Archief

- 6e generatie COB leds in Step 2

Citizen introduceert de 6e generatie COB leds voor algemene verlichting. Afhankelijk van het type led is er een rendementsverbetering gerealiseerd tussen de 2 en 7% en de thermische weerstand is opnieuw gedaald met 5%. De Tc max is verhoogd van 105°C naar 120°C en de Tj max is verhoogd van
140°C naar 150°C.
 
Naast de gebruikelijke MacAdam step 3 is tegen een meerprijs ook step 2 leverbaar. Het vermogen van deze leds loopt van 0,2W tot 524W.
 
Informatie: CIT71


Meer informatie aanvragen

- Lichtgewicht 500W ledkoeling

Elincom is de Benelux fabrieksdistributeur van Furukawa hoogvermogen koellichamen met geïntegreerde heatpipes. Furukawa introduceert de nieuwe HYC serie met een koelvermogen van 85 tot 500W bij een omgevingstemperatuur van 40°C.
 
Het gewicht is bijzonder laag omdat deze koeling is opgebouwd uit plaatmateriaal. De combinatie licht gewicht en groot koelvermogen maakt Furukawa uitstekend geschikt voor de prijs gedreven high bay armaturen. Naast koeling voor leds produceert Furukawa ook koellichamen voor onder meer tractie toepassingen waarbij er hoge eisen gesteld worden aan het functioneren onder extreme omstandigheden.
 
INFORMATIE: FUR01


Meer informatie aanvragen

- Dimbare 24V driver voor ledstrips

De L05032-24CV1050 is een 25W leddriver met een maximale uitgangsspanning van 24Vdc. Hierdoor is de driver uitermate geschikt als voeding voor ledstrips.
 
Met een inschakelstroom < 1A is het mogelijk om 113 stuks van deze 25W leddriver op één B16 of C16 beveiligde groep aan te sluiten. Tevens is deze low ripple driver goed dimbaar met een normale potmeter van 100K log. Bij oververhitting, grijpt de automatische thermische beveiliging in met een automatische stroombegrenzing.
 
Met vijf jaar garantie is dit een leddriver die zeer geschikt is voor het voeden van ledstrips voor plafond ledpanelen.
 
INFORMATIE: FUL71


Meer informatie aanvragen

- IP67 46W led engine

Citizen introduceert met de LMZ serie IP67 led engine module van 46W. Deze is verkrijgbaar tot 7200lm lichtopbrengst in meerdere kleurtemperaturen. Er zijn vier geïntegreerde lenzen beschikbaar voor verschillende lichtbeelden. Er is een basis mét geïntegreerd koellichaam en een variant zonder.
 
De compacte bouw met zoveel vermogen is mogelijk door de  ip-chip of Chip Scale Package (CSP) technologie waarbij de led-die direct op de PCB gemonteerd is. 
 
Toepassingsgebied is zowel indoor als outdoor verlichting voor parkeergarages,  ood lights, industriële hanglampen, etc.
 
INFORMATIE: CIT73


Meer informatie aanvragen

- Nieuwe generatie witte leds voor retail

Voor retail toepassingen is het belangrijk dat de kleurweergave optimaal is. Citizen heeft de bestaande Vivid serie witte leds hiervoor rigoureus aangepakt. De witte COB leds zijn verkrijgbaar in de kleurtemperatuur van 2700K naar 5000K en elke uitvoering heeft een Brilliant uitvoering voor de uitlichting van individuele objecten en een Natural uitvoering voor algemene omgevingsverlichting.
 
De Brilliant versies hebben een hoge kleurverzadiging, dat resulteert in een sprankelende en levendige weergave van de aangelichte objecten. De Natural versie heeft een hoger rendement om de rest an de winkel te verlichten, waarbij het omgevingslicht geen afbreuk doet aan de kleurkwaliteit. De Vivid serie is leverbaar in bouwvormen met vijf die-variaties met een vermogen tot boven de 100 Watt.
 
INFORMATIE: CIT72


Meer informatie aanvragen

- Amber en blauwe COB leds

Citizen is wereldmarktleider van Chip On Board leds en heeft weer twee nieuwe COB leds geïntroduceerd, te weten een amber kleurige en een blauwe variant. Hiermee kan traditionele verlichting nog meer benaderd worden.
 
De amber COB met een kleurtemperatuur van 2200K met Ra 65 is leverbaar in 8 varianten van 25 tot 590W. Met een uitstekende efficiency van 140lm/W en een lange levensduur van 50.000 uur (L70) is deze led ontwikkeld om de traditionele verlichting met hoge druk natrium te vervangen. De uitlichting van kerken, historische gebouwen en andere objecten kan nu met led worden uitgevoerd met de voordelen van led zoals: laag energieverbruik, lange levensduur, quick start en dimming.
 
Naast de amber uitvoering is ook de blauwe kleur in 455nm verkrijgbaar met dezelfde algemene kenmerken. Deze leds zijn bedoeld voor architecturale verlichting in zwembaden of voor gebouwen, maar ook voor viskwekers en pluimveehouders. Deze gekleurde COB leds hebben dezelfde vormfactor als de standaard leds, daarom kan er gebruik gemaakt worden van bestaande accessoires zoals connectoren, optieken en koellichamen.
 
Informatie CIT10


Meer informatie aanvragen

- Hogere efficientie: power SMD leds 8,4W

Citizen introduceert twee varianten power SMD leds met een vermogen van 8,4W om hoogvermogen lampen te bouwen.
 
De PSL445 heeft een footprint van 6,5x6,5mm en is uitgerust met een optiek. Deze is bedoeld voor toepassingen waarbij veel licht en een laag energieverbruik gewenst is. De aansturing is met 350mA (3,9W / 163lm/W) of 700mA (8,4W / 141lm/W). Toepassingen zijn typisch straatverlichting, high bays, tunnelverlichting en flood lights.
 
De PSL440 heeft een vergelijkbare behuizing maar zonder optiek
en is bedoeld voor toepassingen waarbij een smalle lichtbundel en een hoge intensiteit zijn gewenst. Vergeleken met gangbare 4-chip oplossingen in de markt heeft de PSL440 het voordeel van een hogere efficiency, een kleinere openingshoek, maar vooral bij gebruik met lenzen is het lichtbeeld homogeen, terwijl bij andere 4-chip oplossingen er een kruis te zien is in het lichtbeeld. Beide leds zijn leverbaar in verschillende kleuren en in Ra70, 80 en 90+.
 
Met deze nieuwe leds bevestigt Citizen opnieuw haar leidende positie in vermogensverlichting.
 
Informatie: CIT11


Meer informatie aanvragen

- Betaalbare universele 33W leddriver

Met de L05033R heeft Fulham een universele 33 Watt leddriver die met een weerstand in te stellen is tussen 500mA en 1050mA. Deze leddriver is uitermate geschikt voor armaturen met een op de R-set ingang aangesloten lichtsensor. Door de compacte bouwvorm, lage inschakelstroom (85 drivers op een B16 groep) en aantrekkelijke prijs is dit een ideale driver voor gebruikers die hoge eisen stellen aan de kwaliteit van een leddriver. Dat wordt onderstreept met 5 jaar fabrieksgarantie.
 
INFORMATIE: FUL72


Meer informatie aanvragen

- Vermogens gaan omhoog: 150W leddriver

De ledtechnologie ontwikkelt zich snel en de vraag naar grotere vermogens ook. Hiervoor heeft Fulham de L05065 ontwikkeld, een 150W leddriver met een zeer lage inschakelstroom, een hoge cos phi en een efficiency tot 92% over een breed bereik.
 
Kenmerken:
• Bereik uitgangsspanning 20-60Vdc
• Maximale inschakelstroom <2.4A
• Stroom instelbaar van 700-4000mA
• 1-10V dimcircuit
• NTC temperatuur sensor ingang
• 12Vdc/ 200mA ventilator aansluiting
• Rimpelstroom <10 % bij 100Hz
• Thermische beveiliging: automatisch dimmen in plaats van switch off 
• Actieve overspanningbeveiliging
• SELV compliant
• Power factor 0.98
• ENEC gecertificeerd
• Ontwikkeld en geproduceerd in Europa
 
Uiteraard voldoet Fulham aan de CE, Kema en is 5 jaar no-nonsense garantie de norm.
 
Informatie: FUL46


Meer informatie aanvragen

- Programmeerbare leddrivers, ook offline te configureren

Door de overname van Lumotech door Fulham worden nu ook de drivers van Fulham toegankelijk voor de Europese markt. Fulham heeft een los programmeerapparaat, de TPSB-100 en meerdere programmeerbare leddrivers van 40 en 60W, dimbaar met Dali of met 0-10V. Deze laten zich eenvoudig instellen tussen de 250mA en 1050mA in stappen van 1mA.
 
Afhankelijk van de uitvoering zijn deze online en zelfs offline te programmeren, wat enorme voordelen biedt bij het seriematige instellen van de drivers.
 
Naast de normale drivers is er een programmeerbare noodverlichtinguitvoering waarbij in noodgevallen, een NiCd of Lithium IJzerfosfaat batterij de voeding overneemt.
Deze drivers voldoen aan de CE en SELV eisen en hebben ook een UL keur, wat voor export maar Amerika een vereiste is.
 
Informatie: FUL47


Meer informatie aanvragen

- Outdoor leddriver extreem robuust

Block heeft met de PLED outdoor led drivers een serie constant current drivers bestand tegen 6kV overspanning. Er zijn vier uitvoeringen van 350-1400mA en maximaal 94V, dimbaar van 10-100%. De PLED heeft softstart en er is een NTC ingang om oververhitting te detecteren. De drivers zijn parallel schakelbaar. Het koellichaam van de leds wordt met een potentiaalvereffeningscontact met de driver verbonden zodat capacitieve energiepulsen geen schade aan de leds kunnen toebrengen. De levensduur van 50.000uur bij 60°C is een indicatie van de kwaliteit.
 
INFORMATIE: BLO75


Meer informatie aanvragen

- Waterdichte hybride connectoren

De X-Lok hybride connectoren van Amphenol LTW combineren data- en voedingssignalen in één enkele connector. Het push-lock-mechanisme voor het blind insteken van de connector zorgt voor een snelle en eenvoudige installatie. De hoogwaardige afdichtingselementen maken de X-Lok-serie IP68 stof- en waterdicht.
 
De X-Lok serie bestaat uit een ruime variatie in chassis- en kabeldelen en verschillende groottes. De pincon guraties zijn 2/4; 3/5 en 3/9 voeding/data samenstelling met een maximale stroom van 20A bij 250V.
 
De hybride connectoren worden veel toegepast in veldapplicaties zoals outdoor ledverlichting.
 
INFORMATIE: LTW72


Meer informatie aanvragen

- Inschakelstroombegrenzer

De ESG inschakelstroombegrenzers verhinderen het ongewenst "trippen" van zekeringautomaten bij het inschakelen van elektrische apparaten. De grote inschakelstromen worden veroorzaakt door bijvoorbeeld het inschakelen van leddrivers.
 
De ESG serie is nu uitgebreid met een kleine Din rail uitvoering met een nominale stroom van 16A. Hierdoor kunnen ook meerdere gebruikers
achter deze unit geplaatst worden.
 
De ESG is voorzien van een dynamisch begrenzingtijd en een geïntegreerde temperatuurzekering.
 
De ESG serie is ook verkrijgbaar in stekker- en tafelmodellen.
 
INFORMATIE: BLO70


Meer informatie aanvragen

- Spectroradiometer

De Apacer spectroradiometers, zijn ontwikkeld om de juiste werking van beeldschermen, tablets en soortgelijke display’s te meten.
Voor led toepassingen is een aangepaste versie als spectral irradiance meter beschikbaar, terwijl voor led verlichting met difussers de spectroradiometers ook geschikt zijn.
 
De luminantie, color rendering, kleurtemperatuur, spectrale bestraling, CIE1931, CIELAB wordt gemeten bij een spectrum van 380-780nm met een nauwkeurigheid van 3%. Het touchscreen geeft uitgebreide gra eken weer. Via USB en optioneel via WiFi (AL-210) kan een data koppeling naar een PC gemaakt worden voor automatische verwerking.
 
De Apacer AL is gebaseerd op een differentiatie technologie met een MEMS micro raster, wat veel compacter is dan conventionele spectrometers.
 
INFORMATIE: APA02


Meer informatie aanvragen

- Snel een betrouwbare IP68 verbinding

De FIXC serie van Amphenol-LTW is een IP68 kabel-naar-kabel verbinding voor veldmontage. Deze is ontwikkeld om betrouwbaar en eenvoudig kabelverbindingen te maken in vochtige omgeving zoals bijvoorbeeld outdoor ledarmaturen.
 
Er is een T-adapter en er zijn I-adapters als rechte doorvoeren in verschillende uitvoeringen met de volgende kenmerken:
 
  • geschikt voor kabel ø 4,5-12,5mm,
  • afdichtrubber afhankelijk 2, 3 en 4 aderige varianten
  • IP68, zoutwater spray, UV bestendig -40 ~ +105°C • Schroefmontage aders
  • 450Vac/dc; 15 en 20A
 
Naast de outdoor ledverlichting zijn er ook toepassingen denkbaar voor op schepen, in kassen, windmolens en industriële toepassingen.
 
INFORMATIE: LTW71


Meer informatie aanvragen

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl