Archief

 

-Opslag remenergie frequentieregelaars

De energie die vrijkomt het remmen van een frequentieregelaar kan met een remweerstand opgevangen en gedissipieerd worden.
Koch heeft met een dynamisch remenergieopslag module die deze energie weer beschikbaar maakt voor gebruik voor de regelaar.
De nieuw ontwikkelde DES 2.0 is een intelligente module die zonder verdere configuratie ingezet kan worden in de applicatie. Indien er meer remenergie opgeslagen moet worden kan met een uitbreidingsmodule de capaciteit vergoot worden.

De DES2.0 wordt aangesloten aan de DC bus (tussenkring) en de remchopper. Hieraan wordt herkent wanneer er geremd wordt. De remenergie wordt opgeslagen via een DC-DC convertor in elektrolytische condensatoren. Na het remmen zakt de spanning in de tussenkring en de DES levert de energie weer terug. Omdat de tussenkring dan weer een voldoende spanningsniveau heeft, wordt het voedingsnet niet aangesproken.

Kenmerken:
• Opslagvolume maximaal 2.100Ws met 20mF interne condensator; 10kW rempiek
• Uitbreidbaar met EM modulen van 20mF en 40mF.
• Aansluitspanning tot 1.000 Vdc, inverterspanning 400 tot 460Vac (+10%)
• Beschermingklasse: IP 20
• Afmetingen HxBxD: 300x100x201mm
• Gewicht: ca. 8,2 kg
• Geen instellingen nodig; zelflerend

De DES kan in alle applicaties ingezet worden waar frequentieregelaars met remweerstanden gekoppeld zijn zoals liften, loopkatten, robotsystemen etc.
De terugverdientijd is onder andere afhankelijk van de remcyclus van de applicatie, de totale werktijd, de energieprijs; dat kan al binnen een jaar zijn.
 

Meer informatie aanvragen

-17.675 lumen uit een 180W led

Citizen heeft een nieuwe generatie leds ontwikkeld met een uiterst hoge lichtopbrengst en efficiëntie. De CLL050 is grootste uitvoering met 82W.
Overige kenmerken:

• afmetingen 38x38x1,4mm

• tot 9890lm flux, 120lm/W bij 1500mA 82W

• kleurtemperatuur: 2700, 3000, 3500, 4000 en 5000K in Ra65 en Ra80+

De 5000K led mag, mits goed gekoeld, zelfs aangestuurd worden met een dubbele ledstroom van 3000mA, 180W waarbij de flux 17675lm, 96lm/W is, bij een kleurtemperatuur van 5000K en Ra65. De warm witte variant van 3000K, Ra>80 komen op resp. 7995lm, 97lm/W en 14290lm 78lm/W.

Citizen produceert de van Ra 80+ leds volgens de MacAdam step 3 standaard, waardoor er enkel minimale kleurverschillen optreden en geen binning nodig is. Dit biedt enorme logistieke besparingen voor klanten. Enkele toepassingen voor deze bijzondere high power leds zijn: bouwlampen, stadionverlichting en super flood lights.

 

Meer informatie aanvragen

 

-Compacte EMC filters ook met CSA /UL

Emis heeft een breed scala aan filters in kunststof behuizing. De MF530 serie is zowel als print uitvoering als paneelmontage beschikbaar.

De paneelversie kan voorzien zijn van faston aansluiting of flexibele draden en is tot 10A verkrijgbaar.

Alle filters zijn conform CSA / UL / EN gebouwd waarbij een aantal ontwerpen ook voorzien zijn van CSA/ cUL markering.

 

Meer informatie aanvragen

 

-AA en AAA batterij met 8x zoveel energie

De niet oplaadbare alkaline batterijen hebben met de FR series van EVE een geduchte concurrent met tot wel 8x zoveel energie aan boord. 
Waar lithium thionyl chloride en lithium mangaan oxide door de hogere spanning van resp. 3,6V en 3,0V niet inzetbaar zijn, kunnen de AA en AAA van de FR series met 1,5V een passend alternatief bieden.


Deze lithium ijzer disulfide (Li-FeS2) batterijen presteren uitstekend zelfs bij -40°C of na 15 jaar opslag bij kamertemperatuur, daarbij zijn ze ook 33% lichter qua gewicht. 
Afhankelijk van de omgevingstemperatuur en ontlaadstroom presteren deze tot wel 8 keer langer dan vergelijkbare alkaline batterijen.
De FR serie van EVE is een alternatief voor de Energizer L91.
 

Meer informatie aanvragen

 

-Veel stroom in een bescheiden bouwvorm

Amphenol LTW richt zich met de ontwikkeling van de PWC serie op de vraag uit de markt naar veel stroom in een bescheiden bouwvorm. De meeste netwerken houden een maximum van 250Vac aan. Daarmee is de PWC een zeer geschikte oplossing met deze meest compacte 20A variant.

Kenmerken:
• 3 polig
• 20 A
• 250Vac/dc3
• IP67
• bajonet sluiting

De overmolde connector beschikt over UL en TUV certificering.
En de teopassing kan zijn voor applicaties in de moeilijke omgevingen zoals:
Inverters, generatoren, solar opstellingen, led display’s maar ook algemeen in de industriële en de agrarische toepassingen.


Meer informatie aanvragen

 

-Nieuwe ultrasoonsensoren

MD Microdectors introduceert met de UK1F cilindrische ultrasoon sensor een extreem betrouwbare sensor om afstand of positie te detecteren. De kunststof M18 sensor heeft een bereik van 200 tot 2200cm, ongeacht de kleur, transparantie en het materiaal. Dit kan normaliter alleen gedaan worden met veel grotere M30 sensoren.

De instellingen of aanpassingen gebeuren on-board zonder externe apparaten. De volledig ingegoten sensor is IP67 en vibratiebestendig. De keurmerken cUL en Atex cat.3 zone 2.22 (gas en stof) zijn van toepassing. Applicaties kunnen zijn onder meer: afvalverwerking, logistiek, grondverzet machines, automotive en de voedsel industrie.

Meer informatie aanvragen

 

-RFID reader met Bluetooth interface

De I-POLL van Idtronic is een draagbare RFID reader voor het lezen van UHF tags tot op 2 meter. De I-POLL heeft een Bluetooth interface om de data te koppelen aan bijvoorbeeld een laptop of PC. De interface is compliant met Windows en gangbare mobiele operating systems.

 

De I-POLL kan geconfigureerd worden voor Single Read mode of Inventory mode, de verzamelde data wordt in real time naar de host computer verstuurd.
De user interface gebeurt door 2 scan toetsen, 2 gekleurde leds en een buzzer.

Door de uitstekende anti-collision functionaliteit kunnen tientallen tags gelijktijdig gelezen worden. Daarmee is deze bijzonder geschikt voor magazijnen en bibliotheken.

Meer informatie aanvragen

 

-Supercap heeft 23% hogere energiedichtheid

VinaTech heeft een 3V supercap ontwikkeld die ten opzichte van de vorige generatie van 2,7V over 23% meer energiedichtheid beschikt. Daarbij is de ESR nog verder verlaagd en de levensduur verhoogd.

De 3.0V varianten zijn naast de 2,5V en 2,7V uitvoeringen, beschikbaar in bedrade en snap-in variant.

De line up: 
• bedraad (lead) : 3 t/m 50F
• snap-in : 100 t/m 400F

 

Meer informatie aanvragen

 

-Kleinste 60W medische ECO voeding

Met slechts 50 x75mm is de XP Power ECS60 Green Power de meest compacte 60W voeding verkrijgbaar op de markt. De ECS familie is de kleinste AC/DC voeding met enkelvoudige uitgangsspanning die voldoet aan zowel de industriële als de medische standaard.

De ECS 60 is beschikbaar in uitgangen +12, +15, + 24 of +48 Vdc en voldoet aan de volgende standaarden: 
• UL60601-1 / EN60601-1 medisch
• UL60950-1 / EN60950-1 IT en industrie
• EN55011 / EN55022 level B, EMC/RFI.

Toepassingen kunnen bijvoorbeeld zijn in medische applicaties, IT, data servers en industrie.

XP stelt 3D files beschikbaar om het design traject te vergemakkelijken.

 

Meer informatie aanvragen

 

-IP54 Sinus frequentieregelaars

NFO Drives vult het pakket frequentieregelaars aan met een serie IP54 dichte uitvoeringen. De overige kenmerken van de NFO Drives blijven gelijk. Door de zuivere sinusvormige uitgangsspanning is er geen afgeschermde kabel of EMC filter nodig. Verder kunnen aardlekschakelaars en onbeperkte lengte van de motorkabel gebruikt worden.

De IP54 inverters zijn verkrijgbaar als 3 fasen 400Vac regelaars van 0,37 ~ 2,2kW. In Q1 2012 wordt dit uitgebreid tot 5,5kW, terwijl de standaard sinusregelaars tot 15kW verkrijgbaar zijn.

De nieuwe IP54 regelaar is standaard uitgevoerd met een Modbus interface terwijl Profibus en CanOpen als optie verkrijgbaar zijn.

 

Meer informatie aanvragen

 

-Stroomcontrole voor solid state relais

Celduc heeft met de ESUC een stroommeet module ontwikkeld, die eenvoudig op een SU of SUL solid state relais gedrukt kan worden. Hierdoor kan vroegtijdig gedetecteerd worden of een belasting geheel of gedeeltelijk defect is.

Juist voor applicaties waarbij met een relais meerdere verwarmingselementen parallel aangestuurd worden kan er een foutmelding gegenereerd worden, indien er een zone uitgevallen is.

Deze permanente belastingstroom bewaking heeft leerfuncties met knopbediening of externe logica waarmee twee alarmdrempels tot + en - 16% van de stroom ingesteld kan worden.

Wat kan de ESUC detecteren: 
• Gedeeltelijke belasting
• Onderbroken voeding
• Onderbroken belasting
• Defect solid state relais

Deze eenvoudige, goedkope, compacte en efficiënte detectie kan voorkomen dat er veel productie-uitval is bij foutsituaties.

 

Meer informatie aanvragen

 

-Stand-by accu voor hoogste betrouwbaarheid

De Powersafe accu´s van Enersys zijn specifiek ontwikkeld voor niet-cyclische applicaties waar veiligheid en betrouwbaarheid kritisch zijn. Met een bewezen staat van dienst worden deze compacte VRLA accu´s veelal toegepast als back-up in telecom kasten, verkeersregelinstallaties, wegkantsystemen, treinsignalering en kritische UPS systemen. Er is ook een serie met front terminals, deze zijn uitermate geschikt voor 19", 23" en ETSI racksystemen.

Kenmerken: 
• Capaciteit: 22Ah - 1769Ah 
• Capaciteit: 31Ah - 190Ah met front terminals
• Verkrijgbaar in 2, 4, 6 en 12 volt blocs
• Horizontale en verticale plaatsing
• Design life: >12 jaren bij 20°C 
• UL94-VO vlamdovende behuizing
• Mechanisch robuuste behuizing

De Powersafe accu´s zijn zo ontwikkeld dat ontgassen bij opladen tot een minimum beperkt blijft en zo ook de servicehandelingen. Enersys biedt voor een brede range van applicaties specifiek ontwikkelde accu´s en accusystemen.

Meer informatie aanvragen

 

-Datalogging vanuit de powersupply

Block heeft de Power Vision serie geschakelde voedingen uitgebreid met kostenloze software voor data logging. De control unit in de voeding bewaakt de in- en uitgang en deze informatie kan op het display worden afgelezen. Met de gratis software is het nu ook mogelijk om de informatie over te brengen naar een PC.

Mogelijke spanningsvariatie van het net of ongebruikelijke stroom- of spanningsveranderingen aan de 24V uitgangszijde kunnen grafisch worden weergeven of dagen achtereen opgeslagen worden in een histogram om later met een zoomfunctie, tot op de seconde nauwkeurig te analyseren. Ook is het mogelijk om de data in een tekstbestand weg te schrijven.

De Visualiseringsoftware Visio-powervision is direct te gebruiken zonder verdere installatie en kan eenvoudig gedownload worden op de site van Block.

Meer informatie aanvragen

 

-Radarsensor tot 200 meter

De ARS300 sensor is een radar die met het Doppler meetprincipe, onafhankelijk afstand en snelheid meet naar objecten zonder gebruik te maken van reflectoren. De robuuste sensor meet met 15Hz en heeft een meetbereik tot 200 meter. Gelijktijdig kan de relatieve snelheid en hoekrelatie tussen 2 objecten gemeten worden en via CAN naar een master verstuurd worden.

Deze sensor is ontwikkelt voor de automotive markt voor adaptive cruise control, maar heeft een veel breder toepassingsgebied: 
• Auto´s: verkeerslicht benadering
• Treinen: afstandsbepaling stootblok
• AGV´s: object detectie
• Havenkranen: botsbeveiliging
• Algemene toepassing: bewegingsmelder en ruimtebewaking

De sensor heeft afmetingen van 120x90x46mm, is IP69K - stoom cleaner bestendig. ADC is een dochter van Continental en daarmee ingevoerd in de auto-industrie.

 

Meer informatie aanvragen

 

-Energie besparen met slimme relais

De energiezuinige Panasonic DW relais zijn speciaal ontwikkeld voor smart metering applicaties. Het latching relais is verkrijgbaar met 1 of 2 spoelen. Het bekrachtigen gaat met een puls in plaats van een continue signaal.

Het relais heeft een maakcontact en kan 8A @ 250Vac schakelen. De afmetingen zijn 24x10x18.8mm (LxWxH).

Naast smart metering kan het relais ook uitstekend ingepast worden in applicaties om de stand-by vermogen te minimaliseren en in batterij gevoede producten.

 

Meer informatie aanvragen

 

-Flexibele lightpipe

 

Door een standaard led in een opto-klem van Ratioplast te plaatsen met daarop een POF kabel is het mogelijk een flexibele lightpipe te creëren. In de RPopto-klem kunnen af-fabriek verschillende led´s worden geplaatst waarna de flexibele POF kabel naar een zichtbare plaats geleid wordt. Deze slimme module klemt de POF kabel van 1mm doorsnede en kan weer eenvoudig losgehaald worden. Het lichtverlies is zeer beperkt. De POF kabel kan met de ‘Simple-Cut´tool eenvoudig op maat geknipt worden. De modules zijn bestand tegen reflow en golfsolderen. Door gebruik te maken van de flexibele lightpipe is de locatie van de signaal-leds niet afhankelijk van standaard light-pipes, maar kunnen deze willekeurig in de applicatie geplaatst worden.

 

Meer informatie aanvragen

Contactgegevens

Elincom electronics BV

Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
 

T: +31-(0)10- 26 40 270
 

info@elincom.nl

www.elincom.nl