een continue-stroom van 3,3A te schakelen bij 100Vac-dc. In gelijkstroom modus worden de uitgangs-MosFET’s parallel aangesloten en kan er zelfs tot 6,6A geschakeld worden bij kamertemperatuur.
 
De belangrijkste kenmerken op een rij:
 
(afbeelding tabel)
 
De lage doorgangsweerstand en daarmee de kleine variatie daarop over het temperatuurbereik, zijn er ook veel toepassingen in test- en meetapparatuur. Omdat juiste daar een constante doorgangsweerstand of beperkte spanningsval over het schakelcontact belangrijk is.
 
Andere typische toepassingen zijn in de automatisering, veiligheidstechniek en gebouwautomatisering, waar I/O units met vrijwel oneindige levenscycli en absoluut onderhoudsvrije werking gerealiseerd kunnen worden met minimaal vermogen.
 
INFORMATIE PAN83


Meer informatie aanvragen

- Extreem klein, krachtig en zuinig relais

Het nieuwe vermogensrelais DW-HL van Panasonic schakelt betrouwbaar 25.000 keer aanloopstromen van 117A bij 240Vac volgens TV-8 ratings en heeft een schakelcapaciteit van 16A bij 277Vac.
 
Het relais heeft een creepage & clearance afstand van 6mm tussen het contact – spoel en een indrukwekkende doorslagsspanning van 6kV en piek 12kV.
 
De kleine afmetingen en het lage spoelvermogen van 200mW voor
een enkele - en 400mW voor een dubbele spoel, maken dit relais zeer aantrekkelijk voor inbouwtoepassingen waar afmetingen, prestaties en energie-efficiëntie belangrijk is. Dat kan zijn voor slimme schakelaars en geschakelde wandcontactdozen, shutter motoren, magneetventielen, LED- en halogeenverlichting maar ook het schakelen van spanningen in bussystemen zoals de KNX-bus. Door het lage verbruik en bi-stabiele werking is het relais goed toepasbaar in batterij gevoede toepassingen.
 
INFORMATIE PAN82


Meer informatie aanvragen

- PA-N relais ideaal voor I/O schakelen

Het PA-N relais van Panasonic is, met een schakelstroom van 5A (230Vac / 30Vdc) en zijn slanke bouwvorm van 5mm, ideaal voor het schakelen van outputs op I/O kaarten. Het 1 form A (NO) relais is volledig gecertificeerd voldoet aan de IEC61010 versterkte isolatie standaard met hoge isolatie waardes 3kV en 6kV piek. Daarbij voldoet de PA-N ook aan de ANSI/ISA 12.12.01 voor explosiebestendig en niet vlambaarheid.
 
Dit maakt het PA-N relais de ideale keuze voor I/O kaarten voor PLC’s of embedded besturingen met hoge eisen en weinig ruimte.
   
INFORMATIE PAN81


Meer informatie aanvragen

- Klein en luid: waterdichte SMD luidsprekers

Ekulit, fabrikant van buzzers en luidsprekers, heeft een nieuwe serie SMD luidsprekers ontwikkeld. De kleine bouwvorm van de luidsprekers maken ze geschikt voor kleine handheld apparatuur, smart-watches, maar ook deurspreekstations, oproepsystemen e.d. 
 
De luidsprekers hebben verende contacten zodat een elektrische verbinding eenvoudig gerealiseerd kan worden. De hele serie heeft een waterdichtheid-graad van IP67.
 
Ondanks de kleine afmetingen hebben de luidsprekers een geluidsdruk van 92dB.
 
De luidsprekers zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar.
 
INFORMATIE EKU58


Meer informatie aanvragen

- Infrarood leds voor biometrische herkenning

High power infrarood leds zijn uitermate geschikt als lichtbron voor gezichts- en irisherkenning, Citizen electronics heeft daarvoor twee specifieke IR leds ontwikkeld.
 
De CL1510 is bedoeld voor gezichtsherkenning en bewakings- camera’s. Deze IR led heeft een brede hoek van 150° en een golf- lengte van 850nm en 300mW/sr wat een uitstekende belichting biedt voor het maken van scherpe en contrastrijke beelden. Voor iris herkenning is dit de CL1500 met een gol engte van 810nm en 2900mW/sr.
 
Identificatie met biometrische irisherkenning biedt veel meer zekerheid dan bijvoorbeeld vingerafdrukken. Het wordt gebruikt voor toegangscontrole tot mobiele apparaten en ruimtes.
 
INFORMATIE CIT17


Meer informatie aanvragen

- Serie geschakelde supercap module

De VEC 6R0 504QG is een supercap module die op 6V werkt. Door twee cellen van 1F en 3V in serie te schakelen is de makkelijk toe te passen hogere bedrijfsspanning 6V beschikbaar. Applicaties die enkele tientallen seconden energie behoeven, zijn met de VEC6R0 prima te helpen. Toepassingen zijn name het opvangen en afvlakken van de zendpuls bij draadloze communicatie en back up bij last time life acties bij voedingsuitval. Mede door het lage gewicht en de enorm hoge en onderhoudsvrije levensduur zijn ze ideaal.
 
Naast de genoemde 0,5F module zijn er ook grote energiemodules beschikbaar. Binnen de 6V reeks, is er keuze uit 1,5F, 2,5F en 5F.
 
 
INFORMATIE VIN78


Meer informatie aanvragen

- Nieuwe reeks vochtbestendige condensatoren

Luchtvochtigheid is een belangrijk probleem in offshore windparken. Standaard condensatoren zijn zeer gevoelig voor vocht en zoute lucht. Speciaal voor die toepassing heeft FTCAP foliecondensatoren ontwikkeld die, dankzij hun speciale aluminium inkapseling, veel beter bestand zijn tegen vocht en zoute lucht. De axiale vormgeving minimaliseert ook nog eens de mechanische stress door beweging. FTCAP verwacht dat deze serie aan eind van het jaar volledig beschikbaar is.
 
INFORMATIE FTC60


Meer informatie aanvragen

- 18-36W netadapters met strengste energienormen

XP Power heeft vier nieuwe externe desktop voedingen uitgebracht die voldoen aan de nieuwste Amerikaanse level VI en de Europese CoC Tier 2 normen met betrekking tot energie-efficiëntie. De single-output voedingen zijn perfect voor toepassingen die een externe energiebron met een laagvermogen van 18, 24, 30 of 36W nodig hebben. De nieuwe adapters voldoen aan de nieuwste energiewetgeving die gericht is op het verminderen van het energieverbruik.
 
De 18W, 24W, 30W en 36W adapters hebben een hoge gemiddelde efficiëntie van 87% typical, gemeten met een belasting van 25, 50, 75 en 100%. Daarmee voldoen zij aan de eisen voor Amerika en Europa. VET-serie is verkrijgbaar met 12, 15, 18 en 24Vdc. De VET18 heeft daarnaast ook nog een 9Vdc model. De voedingen kunnen van 0 tot +60°C omgevingstemperatuur gebruikt worden. Alle modellen voldoen aan de ITE 60950-1.
 
In vergelijk met andere adapters op de markt is het rendement zeer hoog en zijn ze scherp geprijsd. Naast de huidige efficiëntie-eisen, heeft VET- serie minder energie nodig tijdens gebruik en in de stand-by-modus om de impact op het milieu te verminderen en te besparen op de energiekosten.
 
INFORMATIE XPP72


Meer informatie aanvragen

- 150W DC-DC converter met extreem breed ingangsbereik

XP Power heeft met de QSB150 een nieuwe 150W single output DC-DC converter gelanceerd met een 8:1 input. Het extreem brede ingangsbereik van 9 tot 75Vdc biedt mogelijkheden om veel standaard spanningen zoals 12, 24 en 48V te genereren.
 
De QSB kent 6 verschillende uitgangsspanningen van 12 tot 48Vdc en is voorzien van een trimfunctie zodat de uitgang circa 10% aangepast kan worden. De behuizing is een gestandaardiseerde half brick van 61,5x57,9x12,7mm. De QSB kan van -40°C tot een maximale koelplaattemperatuur van + 100°C gebruikt worden. De QSB reeks is verkrijgbaar van 75 tot 600W.
 
INFORMATIE XPP71


Meer informatie aanvragen

- Buitengewone handheldbehuizing

De BoPad elektronicabehuizingen van Bopla heeft een moderne vormgeving en is bedoeld voor het inbouwen van membraantoetsenborden, touchscreens en displays. De nieuwe BoPad is afgestemd op de eisen voor mobiele handheld-apparaten en geschikt voor zware omstandigheden. Er zijn varianten voor desktoptoepassingen, met batterij vak en accessoires voor wandbevestiging.
 
De BoPad-behuizingen zijn in vijf basismaten, in de kleuren zwart en wit verkrijgbaar en optioneel in andere kleuren. De grotere versies BOP 7.0 en BOP 10.1 zijn geoptimaliseerd voor het inbouwen van touchscreens en 18650 Li-ionen batterijen. Het gepolijste frame zorgt voor een afgewerkt chique uiterlijk en beschermt het bedieningsoppervlak. De behuizingen bieden de standaardbeschermingsklasse IP40 tot IP 65.
 
INFORMATIE BOP62


Meer informatie aanvragen

- Low cost IP67 waterdichte behuizingen

De Takachi WH serie IP67 dichte handheld behuizingen, is uitgebreid. Er zijn vier nieuwe maten toegevoegd waardoor er nu 18 verschillende uitvoeringen zijn van 79x126x20mm tot en met 95x171x33mm. De behuizing is standaard verkrijgbaar in off-white en zwart. Samen met vijf verschillende kleuren randen kan er makkelijk een individuele uitstraling gegeven worden.
 
De WH serie is verkrijgbaar met verschillende batterij-compartimenten en wartels. Bewerkingen voor display-openingen, gaten voor knopjes e.d. kunnen door de fabriek worden uitgevoerd.
 
INFORMATIE TAK71


Meer informatie aanvragen

- Kabeldoorvoer zonder stekker verwijderen

Het nieuwe IP66 kabeldoorvoersysteem KDSClick van Conta-Clip zorgt voor het snel doorvoeren van open of voorgemonteerde kabels in behuizingen of door schakelkastwanden.
 
Met afdichtelementen die volkomen strak passen, garandeert het systeem trekontlasting volgens DIN EN 62444. KDSClick is gebaseerd op slechts drie basiscomponenten - frames, inzetstukken en dichtingen - en werkt volgens een eenvoudig modulair principe voorzien van een uit één deel gegoten robuust kunststof frame dat in vier maten leverbaar is voor 4, 6, 8 of 10 dichtingen. De geschuimde pakking biedt IP66 bescherming, zelfs bij beschilderde of ruwe oppervlakken.
 
Om te kunnen voorzien in verschillende aantallen kabels en kabeldiameters zijn er meer dan 80 verschillende dichtelementen. Aanpassingen kunnen achteraf makkelijk gedaan worden. Er is ook een ronde KDSClick uitvoering met meervoudige frames, ontworpen voor M20 tot M63 metrische openingen. Afhankelijk van de grootte van de kabelwartel, kunnen maximaal vier dichtingen worden ingevoegd.
 
INFORMATIE PTR17


Meer informatie aanvragen

- Mechanische test krachtpatser

De nieuwe WA-M-16xx) is een unieke mechanische wisseladapter om printplaten mechanisch te contacteren en te testen voor verbinding-, incircuit- of programmeertoepassing, dan wel een combinatie hiervan.
 
De beperkende factor voor de toepassing van mechanisch adapter zijn het aantal verende contacten. Als de resultante van het aantal pennen een kracht van ~500N bereikt, is een mechanische adapter vaak niet meer geschikt.
De WA-M-16xx heeft door een uniek mechanisme slechts een kracht vergelijkbaar met 25 kilogram nodig om ongeveer 1000N veerkracht te overbruggen. Uitgaande van 1,5N per verende pen kunnen er ruim 666 testpennen ingezet worden in één beweging.
 
Kenmerken:
• parallel sluitdruk mechanisme
• solide testchassis voor zeer hoge krachten tot 1000N
• dubbelzijdig testen mogelijk
• tweetraps (dual stage) testen mogelijk
• automatische uitlijning voor optimale krachtverdeling en contactmoment
• parallelle sluitdrukmechanisme maakt testen van grote en hoge printen mogelijk • Interface met 96-pins connector of pylon-interface blokken
• maximale werkoppervlak: 350x230mm
 
De universele wisselplaten voor de diverse werkstukken zijn onderling uitwisselbaar met andere GPS testadapters waardoor er kostenbesparend gewerkt kan worden.
 
INFORMATIE GPS17


Meer informatie aanvragen

- Testpennen: stroom tot 100A

De nieuwe testpennen van PTR 1080/G kan probleemloos stromen tot 100A testen en meten. Deze testpen worden gebruikt in combinatie met een verend pennenbed of een testconnector. Bij deze toepassing is een veerkracht van 7N wel noodzakelijk om een goed contact te verzekeren en de hoge stroom te kunnen geleiden.
 
De huls van de testpen is verzilverd om een betere vonkbestendigheid te bewerkstellingen. Er zijn twee uitvoeringen van de kop, een verzilverde afgeronde en een vergulde kroon. De hoge-stroom testpennen hebben een grotere diameter en zijn daardoor erg robuust. Daarom kunnen deze ook ingezet worden als alternatief in zware industriële toepassingen.
 
INFORMATIE CCL01


Meer informatie aanvragen

- RBL connectoren, snel & foutloos installeren

Met de RBL serie introduceert Amphenol een reeks connectoren die veldmontage in een industriële omgeving probleemloos toestaat. De RBL serie is namelijk een klik- systeem, wat hoorbaar en voelbaar is bij de juiste connectie, daarbij kan er maar op één manier verbinding gemaakt worden.
 
Op deze manier kan er ‘blind’ geïnstalleerd worden. De grote besparing is te vinden in tijdwinst bij montage en het overslaan van de nacontrole.
 
De RBL is er in diverse uitvoeringen, zowel male als female in chassisdelen, kabeldelen en als kabel-connector sub- assembly.
 
Eigenschappen:
• Pinvarianten 4 t/m 9
• Vermogen 430Vdc/ 20A
• IP67 watervast
• Krimp- en soldeercontacten.
• UV bestendig en brandvertragend
 
De typische toepassingen zijn industriële automatisering, led infrastructuur, renewable energie, camerasystemen, marine- en offshore toepassingen
 
INFORMATIE LTW71


Meer informatie aanvragen

- Dubbel solid state relais in enkele behuizing

Celduc heeft met de SOBR twee nieuwe dubbele solid state relais ontwikkeld die ondergebracht zijn in een enkele behuizing. De SOBR965560 heeft één 10-36Vdc stuuringang en schakelt daarmee beide solid state relaisuitgangen 24-600Vac 24A. De SOBR965660 kan de beide relais onafhankelijk van elkaar schakelen.
 
De topologie is AC nul-doorgang zoals ingezet wordt voor de meeste verwarmings- en verlichtingstoepassingen. Solid state relais zijn nagenoeg onverslijtbaar in aantal schakelingen en volledig geruisloos.
 
Het grote voordeel van de SOBR is de compacte bouw en eenvoudige aansluiting met push-in connectoren waarmee bijvoorbeeld enerzijds een motor en anderzijds een verwarmingselement geschakeld kan worden in koffiemachines, ovens en dergelijke.
 
INFORMATIE CEL72


Meer informatie aanvragen

- Slanke en snel te monteren airco‘s

Door steeds compactere inbouwruimte kan de temperatuur in schakelkasten gevaarlijk hoog oplopen. Seifert Systems biedt met de Slimline-Pro niet alleen een elegante slanke oplossing maar ook een uiterste snel te plaatsen serie airconditioners van 300W tot 6kW koelvermogen.
 
De bijzonder montagevriendelijke, energiezuinige en plaatsbesparende Slimline-Pro kan zonder montagemateriaal geplaatst worden. Afhankelijk van de grootte kan het apparaat door één persoon binnen twee minuten gemonteerd worden. Bij aanbouw uitvoeringen wordt de airco in een trapeziumvormige uitsparing in de kastwand gehangen en met geïntegreerde clips
geborgd.
 
Alle modellen zijn met een condensor uitgevoerd, hebben een temperatuurbereik van -40 tot +60°C en zijn naast IP56 ook NEMA type 3, 3R, 12, 4 en 4X. Deze serie is zowel voor indoor als outdoor toepassingen geschikt en uitgevoerd in zowel gepoedercoat staal RAL7035 maar voor hygiëne doeleinden of corrosiebestendigheid ook verschillende RVS gradaties. Een elektronische sturing zorgt voor een hoge efficiëntie en het kleurendisplay vergemakkelijkt de instellingen en uitlezingen.
 
INFORMATIE SEI78


Meer informatie aanvragen

- DC-Link-Energie naar behoefte

Bescherming van servo- en frequentieregelaars tegen spanningsfluctuaties, vermindering van belastingpieken door peak shaving, gebruik van regeneratieve remenergie; dat zijn de functies van het KTS systeem van Koch. De basis hiervoor is de combinatie van power electronics en supercap modules.
 
Het KTS systeem wordt direct op de DC link van de regelaars aangesloten en kan als UPS fungeren bij spanningsuitval maar ook als energiebuffer voor remenergie. Alle vereiste beveiligingen zijn geïntegreerd zodat er een ready-to-use oplossing beschikbaar is. De inbedrijfstelling houdt niet meer in dan het aansluiten van de voedingskabel en communicatiekabels.
Als de gegevens voor de toepassing bekend zijn kan de uiteindelijke configuratie bepaald worden aan de hand van een simulatieberekening:
 
• als 100kW gedurende tien seconden beschikbaar
moet zijn om een machine in een gedefinieerde toestand te brengen tijdens spanningsuitval, resulteert dit in een KTS module van 2000x1200x600mm
 
• als 20kW remenergie binnen een periode van 15 seconden moet worden opgenomen en geleidelijk in 1 minuut weer teruggegeven wordt een aandrijfsysteem, resulteert dit in een KTS regelkast van 2000x600x600 mm
 
Koch levert hiermee een simpele en veilige oplossing waarmee bespaard kan worden op energie, aansluitkosten van de installatie en daarbij levensduur verlengend is voor de regelaars.
 
INFORMATIE KOC78


Meer informatie aanvragen

- Veilige DC ontlaad-tool

Voor onderhoudswerkzaamheden aan een regelkast met geladen supercaps of condensatoren, biedt Koch een tool om in korte tijd deze energie te ontladen naar een veilig spanningsniveau.
 
De SDU-200 kan bij een ontlaadvermogen van 1.400W een energiehoeveelheid van 200kW/s opnemen. Daarbij wordt de behuizing ca 35 C warmer dan de omgeving.
 
De veilige SDU kan direct gekoppeld worden aan elke circuit waaraan capaciteiten verbonden zijn zoals de DC-link bij gekoppelde frequentieregelaars en regeneratieve remenergie modules. Met een meegeleverde DC schakelaar kan ook een tweede SDU gekoppeld worden, indien er meer vermogen of een kortere ontlaadtijd nodig is. Tevens is er een voor overbelasting beveiligde weerstand geïntegreerd om in noodgevallen snel te kunnen ontladen.
 
Met de SDU biedt Koch een uitgekiende tool die een veilige omgeving biedt voor onderhoudspersoneel van elektrische installaties.
 
INFORMATIE KOC79


Meer informatie aanvragen

- Twee-kanaals elektronische zekering

Na de introductie van de EasyB, de eerste elektronische automaat die 24V DC circuits beveiligt, monitort en bestuurt, introduceert Block nu een tweekanaals variant. Het samenstellen van meervoudige systemen gaat nu nog sneller en is gunstiger in prijs. De EB-27 is van 2x1A tot maximaal 2x8A verkrijgbaar.
 
Net als de eenkanaals uitvoering laten deze units zich eenvoudig besturen en kunnen makkelijk bedraad of optioneel gekoppeld via Modbus RTU of I/O link naar bovenliggende systemen. Het modulaire ontwerp maakt het mogelijk om van 1 tot 40 kanalen in een string aan te sturen door een gepatenteerde plug & play adressering. Montage gaat eenvoudig en snel met geïntegreerde contacten. De in flexibele verbindingsbruggen of backplanes behoren tot het verleden.
 
Met EasyB wordt de beveiliging van 24Vdc circuits beter, sneller, compacter en volledig onder controle in lijn met Industrie 4.0 concepten.
 
INFORMATIE BLO60


Meer informatie aanvragen

- 24V voeding met een ingang tot 575Vac

Block heeft een serie voedingen met een ingangsbereik van 180 - 575Vac. Naast de standaard 24Vdc-5A en 10A is er ook een 3,8A versie met NEC Class 2 toelating. Dit is bijzonder functioneel voor schakelkasten die aan UL moeten voldoen, want de componenten achter de NEC Class 2 voeding hoeven geen UL keurmerk te hebben.
 
De hoge ingangsspanning maakt het mogelijk om de voeding tussen twee fasen aan te sluiten zodat de nul of een extra transformator niet noodzakelijk is.
 
INFORMATIE BLO61


Meer informatie aanvragen

- Efficiënte scheidingstrafo van de plank

Block heeft een nieuwe serie één fase scheidingstransformatoren. De CT serie is een economische en efficiënte oplossing voor het creëren van 24Vac in schakelkasten en apparaten. Er zijn veel opties mogelijk zoals geïntegreerde zekeringen, een DIN rail voor het monteren van extra componenten op de transformator. De CT is voorzien van cUL en daarmee ook geschikt de Amerikaanse markt.
 
Kenmerken:
• ingangsspanningen 2x240 of 600Vac
• uitgangsspanningen 24 of 120Vac
• vermogen: 50 tot 2500VA in 14 vermogensklassen • efficiëntie tot 95%
• opties zoals zekeringen en DIN rail
• volledig aanraakveilig
• cUL
 
INFORMATIE BLO62


Meer informatie aanvragen

- Veilige luchtverwarmers met laag drukverlies

DBK heeft de HR serie PTC verwarmingselementen voor lucht, uitgebreid met uitvoeringen met extreem lage luchtdrukverliezen. Naast de V vinnen voor hoog vermogen introduceert DBK de Delta vinnen speciaal bedoeld voor luchtverwarming waar luchtweerstand ongewenst is. Het grote oppervlak van de aluminium vinnen waarborgt een homogene warmteoverdracht. Door de luchtstroom aan te passen zal het verwarmingsvermogen meebewegen, binnen bepaalde grenzen.
 
De PTC elementen zijn zelfregulerend, dit garandeert de hoogste veiligheid. Deze elementen kunnen niet oververhitten zoals bij het verwarmen met weerstandselementen wel kan. DBK heeft ook een module ontwikkeld waarbij de HR elementen met Delta vinnen geïntegreerd zijn zodat er een kant-en-klare en naar IP20 aanraakveilige gebouwde unit ontstaat. Een thermische beveiliging van 80°C is optioneel geïntegreerd om bij een te lage luchtstroom de verwarming af te schakelen
 
INFORMATIE DBK78


Meer informatie aanvragen

- Kleurechte lichtbeleving, VIVID COB Leds

Het is belangrijk om verlichting te hebben die kleuren optimaal weergeven, ondermeer in de retailmarkt en bij museale toepassingen. Armaturen met de Vivid Brilliant serie van Citizen bevatten een led met een hoge kleurverzadiging die de kleuren het best weergeeft.
 
Objectieve “blind – tests” onder lichtarchitecten uit verschillende landen bevestigen dat de keuze voor de Vivid serie terecht is. Objecten worden kleurecht weergegeven en er worden geen kleuren toegevoegd. De hoge eigen kleurverzadiging van de led zorgt ervoor dat deze de kleuren optimaal weergeeft.
 
Ook metingen met de CQS (Color Quality Scale) methode, waarbij de kleurverzadiging op 15 punten wordt vergeleken met een standaard halogeen Ra100 lichtbron, laten overduidelijk de superioriteit van de Vivid serie zien.
 
Citizen bevestigd met deze technologische ontwikkelingen de leidende positie als fabrikant van COB leds op de wereldmarkt.
 
INFORMATIE CIT72


Meer informatie aanvragen

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl