Archief

 

 

Nieuwe fabrikant   EMIS: IEC inlet en paneel EMC filters

EMI Solution Pvt Ltd (EMIS) en Elincom hebben een overeenkomst gesloten voor de verkoop vande EMC filters in de Benelux. Elincom gaat zich hierbij voornamelijk concentreren op de IEC inletfilters en de paneelfilters.

EMIS is een gerenommeerde producent van EMC oplossingen met een ISO 9000-2008 gecertificeerde fabriek in Bangalore, het “Silicon Vally” van India. Het een brede leveringsprogramma bevat power line filters voor toepassingen in witgoed, industriële automatisering, telecom, voor medische elektronica en militaire toepassingen.  

De filters zijn voorzien van CE, CSA en UL en verkrijgbaar in de range van 1 tot 2500A en van 110 tot 690Vac.

EMIS heeft ook ervaring met het bouwen van filters op militair gebied. Het gaat hierbij om filters tot 15Ghz en een dempingkarakteristiek van meer dan 80db, waaronder HEMP filters.

EMIS heeft een eigen NABL geacrediteerd commercieel EMC laboratorium waar klantspecifieke oplossingen ontwikkeld kunnen worden.

 

Informatie: EMI01     Meer informatie aanvragen

 

Enersys onderhoudsvrije accu'sNieuwe fabrikant   Enersys: onderhoudsvrije loodaccu's

 

Elincom heeft een overeenkomst met Enersys gesloten voor de distributie van haar pakket standby accu's.

Enersys onderhoudsvrije lood accu's zijn afgestemd op de diverse toepassingen, waaronder UPS systemen in datacentra, backup voor telecom- en verkeerssystemen, opslag voor wind-/ solarenergie. Ook economische accu's voor langdurige en betrouwbare energievoorziening in industriele applicaties vallen binnen het productenpakket.

 

Informatie: ENE01     Meer informatie aanvragen

 

Eve lithium batterijenNieuwe fabrikant  EVE: oplaadbare en primaire batterijen

 

EVE Energy biedt industriele batterijen in NiMH, Li-Ion, 
Li-Po en niet oplaadbare Li-SOCl2 en Li-MnO2.

Deze wereldmarktleider is één van de snelst groeiende fabrikanten van professionele batterijen ter wereld en biedt standaard cellen en samengestelde battery packs op klantspecificatie.

Elincom is distributeur van EVE voor de Benelux markt.

 

Informatie: EVE99     Meer informatie aanvragen

Productnieuws

nieuwe stroombronIntuïtieve wisselspanningbron voor R&D

Eenvoud, intuïtief gebruiksgemak en functionaliteit zijn de steekwoorden voor de BRS serie wisselspanningbronnen van Block.

De BRS is voorzien van een scheidingstransformator voor een volledige galvanische scheiding en de uitgangspanning is traploos instelbaar tussen 0 en 250Vac.

Het 3,5" TFT touch screen geeft de actuele waarde aan van:

- effectieve stroom
- effectieve spanning
- werkelijk opgenomen vermogen
- schijnbaar vermogen

De BRS wisselspanningbron is verkrijgbaar in 400, 1000 en 2200VA en is uitermate geschikt voor het snel en nauwkeurig uitlezen van elektrische parameters bij testtoepassingen.

 

Informatie: BLO90     Meer informatie aanvragen

 

Scherp geprijsde printtransformatorenSoft-start solid state relais 1 fase

Celduc heeft de range fase aansnijdingsrelais aangevuld met een soft-start solid state relais.

Na het inschakelen volgt de SO400300 een opstart curve van 2 seconden om de belasting van

0-100% uit te sturen op basis van fase-aansnijding.

Overige specificaties:

- belasting: 200-260VAC / 40A bij 20°C / thyristor rating 125A
- aansturing: 8-30Vdc
- groene status LED aan de ingang
- geintergreerde VDR beveiliging tegen overspanning
- IP20 aanraakveilig

Celduc kan op aanvraag ook aanpassingen uitvoeren zoals een andere starttijd of aangepaste spanningen en stromen. Er zullen meerdere uitvoeringen volgen.

Typische toepassingen zijn het soft-starten van verlichting en universele motoren.

 

Informatie: CEL86     Meer informatie aanvragen

 

Robuuste tafel –en wandbehuizingenAanpassingen aan standaard 19" systemen: sneller en goedkoper 

Modificaties aan standaard 19"systemen zullen sneller en goedkoper uitgevoerd worden, dat is een van de nieuwe doelstellingen van Elma-Trenew.

De huidige systeemlijnen zijn flexibel opgezet en daarvan moet de markt optimaal profiteren.

Dat geldt dan voor bijvoorbeeld de integratie van een harddisk, het plaatsen van een extra of redundante voeding of een voedings-/ ventilatorbewaking.

 

Er zijn 2 systeemfamilies:


Afmetingen

Kaart oriëntatie

Luchtstroom
Behuizing
Voeding

Type 12
3U t/m 11U; 
42, 63 en 84HP (19")

3U of 6U vertikaal / staand of

6U horizontaal / liggend
vertikaal of voor naar achter
gechromatiseerd aluminium
ATX, open frame of steekbare voedingen

Type 39
1U met 2 slots t/m 5U,met 10 slots;
84HP (19")

6U horizontaal / liggend


horizontaal / links naar rechts
gepoedercoat plaatstaal
ATX of steekbare voedingen

Afhankelijk van de beschikbaarheid zijn deze systemen uit te voeren met VME, VME64X, cPCI, cPSB, PXI, VPX en VXS backplanes. Elma heeft naast deze standaard 19" systeemplatforms ook mTCA, ATCA en Arinc systemen die deels afwijken van deze systeemfamilies.

 

Informatie: ELM02     Meer informatie aanvragen

 

Slanke leddrivers economisch en efficiëntKleinere robuuste flexibele onderhoudsvrije accu

De Enersys Cyclon batterijen kunnen veel negatieve aspecten wegnemen die gerelateerd worden aan conventionele lood accu's.

De –pure lead- chemie en de wijze van opbouw garandeert een grote capaciteit in een kleine bouwvorm en een lange onderhoudsvrije levensduur met een korte oplaadtijd en een uitstekende herstel vanuit diep-ontlading.

Deze lekvrije accu's in een metalen huis zijn verkrijgbaar in kleinere capaciteiten tot 25Ah. Door het in serie of parallel schakelen van cellen kan nagenoeg elke capaciteit en spanning samengesteld worden in elke vorm.
Er zijn -single cell- uitvoeringen in 2V en samengestelde packs in een krimpfolie of een kunststofbehuizing in 4, 6 en 12V configuraties, van 2,5 tot 25Ah.

De Cyclon cellen mogen in elke oriëntatie gemonteerd worden en leveren onder -20°C zelfs de dubbel capaciteit van gewone accu's.

Typische toepassingen kunnen zijn medische, militair, luchtvaart, solar-applicaties als back-up energie.

 

Informatie: ENE99 Meer informatie aanvragen

 

Witte powerleds zonder kleurverschilOEM reader met Desfire en NFC

De combinatie Mifare Desfire en NFC in een reader is vrij uniek. Idtronic heeft met de OEM Reader – HF Plus een eenvoudig te integreren compacte RFID reader die geschikt is voor ISO14443AB en contactless Microcontroller tags.

Om verschillende beveiligingsniveaus aan te kunnen heeft de HF Plus ook 2 Security Access Module (SAM) card slots. De externe antenne is verkrijgbaar in 4 standaard afmetingen met een leesafstand van maximaal 75mm, ook afhankelijk van de gebruikte tag.

De HF Plus wordt geleverd met een volledige software development kit en Windows gebaseerde voorbeeld software. Er zijn ook OEM readers voor LF, HF en UHF transponders.

 

Informatie: IDT93     Meer informatie aanvragen

 

MicroTCA 2U systeemplatformRobuuste M23 connector

De ontwikkeling van elektronische componenten staat onder grote druk om kosten te besparen en om steeds kleinere componenten te ontwikkelen voor een breder toepassingsgebied. Met de nieuwe TX –TH relais serie heeft Panasonic het assortiment uitgebreid met uitvoering die speciaal geschikt is voor inschakelstromen tot 7.5A (250ms) en een continue stroom tot 1.5A (cos φ 0,4). Onder deze condities hebben deze relais een levensduur van 200.000 schakelingen.

Panasonic relais lopen altijd voorop wanneer het aankomt op de miniaturisering met behoud van de hoogste kwaliteit. De focus bij ontwikkeling van nieuwe relais ligt op het vermogen om inductieve of capacitieve belastingen te schakelen. Typische toepassingen kunnen zijn in luchtbehandelingsystemen of de aansturing van motoren en robots.

 

Informatie: LTW99     Meer informatie aanvragen

 

Metalen watervaste connectorenRadiale Aluminium Elektrolytische condensatoren voor 500V

Naast de 400 en 450V aluminium elektrolytische condensatoren heeft NIC nu ook een radiale uitvoering van 500V. De 500V uitvoeringen zijn veelal alleen als snap-in uitvoering verkrijgbaar.

Daarbij wordt voor de 500V versie ook in de 10x16 behuizing geïntroduceerd met een lagere CV waarde naast de 10μF/400 en 450V types.

Een deel is ook verkrijgbaar als "potlood" uitvoering van oa. Ø8x35mm tot Ø10x50mm. Deze behuizingen kunnen plat gemonteerd worden waardoor de bouwhoogte van de printplaat beperkt kan worden.

 

Informatie: NIC50     Meer informatie aanvragen

 

Mosfet relais met laagste contactweerstandCompacte PIR sensoren met ECO specificaties

Met de PaPIR passief infrarood sensoren lanceert Panasonic een innovatieve lijn sensoren voor persoonsdetectie die nagenoeg geen energie verbruiken.

De compacte PaPIR sensoren zijn uitgerust met ingebouwde versterker en digitale signaalverwerking. De all-in-one oplossing voorkomt valse detectie veroorzaakt door elektromagnetische velden.

Met een hoogte van slechts 6 mm (silicone lens) of 9.7mm (polyethyleen lens) kunnen deze sensoren nagenoeg overal onopvallend geplaatst worden en met een eigenverbruik van slechts 1μA ook bijzonder geschikt voor batterijgevoede applicaties.

Er zijn diverse lens-uitvoeringen. De siliconen lens heeft slechts een opening van 3mm nodig om beweging in een gebied 58° horizontaal en 34° verticaal te detecteren op 3 meter afstand. De iets grotere polyethyleen lens detecteert beweging in een gebied van 94° horizontaal en 80° verticaal op 5 meter of zelfs tot 12 meter met een speciale lange afstand lens.

Ondanks de compacte bouwvorm en ultralaag stroomverbruik, bieden de PaPIR sensoren dezelfde eigenschappen als de bestaande Napion sensoren. 
Voor alle detectievraagstukken biedt Panasonic een passende PIR sensor: zowel voor duurzame, onopvallende als economisch gedreven toepassingen.

 

Informatie: PAN57     Meer informatie aanvragen

 

Connector die gezien mag wordenDisk on Module in SATA

Pretec's Disk On Module (DOM) producten zijn solid state disks maar dan met een ruimte besparing van 57% ten opzichte van een standaard 2,5" disks.

Door de kleinere bouwvorm zijn DOM's minder gevoelig voor schokken en vibraties.

Overige kenmerken DOM's van Pretec:

 

- Industrial grade in 2, 4 en 8GB voor -40 ~ +85°C
- Consumer grade in 16, 32 en 64GB voor -20 ~ +85°C
- 7 en 22 pin aansluiting, als horizontale of verticale connectie
- embedded 32MB SDRAM databuffer
- 16 bit error correction en wear leveling algoritme
- 5V voeding

De 22 pins verticale SATA DOM is volledig compliant met de Serial ATA en JEDEC MO-297, dat is de standaard, voor 1,8" SATA solid state disks. DOM's zijn uitstekend inzetbaar in industrie PC's, Point of Sale applicaties, gaming en mobiele of draagbare embedded PC applicaties.

 

Informatie: PRE99     Meer informatie aanvragen

 

Low cost industriële voedingNieuwe compacte peltierkoelers

De nieuwe 50 en 100W thermo-elektrische peltierkoelers van Seifert mtm Systems zijn maar 70mm diep en hiermee de vlakste complete peltier-koelunits voor schakelkasten in de markt verkrijgbaar.

De nieuwe TG-4050 en TG4100 kunnen als opbouw of half inbouw aan een zijwand of deur van een behuizing gemonteerd worden zonder dat er additionele koelprofielen in het paneel moeten worden gemonteerd.

Type
Koelvermogen L35-L35
Voedingsspanning
Afmetingen
Gewicht

 

TG-4050
50W
24Vdc
512x170x70mm
4,5 kg
TG-4100
100W
24Vdc
512x340x70mm
7,6 kg

Peltierkoelers kunnen probleemloos in elke positie gemonteerd worden.
De al bestaande serie 24Vdc en 230vac peltierkoelers van 50, 100 en 160W koelvermogen en een diepte van 120 en 115mm, blijven verkrijgbaar.
De TG-4050 en TG-4100 zijn naar keuze standaard uitgevoerd in plaatstaal met poedercoating of roestvaststaal en voldoen aan de huidige Europese standaards IEC/TC 62610-1 en 62610-3.

 

Informatie: SEI91     Meer informatie aanvragen

 

Low cost industriële voedingZonnepaneel op klantspecificatie

Solar Cells produceert ook amorphe silicium (thin film) zonnepanelen op klantspecificatie.
Het piekvermogen, afmetingen en spanning kan als basis genomen worden maar ook aanpassingen als gesoldeerde draden of kabels op lengte.

Bijvoorbeeld de SM0606 is een zonnepaneel met kunststofframe, met afmetingen van 156x156x7mm en een vast aangebrachte 0,75mm² kabel van 1 meter.

 

De elektrische specificaties zijn:

- Piekvermogen Wp=1W
- Openklemspanning Voc=11.0V
- Kortsluitspanning Isc=165mA
- Spanning maximaal powerpoint Vmpp =7.5V
- Stroom maximaal powerpoint Impp =133mA

Solar Cells levert 3 type zonnepanelen; OEM modules als enkele glasplaat met aan de achterzijde een beschermende lak welke nog geïntegreerd moeten worden in een behuizing en outdoor solar modules met kunststof of aluminium frame in een dubbele glasplaat uitgevoerd.

Ook bij relatief kleine aantallen kan Solar Cells al klantspecifieke oplossingen bieden.

 

Informatie: SOL01     Meer informatie aanvragen

 

Low cost industriële voedingVeelzijdig en veel licht – Helios LED modules

Vossloh-Schwabe heeft met de nieuwe Helios-serie met een lichtsterkte van 3000lm een nieuwe standaard gezet voor ledmodulen voor verlichtingstoepassingen.

De aansturing gebeurt met een 350mA stroombron en deze module is opgebouwd met acht LED's.
De ronde HeliosFlood module WU-M-400 met een diameter van 110mm is uitstekend geschikt voor gebruik in downlights, terwijl de HeliosLine WU-M-399 met afmetingen van 280 x 25 mm is specifiek is ontwikkeld voor gebruik in slanke rechte toepassingen, zoals lijnverlichting.

Deze modules zijn beschikbaar in neutraal wit 5000K en warm wit 3000K. De warm witte modules bereiken een CRI waarde van wel 85 waardoor ze uitermate geschikt zijn voor retail verlichting. Deze modules kunnen optioneel worden van lenzen en reflectoren.

Om de efficiëntie te waarborgen heeft Vossloh-Schwabe's een nieuwe 350mA / 42W driver ontwikkeld. De ECXe leddriver kan tussen 12 en 30 stuks high-power LED's met een secundaire spanningsbereik van 40~115V bij 350mA aansturen. Bovendien heeft deze driver een power factor van 0,97 en een excellente efficiency factor die tussen 89% en 92% ligt. Dimmen is niet mogelijk.

Met een levensduur van 50000 uur bij Tc 65°C en volledig elektrische beschermt tegen kortsluiting bieden de Helios modules samen met de ECXe driver een solide basis voor duurzame en langdurige verlichting.

Informatie: VSO81     Meer informatie aanvragen

 

Low cost industriële voedingNieuwste generatie automotive interface trafo

MOST, Media Oriented Systems Transport, is de nieuwste generatie automotive network standaard. Het is gebaseerd op een low-cost glasvezel backbone, verbonden met de verschillende randapparatuur zoals GSM kit, dvd, mp3, navigatie etc. 
Uitgangspunt bij het ontwikkelen van MOST is dat er minimale hardware nodig is en hoge snelheden behaald kunnen worden. De snelheden liggen vele malen hoger dan bij CAN of VAN. Nu is volledige A/V streaming met een superieure kwaliteit probleemloos mogelijk.

XFMRS heeft met de XFMOST1B een SMD 16 pin DIP interface trafo ontwikkeld die naadloos aansluit op de MOST- µ processoren. De nieuwe standaard AEC norm wordt ruimschoots gehaald. 
XFMRS een van de eerste fabrikanten in dit veld met het ISO TS16949 certificaat.

De MOST bus is voor het eerst toegepast bij het BMW I-drive systeem. Inmiddels hebben 60 automotive fabrikanten MOST tot standaard aangenomen. Juist vanwege de snelheid, low-cost en eenvoud, liggen er kansen voor andere markten waar een snelle communicatie en besturingsbus gewenst is.

Informatie: XFM99     Meer informatie aanvragen

 

Low cost industriële voedingCompacte efficiënte industriële AC/DC converters

XP power brengt nieuwe compacte industriële AC-DC voedingen serie met hoge efficiënte op de markt. De HCP serie is verkrijgbaar van 500W tot 3kW met uitgangsspanningen van + 5 tot +48 Vdc bij een efficiëntie tot 91%. Afhankelijk van het vermogen zijn er 4 bouwvormen mogelijk, waarvan de kleinste uitvoering tot 650W kleiner is dan 1U / HE hoogte.

Met een 1 draad stroomdeling kunnen meerdere voedingen worden geschakeld om een nog hoger vermogen te leveren of om in redundantie te voorzien.

Er is met een met een externe V-in, een 30%-105% trimfunctie voor de spanning en 40% – 105% voor de stroom geïntegreerd. De temperatuurgeregelde ventilator biedt minimale overlast door geluid.

De compacte bouwvorm, de zeer hoge efficiëntie en de functionele kenmerken gecombineerd met 3 jaar garantie, bieden de ideale oplossing voor een robuuste en probleemloze voeding voor de veeleisende industriële proces- en automatiseringstoepassingen.

 

Informatie: XP99     Meer informatie aanvragen

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl